BRAAAAP 7 Napisano Maj 27, 2015 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Imam jedno kratko pitanje u vezi polaganja za A kategoriju. Naime ove godine u avgustu mi istice 2 godine otkad sam polozio za A2 ali fora je sto se selim u Englesku,i to najverovatnije u junu,2 meseca pre nego sto mi istice 2 godine,a ne zelim da odem bez polozene A kategorije. Zanima me da li neko zna da li je moguce polagati pre isteka 2 godine posedovanja A2 kategorije? I da li je tacno da mi je potrebno samo odvoziti 7 casa i mogu odma na polaganje,teorija je nepotrebna? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko1995 892 Napisano Maj 28, 2015 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan I meni je isteklo A2 bas proslog meseca i sad gledam dal da stekam pare za polaganje ili da cuvam za gorivo Uglavnom voznje imas svega par casova, sad sta si smatrao pod "teorija" ne znam, ali ako si mislio o slusanju teorijske nastave onda to ne treba, a ako si mislio o polaganju teoriskog dela ispita onda moras... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Maj 28, 2015 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan znaci treba teorija da se polaze,a? a daj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1487 Napisano Maj 28, 2015 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ide prijava i polaganje testa ( 4000 din), zatim lekarsko uverenje (2000 din.), pa 7 časova vožnje ( 6300 din.), i na kraju polaganje vožnje ( 4000 din.), koliko sabrah 16300 dinara, i moraš da ili imaš 24 godine starosti ili dozvolu A2 minimum 2 godine. Eto takvo je trenutno stanje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Maj 28, 2015 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru,znaci nema nikakve sanse da pocnem pre isteka 2 godine posedovanja A2 kategorije,pih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Jun 11, 2015 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Update: Juce bio u auto skoli. Posto mi istice 2 godine u avgustu kako posedujem A2 kategoriju,mogu da pocnem sada (jun) sa polaganjem,znaci moram na polaganje testova (sto je po meni potpuno bez veze jer ako vec posedujem A2 ne vidim svrhu ponovnog polaganja testa) a posle polozene teorije mogu da pocnem sa voznjom 7 casova,i ako to polozim,moram da cekam do avgusta da dobijem papire i da zapalim za SUP da mi upisu kategoriju. Haos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Jun 11, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Update: Juce bio u auto skoli. Posto mi istice 2 godine u avgustu kako posedujem A2 kategoriju,mogu da pocnem sada (jun) sa polaganjem,znaci moram na polaganje testova (sto je po meni potpuno bez veze jer ako vec posedujem A2 ne vidim svrhu ponovnog polaganja testa) a posle polozene teorije mogu da pocnem sa voznjom 7 casova,i ako to polozim,moram da cekam do avgusta da dobijem papire i da zapalim za SUP da mi upisu kategoriju. Haos Kako ne vidis svrhu?? Pa valjda im je isplativije da ti 2x naplate jedno isto, svasta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iKoren 57 Napisano Jun 11, 2015 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ6 2004 Prijavi odgovor kao problematičan hehe da samo znate koliko vozaca koji imaju po 20god vozackog iskustva pada na testovima jer ne znaju pravila B imam nekih 13god a skoro sam polagao za A i moram reci da mi je prijalo da osvezim pravila, jer sam pola pozaboravljao. Pritom ne pricam o debilinim pravilima da li prikolica ima trouglasto ili pravougaono svetlo vec ona pravila o prvenstvu prolaza i ponasanju ucesnika u saobracaju. Da oni samo traze recimo 2000 da izdaju "uverenje da imas polozenu teoriju" rekao bih da je osmisljeno samo da se uzmu pare. Medjutim posto se ipak opet uci i polaze, mislim da itekako ima poente za tim. PozZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Jun 11, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan hehe da samo znate koliko vozaca koji imaju po 20god vozackog iskustva pada na testovima jer ne znaju pravila B imam nekih 13god a skoro sam polagao za A i moram reci da mi je prijalo da osvezim pravila, jer sam pola pozaboravljao. Pritom ne pricam o debilinim pravilima da li prikolica ima trouglasto ili pravougaono svetlo vec ona pravila o prvenstvu prolaza i ponasanju ucesnika u saobracaju. Da oni samo traze recimo 2000 da izdaju "uverenje da imas polozenu teoriju" rekao bih da je osmisljeno samo da se uzmu pare. Medjutim posto se ipak opet uci i polaze, mislim da itekako ima poente za tim. PozZ Imas sva pitanja na internetu i probne testove pa ''polazi'' par puta godisnje ako vec zaboravljas osnovna pravila... Neko ko je polozio A1, posle mora ponovo to isto da polaze sa A2, pa po treci put sa punom A kategorijom... 3x placas jedno isto i polazes jedno isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1244 Napisano Jun 11, 2015 BJB Maxi scooter club, 1669 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 godine kad sam polagao za A2. Kazu oni meni lepo, sad dobijas A2, pa cim napunis 24 godine,AUTOMATSKI © dobijas A kategoriju. Navrsio ja 24 godine, odem u SUP da upisu A, kaze NE MOZE! I tako lepo me "navukose" u auto skoli. Znaci 16 300 i plus NOVA DOZVOLA jer se na staru ne moze DOPISATI... Lepa racunica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 11, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da li će tebi Englezi uopšte priznati vozačku dozvolu? Čisto sumnjam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8381 Napisano Jun 11, 2015 Solo Rider, 3207 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Da li će tebi Englezi uopšte priznati vozačku dozvolu? Čisto sumnjam. Možda bi trebalo da se raspita u ambasadi. Ja sam tako nostrifikovao i A i B iz Kuwait-a doduše pre stoi godina ali je princip isti. Ako možeš motornim vozilom da se voziš po svetu sa našom dozvolom što je ne bi priznali. :neznam: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 562 Napisano Jun 11, 2015 festina lente, 753 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Priznaju je prvih 5 godina prebivanja, potom se ponovo polaže, makar je tako bilo ranije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8381 Napisano Jun 11, 2015 Solo Rider, 3207 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan :neznam: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 11, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 Turistička vožnja i zamena vozačke nije isto. U Nemačkoj naravno možeš da voziš sa srpskom dozvolom kao turista, ali ako se preseliš onda moraš da je zameniš za nemačku (ako ne dolaziš iz druge EU ili EEA zemlje), a pošto našu u zameni ne priznaju, to znači da sve polažeš ponovo (kao ne moraš na časove, ali u stvari ipak moraš da uzmeš nekoliko časova da bi naučio fore, inače padaš 100%). Bosansku su skoro priznali, recimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8381 Napisano Jun 11, 2015 Solo Rider, 3207 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 Turistička vožnja i zamena vozačke nije isto. U Nemačkoj naravno možeš da voziš sa srpskom dozvolom kao turista, ali ako se preseliš onda moraš da je zameniš za nemačku (ako ne dolaziš iz druge EU ili EEA zemlje), a pošto našu u zameni ne priznaju, to znači da sve polažeš ponovo (kao ne moraš na časove, ali u stvari ipak moraš da uzmeš nekoliko časova da bi naučio fore, inače padaš 100%). Bosansku su skoro priznali, recimo. Eto nešto novo čovek nauči, ali generalno veliko maltretiranje.Čitam ovo zezanje oko A,A1,A2. kao da su pravila i propisi različiti za svaku kategoriju.Čisto otimanje para u cilju bezbednosti u saobračaju. Kako li bi mene matorog konja sa dozvolom od 1978 zezali u D za A katgoriju :lol: Pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Jun 11, 2015 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Fora je u tome da ja zelim da imam cistu A kategoriju (imam vec B) i napravicu madjarsku vozacku dozvolu,to je priznata sirom evrope. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...