Jump to content

Moto Zajednica

suzuki radi probleme -.-

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Suzuki DR 650

Evo pokusao na guranje sa kolegom, prvo on gura, ja u drugu, zaletim ga, skocim na njega, kvacilo pustim i gas i on ko oce upalit, al nista.. i tako jedno 20 puta.. , naizmjence, malo on, malo ja, umori se, tezak hebo on sebe.. i nista, svaki put ko oce zaverglat, al nesto mu ne da.. kasnije probal opet u trecu, jos gore, za trece treba zaleta previse, jedino da ga je autom povuc , dat gas i onda se zabit u branik. E da, probao sam isto tako u drugu, guranjem i verglam onako na alanser (idalje je zvuk busilice) mada je baterija puna, ono sta ste rekli gore, vergla u prazno jel.. al tako stiscem alanser i pustim kvacilo naglo i krene verglat onako, iz auspuha zrak izbaciva ni sta, ne bi upalio za boga.. Nista, ostavio ga nazad u garazi i to je to. Ne znam dal da se pomirim sa cinjenicom da je otisao frajlauf ilitiga bendiks, ali mi ne ide u glavu kako nece na guranje onda upalit.. ili ga ne znam upalit na guranje po pravilu. Jos cu jednom pokusat, sa ovim jednim sta cesto pali na guranje :D mozda s njim uspijem, ako ne.. nema mi druge, neg ga zapalit -.- 

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Prijatelju, sve su ti već prethodno ljudi rekli. Tvoj motor ima sistem automatskog dekompresora na bregastoj. Ako je to otkazalo, prvo sledeće što crkne je ili frajlauf ili anlaser. Tebi anlaser vrti, prema tome, on je ispravan, pa stoga zaboravi na anlaser, akumulator, releje i kurce-palce. Možda je automatski dekompresor na bregastoj isrpavan a da je samo frajlauf otkazao - ni to nije ništa neobično, sve ima svoj vek trajanja.

Za početak - skini levu deklu, skini magnet i proveri u kakvom je stanju frajlauf (a jedino može biti u nikakvom). Ceo sklop na e-bay košta oko 150 dolara. Na primer:

http://www.ebay.com/itm/NEW-One-Way-Free-Wheel-Suzuki-DR-650-DR650-SE-starter-clutch-1992-2013/321735610277?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D30242%26meid%3D22bf59b1afac49a1aeea8045f5600f98%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D231500972587

Kad to rešiš, skini poklopac ventila i proveri sistem dekompresora. Na DR 650 to izgleda ovako:

94_cam_00.gif

Vidi da li je ovaj sklop ispravan, da nije zaglavljen, da nije pojedena ova osovinica što ulazi u breg, pa da ne otvara izduvne ventile itd.

Za sve ovo ti treba znanja i alata (recimo odgovarajući radapciger da bi skinuo magnet da bi došao do frajlaufa). Ako nemaš jedno ili drugo, mani se ćorava posla i teraj motor kod majstora ili ga se kurtališi i to je to.

• Podržavam 3

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Suzuki DR 650

Danas opet pokusao na guranje taman za u trecu brzinu, ma nista. Ni da bi. I naidje ovaj jedan serviser. Kaze verglaj. Ja zaverglam, zaletin ga opet. Kaze, otisao ti je bendiks. A jbteeee.. Ipak ste bili u pravu. E sad nadam se da se moze reparirat. Nov dode bar 200 eura bez ugradnje

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Danas opet pokusao na guranje taman za u trecu brzinu, ma nista. Ni da bi. I naidje ovaj jedan serviser. Kaze verglaj. Ja zaverglam, zaletin ga opet. Kaze, otisao ti je bendiks. A jbteeee.. Ipak ste bili u pravu. E sad nadam se da se moze reparirat. Nov dode bar 200 eura bez ugradnje

A sto nov? Zar nema na ebayu?

• Drug član, 3005 postova
  • Motocikl: FleXeR

Nema tu neke reparacije, ako je telo iole ok zameni se jednosmerni lezaj, ako ne onda sve i paljba.... Proveriti dekompresor, alanser i aku....

Sent from my iPad using Tapatalk

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja