Bearded 0 Napisano Jul 29, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim bajkerima. Pocetnik sam uskoro polazem za A i u 30-oj pokusavam da ostvarim decacki san Zeleo bih da preskocim kubikaze ispod 500 i odmah uzmem nesto jace. Dvoumim se izmedju En500 i viraga 535. Molim iskusne vozace za savet. Budzet mi je do 2000€. Visok sam 184cm i imam 80kg. Zanima me koji je po gabaritima bolji motor za mene. Takodje koje su razlike u odrzavanju i na cega treba posebno da obratim paznju kod kupovine ovih modela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13669 Napisano Jul 29, 2015 Ne silazi, 7608 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Obe sprave vaze za jako pouzdane i jeftine tokom eksploatacije. Virago ce te kostati zbog 35cc viska oko 50 eur vise za registraciju. Izaberi onaj koji je u boljem stanju sa poznatom istorijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Jul 29, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Obe sprave vaze za jako pouzdane i jeftine tokom eksploatacije. Virago ce te kostati zbog 35cc viska oko 50 eur vise za registraciju. Izaberi onaj koji je u boljem stanju sa poznatom istorijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Jul 29, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. Moram napomenuti da sam na 535 seo i da mi korman udara u kolena i nekako sam skucen na njemu. Na en500 nisam imao prilike da sednem. Da li je en veci od 535 i da li je bolja starija verzija sa kaisem ili novija sa lancem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Freeman 9 Napisano Jul 29, 2015 U prolazu, 12 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan Virago je dosta manji, odnosno vise odgovara nizim vozacima. Pogledaj na cycle-ergo.com. Sajt ce ti pomoci da orjentaciono steknes uvid u velicine motora i pozicije sjedenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Jul 29, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican sajt. Mnogo hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3403 Napisano Jul 29, 2015 Drug član, 1368 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Nevezano za tvoj "problem" sa visinom, Virago ima mnogo lepši zvuk Kawinog rednog dvocilindraša sa fazom od 180°, ako ti to nije bitno, poslušaj savet kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 471 Napisano Jul 30, 2015 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih bez razmisljanja isao na EN, prvo iz razloga jeftinije registracije a razlike u kubikazi koju neces ni osetiti kao sto Alekre pomenu, drugo imao sam prilike da provozam oba EN ima dosta manje vibracija i dosta vise komfora, Virago deluje kao igracka u odnosu na njega, cak sam i ja sa 178cm i 75kg delovao smesno kad sam video sliku sa Viragom, sa druge strane oba motora imaju prejebeno pouzdane i proverene agregate, stim da je EN po meni malo napredniji zbog vodenog hladjenja i seste brzine, takodje je i manja potrosnja nego na viragu, jedini plus koji dajem viragu u odnosu na EN je izgled agregata i zvuk. Moj glas za EN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Jul 30, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce da su cene preko otprilike kao i kod nas ili ja ne gledam na pravim sajtovima? Motorichardo.ch Mobile.de .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Jul 30, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da definitivno sam blizi Kawi e sad kais ili lanac? Spice ili livene felne? Ako se ne varam samo 94' ima i kais i spice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ČIČA956 71 Napisano Jul 30, 2015 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Honda transalp Prijavi odgovor kao problematičan EN i nećeš pogrešiti ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Jul 30, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Kao što većina kolega napisa i ja mislim da je EN bolja kupovina. To opet zavisi, kao što je Alekre napisao, od stanja izabranih motora. Mada, obzirom na tvoje godine, nisam siguran da ti se neće ubrzo svideti potpuno druga kategorija motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 471 Napisano Jul 30, 2015 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Virago koliko se ja secam tj barem ovaj kojeg sam ja probao ima kardan a ne lanac svakako kardan je nepoderiv jedino na sta moze da bude osetljiv je naglo smanjivanje obrtaja takodje treba proveravati da li ima lufta, njegovo odrzavanje se svodi na to da svakih 20 000 km promenis ulje i to je to, sa druge strane kais takodje traje dosta duze od lanca i samo ga povremeno podmazati biljnim uljem miran prenos, dosta tisi od lanca, sto se felni tice ako volis da glancas i poliras utrosis gomilu vremena onda zbice, stim da u tim tockovima moras da imas unutrasnju, ne moze tubeless guma. Po meni kad saberes sve racunajuci da su motori u korektnom stanju definitivno EN, dooooosta jeftinija registracija, manja potrosnja, brzi, veci, udobniji, delova kol'ko hoces obzirom da se ta masina koliko znam uz neke prepravke koristila i na kle-u, gpz-u, er-u ja kad budem imao potrebu za vecim motorom on mi je u izboru na prvom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 471 Napisano Jul 30, 2015 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Virago koliko se ja secam tj barem ovaj kojeg sam ja probao ima kardan a ne lanac Izvini nisam procitao da mislis na kawu vezano za ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Jul 30, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da mislio Sam Na kawu. Znaci preporucujes kawu pre 94' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 471 Napisano Jul 30, 2015 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih uzeo sa kaisem, e sad naravno ako uporedis te neke kandidate gledaj generalno stanje dzaba kais ako je ostatak motora los Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Jul 30, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. Vise nije pitanje 535 ili en. Sad je pitanje koji/kakav EN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 471 Napisano Jul 30, 2015 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ovi oko '97 su po meni lepsi, e sad jbg da li ima sa kaisem ili ne, ne znam dok su ovi raniji cini mi se kao LTD450 sto se izgleda tice za prvu sam varijantu tj ove mladje motore, e sad sto se tice te masine znam da je postojao zajeb na GPZovima i KLEovima starijim od '95 godista a to je kako kazu da hoce magnet da se raspadne, da li je to reseno na ENu ili ne ne bih znao, al' opet kapiram da je pouzdanije uzeti mladji motor svakako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Jul 30, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da su noviji lepsi. Koliko sam se ja raspitao svi posle 94' imaju lanac. Ako gresim neka me neko ispravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Jul 30, 2015 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan gledaj stanje ali ako su slični en500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan1 21 Napisano Avgust 1, 2015 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: istok Motocikl: V star 650 clasic 2006 Prijavi odgovor kao problematičan kavasaki je bolji mnogo jos ako nadjes sa produzenim komandama kao sto sam ja imao pun pogodak jer smo isith gabarita moj je bio en c kao taj sa slike 98 godistemnoooho bolji od viraga Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...