Guliver 808 Napisano Jul 7, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prije par dana sam kupio TS 250/1, završio sam papire i sada treba da počne sređivanje. Ideja mi je da ga dotjeram u dobro funkcionalno i estetsko stanje, što bliže originalnom. Za početak bi mi dobro došlo tehničko uputstvo za njega, po mogućnosti na srpskom jeziku. O svim radovima ću svakako pisati ovde na forumu. Nekada sam pominjao na forumu da ovde u BiH nema mnogo ovih motora a prava rijetkost su oni sa urednom dokumentacijom. Imao sam dosta čudnih, smiješnih ali i krajnje neprijatnih situacija dok sam tražio motor ali sada je sve to prošlo, MZ je tu i idemo polako. Prve slike ću ubrzo "staviti na uvid". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Jul 7, 2015 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao u pleme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Jul 7, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo prvih slika: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Jul 7, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Treća brzina, cilindar nije dobro obrađen (tvrdi prodavac) i pretpostavljam masa guma, gumica ,semeringa itd. Ne znam kakva je struja... Uzeo sam ga sa idejom da ga postepeno dovedem u dobro stanje a za to će trebati i pare i vrijeme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Jul 7, 2015 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Neka je srecom i da te dobro sluzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Jul 7, 2015 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srecom i da te dobro sluzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenada 289 Napisano Jul 7, 2015 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se da videti MZ je u potpuno originalnom stanju.Baci se prvo na masinu ,ovo ostalo ce ti biti uzivanje,mnogo je lep,obavezno sacuvaj njegovo fabricko stanje. Srecan rad ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 7, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srecna kupovina i da predjes sa njim mnogo bezbjednih kilometara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 8, 2015 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Sa srećom neka je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Jul 8, 2015 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Na pocetku nekadasnjih MZ knjizica pisalo je : " Pozdravljamo Vas kao sretnog vlasnika motocikala MZ i ujedno Vam zahvaljujemo na poverenju koje ste ovom kupovinom ukazali nasoj narodnoj fabrici " . Dodao bih i : CESTITAM NA KUPOVINI ! Takodje , mogu ponuditi logisticku podrsku u vidu tehnickih konsultacija , obzirom da se servisiranjem MZ motocikala bavim vise decenija , isto pomoc mogu nuditi i u vidu rezervnih delova . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Jul 8, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na čestitkama i lijepim željama. Srbija, prije svega Novi Sad će mi biti glavno odredište za savjete, dijelove itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Maj 9, 2016 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam dotjerao motor od majstora kući, na prikolici - naravno. Posle sam ga i provozao.Možemo pričati da je motor ovakav ili onakav ali meni osmijeh nije silazio sa lica dok sam se vozio. Jako lijepo se vozi na 4000 obrtaja. Ugasio mi se u jednom momentu i kad sam ga palio vjerovatno je spala - pukla ili šta već opruga kurble pa sad kurbla na prazno. Upalio sam ga na gurku ito na ravnom terenu. Zaletim ga, sjednem sa strane i uspijem upaliti. Vjerovatno je ovo tek početak peripetija, kvarova i velikog učenja ali mi ni sekunde nije krivo što sam ušao u ovu priču. Ne znam kad ću se sjetiti da provozam Yamahu. Biće vjerovatno još i slika i pisanja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 9, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srecom, a motor je takav da hoce gazdu koji se brine o njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Maj 9, 2016 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Zamor materijala verovatno nagomilan godinama . Ipak , to treba kondicionirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 627 Napisano Maj 9, 2016 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan CESTITAM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Maj 10, 2016 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Napisah da je pukla opruga kurble, međutim, nije opruga jer se kurbla uredno vraća u gornji položaj. U pitanju je nešto drugo. Kurbla ne zakačuje ''nešto što treba da pokrene''. Javiću svakako šte je u pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Maj 10, 2016 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Važno je da si došao do dobrog motora, ostalo će se već srediti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...