Jump to content

Moto Zajednica

Nosaci bocnih kofera

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Posto smo napravili stender, mogli smo motor da postavimo na njega pa da pocnemo da pravimo nosace kofera.

Kupili cevi, elektroda,... Pozajmili alat za savijanje cevi i jedan malo bolji aparat za zavarivanje i izrada nosaca je mogla da pocne. Joseph i ja imamo razlicite kofere pa je i sistem kacenja trebao da bude razlicit ali smo odlucili da osnovne stvari, kao sto je konstrukciono resenje i nacin montaze na motor bude isti.

Misija je bila: Izraditi kompletne nosace bocnih kofera za mene, za Josepha i za jednog prijatelja, Zoltana (odnedavno clan BJB pod nickom: farkas), izrada dodatnog gepeka koji se montira na topcase za mene i za Zoltana (Joseph je vec imao).

Pa evo malo slika:

lhzVE_benderan5.jpg - u stegu je montiran alat za savijanje cevi

2tocz_varenjesh1.jpg - Joseph i Zoltan u akciji

kNwjs_varenje1rg8.jpg

A evo kako je to sve izgledalo montirano na moj motor (pre plastificiranja, sad izgleda jako dobro)

O7Q4D_rigg002zs4.jpg

ixY8a_rigg003nd0.jpg

3yUAC_rigg004qf0.jpg

oyIrN_rigg005xr9.jpg

VYULu_rigg007nx8.jpg

0yteI_rigg009kf2.jpg

ur97g_rigg011kn8.jpg

Ovih dana kada bude malo sinulo sunce cemo slikati obe Honde i Jawu, i postaviti slike da vidite kako to izgleda sada kada je sve lepo plastificirano i montirano. Markone je vec video i svidelo mu se, tako da cemo ovih dana poceti i izradu nosaca za njegov BMW.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

druze jako lepo,samo da dodam nesto,mislim da je bilo bolje da one 2 preke cevi za koje si kacio kofere,da bi bilo bolje da si isekao krace pa zavario izmedju uspravnih,da bi dobio ravnu povrsinu ,tako bi dobio cetvrtastu povrsinu na koju leze adapter tako da bi bilo dosta cvrsce i mislim da je jace da si ploce direktno usrafio u cevi nesaca,nego sto si stavio one stegice,posto je nosac plasticni pa ce se vremenom malo iskriviti....inace posao je super odradjen :) svaka cast:)

P.S.moze li jedna krupnija slika tog alata za savijanje cevi?pozdrav

p.s.s i na 6-toj slici ona cev koja ide sa zadnje strane,dali je namerno sa leve strane usrafljena iznad a sa desne ispod bocne cevi? zatvori krajeve cevi plasticnim cepicima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

druze jako lepo,samo da dodam nesto,mislim da je bilo bolje da one 2 preke cevi za koje si kacio kofere,da bi bilo bolje da si isekao krace pa zavario izmedju uspravnih,da bi dobio ravnu povrsinu ,tako bi dobio cetvrtastu povrsinu na koju leze adapter tako da bi bilo dosta cvrsce i mislim da je jace da si ploce direktno usrafio u cevi nesaca,nego sto si stavio one stegice,posto je nosac plasticni pa ce se vremenom malo iskriviti....inace posao je super odradjen :) svaka cast:)

P.S.moze li jedna krupnija slika tog alata za savijanje cevi?pozdrav

p.s.s i na 6-toj slici ona cev koja ide sa zadnje strane,dali je namerno sa leve strane usrafljena iznad a sa desne ispod bocne cevi? zatvori krajeve cevi plasticnim cepicima

Ne brini nece tamo nista popustiti! Plastika je samo ukrasna a ispod je jak i debeo lim (adapter).

Kad budemo radili markone-u nosace, slikacemo alat

Sto se tice zadnjeg stabilizatora... NE, nije namerno nego je prvenac  ;D, kod sledeceg, na Josephovom motoru je taj propust resen. Videcete kad postavim nove slike

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

U petak moj BMW ide kod čika zube  ;D ;D ;D

Obećao sam mu da ga neće boleti... ;)

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Jel odradiste to i jel slikaste taj alat,i mene zanima da vidim kako izgleda jer ce i meni trebati?Jel ima to negde ovde da se kupi ili nema pa ste zato pozajmili?

Pozdrav 8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja