UrosCuoreSportivo 318 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bajkeri! Evo i ovde da postavim pitanje. Treba mi pomoc. Juce sam sipao pun rezervoar u svoju Vespu LML 2T iz 2008. godine. Nedavno je bila u servisu kod Moto Davora i zaista je sjajno radila do momenta kada sam juce sipao gorivo na benziskoj pumpi Dejton. Sipao sam bezolovni 95. Tacnije to je uradio radnik dok sam ja otisao da platim. I od tada mi se gasi motor na svakom semaforu, jednostavno umre ako ne dajem gas. Da li neko prepoznaje simptome i da li zna lek za moj problem? Idem u petak za Kanadu na par meseci pa bi zaista da vozim ovih par dana svoj motor a i taze sam vozac. Hvala unapred za odgovore! Uros Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 1002 Napisano April 20, 2015 Very Funny Rider, 1142 postova Lokacija: NBG Motocikl: GS LC 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Jel automatski pravi smesu ili moras sam da pravis smesu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 318 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Automatski pravi smesu. E sad, ja znam da ima onaj pokazatelj ispod sedista koliko ima ulja. Znam da je signal da se dospe ulje, kada se pojavi mehuric ali ja ga ne vidim tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano April 20, 2015 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Pa ipak ti dospi ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 318 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan @dankan, Poslusacu te. A da li znas koje je merilo da se dospe ulje, ako mi je cev otvora za dosipanje jedini reper? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano April 20, 2015 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Ma sipaj do kraja za svaki slucaj... Onako kako si opisao, obzirom na to da je sve radilo kako treba ja mislim da ne dolazi dovolino benzina u karb, da je negde nesto zapusilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano April 20, 2015 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Zapusila ti se ler dizna. Glupost od minut posla. od alata potreban samo srafciger. sutra sam van zemlje. Nazovi u sredu da ti objasnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 318 Napisano April 21, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvalicu vam se na obe teme koje sam u panici otvorio : Uradio sam kako ste mi rekli, rastavio sam karburator i izvadio ler diznu i "ono drugo", iliti na engleskom "main jet air corrector" i "idle jet", sve kako sam i video na tutorijalu sa YouTube-a. E sad, nisam imao onaj komprimovani vazduh iz limenke nego sam ih jednostavno oprao na cesmi i produvao ustima. Malo sam ih cacnuo, ali pazljivo, tankim iglama. Zanimljivo da nisam naisao ni na kakve trunke i prljavstinu koje sam ocekivao da su naci. Nakon sto sam pazljivo sve to vratio nazad, upalio sam motor i posmatrao kako radi. Nakon pocetne sumnje u svoj uspeh sve brige su nestale. Ono sto se pre popravke desavalo, tj. usporeno gasenje motora na leru, sada je nestalo. Minut sam ga pustio da radi i sve je ok. Idem sad na test voznju i da kupim ulje za svaki slucaj. Hvala svima na savetima, ovaj forum zaista pomaze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...