Jump to content

Moto Zajednica

problem sa akumulatorom

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova

Da li neko moze da mi pomogne. Imam problem sa punjenjem, kada mi motor radi na leru ili na 4 000 obrtaja puni 13.5, sto ja mislim da je ok, ali kada upalim svetla oboreno i dugacko punjenje padne na 11,5. interesuje me posto sam skinuo klemu sa akumulatora motor se gasi, da li je to normalno da ne moze da radi motor bez akumulatora, i da li je mozda problem u akumulatoru sto ima lose punjenje kada se upale potrosaci.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

pa mozda te zeza regler,ili je probila neka faza na altelnatoru,pa nema snage za punjenje kada upalis potrosace,mada bez potrosaca struja bi trebala da je oko 14v pa i malo preko kada je upaljen

• Svrati ponekad, 264 postova

Da li neko moze da mi pomogne. Imam problem sa punjenjem, kada mi motor radi na leru ili na 4 000 obrtaja puni 13.5, sto ja mislim da je ok, ali kada upalim svetla oboreno i dugacko punjenje padne na 11,5. interesuje me posto sam skinuo klemu sa akumulatora motor se gasi, da li je to normalno da ne moze da radi motor bez akumulatora, i da li je mozda problem u akumulatoru sto ima lose punjenje kada se upale potrosaci.

Nema veze s akumulatorom.Idi kod auto-elektricara,da ti sve proveri.Da sad nebi nagadjali,da li je regler,rotor,stator,neka dioda,....glupo je .  ;) Odes kod nekog,za  koga znas da je dobar i on ti sve proveri,i namesti.To je najjeftinija varijanta.

Moj pokojni otac je bio auto-elektricar.Moj ti je savet da se ne igras sa tom instalacijom,ako ne znas.Jer je opasnija nego u kuci...  ;)

ps.nikada se ne skida klema s akumulatora dok motor radi.Tada moze da dodje do spaljivanja reglera,....

• U prolazu, 27 postova

Hvala na savetima, ako je regler crkao cuo sam da neko u Kg-u pravi te reglere za motore, ali u svakom slucaju cu da odvezem kod elektricara. Hvala jos jednom.

• U prolazu, 27 postova

Aco hvala ti puno, potpuno isti proble imam, dzigericu mi je pojeo i sumnjao sam na regler. Cuo sam da neko u KG pravi te reglere za motore

• Enduraš, 6433 postova
  • Motocikl: CRF300L

Tako precizan instrument da bu ga izmerio po user manualu nisam imao ni ja, ali sam proverio sve ostalo sto bi moglo da bude problem, kontakte, alternator i akumulator. Na kraju sam pozajmio regler da bi video da nije do njega i ispalo je da jeste.

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Tako precizan instrument da bu ga izmerio po user manualu nisam imao ni ja, ali sam proverio sve ostalo sto bi moglo da bude problem, kontakte, alternator i akumulator. Na kraju sam pozajmio regler da bi video da nije do njega i ispalo je da jeste.

Cekaj ti si neki majstor?

• U prolazu, 27 postova

OK, i ja bih uzeo od nekog da probam, nego niko nema ovde u kraju SV, pa cu da ga proverim kod Gagija u Balosavi kad budem vozio motor na servis, da budem siguran da je on.

• Zainteresovan, 788 postova

interesuje me posto sam skinuo klemu sa akumulatora motor se gasi, da li je to normalno da ne moze da radi motor bez akumulatora...

Zimus kada sam palio motor desilo mi se da mi je jednom spala klema sa akumulatora dok je radio na leru i ugasio se, predpostavljam da je to normalno za SV-a..

pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja