necko80 4 Napisano April 9, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo živo, Treba mi savet na šta obratiti pažnju Piaggio x8 400 ie nije paljen/vožen dve godine? Ako ga kupim šta prvo servisirati zameniti? Unapred Hvala na odgovorima Pozdrav Necko80 p.s. Piaggio X8 400 ie, 2006 god, 10500km... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano April 9, 2015 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U OVOJ temi sam pisao na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine ( post 147 ). Primarno zameni: - ulje u motoru i f. ulja - ulje u reduktoru Sekundarno zameni: - f. vazduha - svecicu - gume ( ako su starijeg dota ) - plocice ( ako su potrosene ) To ti je najosnovnije, posle otvori i prekontrolisi CVT ( prenos ) - kais ( ne verujem da ce biti za zamenu ) - rolnice ( mozda ) - klizaci ( sigurno ) - roler ( mozes podmazati lezaj ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13162 Napisano April 9, 2015 Ne silazi, 7475 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I kupis kontakt sprej i isprskas sve sto mozes da dohvatis. Mislim na instalaciju naravno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 10, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala lepo na savetima javljam sta sam napravio i pitam za dalje savete... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 10, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Dobro vece Darko (Dare) i ostalima ali moram prvo coveku tj DOKTORU da se zahvalim i javim... nazalost ga neznam... Masina je kupljena... nazalost neznam slike postaviti ali i to cu valjda nauciti... E sada imam neka pitanja... 1.Dobio sam jedan kljuc? Koliko li kosta da se napravi drugi ili mora samo direkt kod Piaggio ? 2.U toku voznje se kada se doda gas pali se lampica za motor (Motorblockleute) narandzasta ? Tipujem na relej ili kako se zove citao sam o tom problemu...gde li se nalazi? 3.Oseca se bezin u ulju ? Znaci mora da se menja termostat ? 4.Koje ulje 5w40 ili 10w40? Koje ulje u reduktoru 75w80 ili 80w90? 5.Rashladnu tecnost plavu G11 ili crvenu G12 ? 6.Deckel za sipanje goriva se neotvara ? Za sada toliko Pozdrav Necko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 10, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 10, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 10, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo uspeo sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano April 10, 2015 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan E sada imam neka pitanja... 1.Dobio sam jedan kljuc? Koliko li kosta da se napravi drugi ili mora samo direkt kod Piaggio ? 2.U toku voznje se kada se doda gas pali se lampica za motor (Motorblockleute) narandzasta ? Tipujem na relej ili kako se zove citao sam o tom problemu...gde li se nalazi? 3.Oseca se bezin u ulju ? Znaci mora da se menja termostat ? 4.Koje ulje 5w40 ili 10w40? Koje ulje u reduktoru 75w80 ili 80w90? 5.Rashladnu tecnost plavu G11 ili crvenu G12 ? 6.Deckel za sipanje goriva se neotvara ? 01. Kljuc je kodiran, moraces kod ovlascenog naruciti drugi i iskodirati isti. 02. Lampica EFI se takodje zna paliti kad je los ili ti slabiji napon akumulatora, proveri kakvo je stanje akua i punjenje, ako je sve OK moraces na dijagnostiku radi ocitavanja greske. 03. Termostat - antifriz - selne 04. Fabrika kaze 5W40 full sintetic, moze i 10W40 takodje sintetiku 05. G12 jacine do -20 ( zatvoren prostor ) ili -30 ( otvoren prostor ) 06. Rasturi plastike srednjeg tunela pa pogledaj da nije puko drzac sajle za otvaranje Kolega hvala, srescemo se negde na drumovima i srecno sa novom makinom, lepo izgleda, uzdravlju te sluzio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeza 20 Napisano April 11, 2015 U prolazu, 35 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Tracer 7 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Kljuc nemoras praviti u ovlascenom servisu.Ja sam uradio za moj Spidermax ( isti je kao na Piaggio), izadje oko 30e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 11, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa pricaj gde i kako sta ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 11, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga reglegler koji je pravio probleme Ovo je poklopac vodene pumpe da li je termostat ispod njega kao kod starijih modela ili negde drugde ??? Da li je ovo termodavac da li i to da promenim Sta je ovo??? ovo je pobelo sve zato sto je neki kreten crevce od baterije ostavio tako bezveze i posto je regler otiso baterija se grejala i izlazila tecnost valjda je tako neznam ni sam vise do sada sam malo neke sitnice oko motora radio a ovo malo komplikovanije da sam dole bilo bi mi mnogo lakse... Sta sam se jos iznenadio u posudi nema vode ni antifriza sutra moram da poskidam creva sa hladnjaka i da vidim ima li uopste nesto kakv sam ja peh... Pomagaj Darko i ostali da se isplivam na povrsinu... Pozdrav Necko P.S. HRISTOS VASKRESE - Srecan Uskrs Svima i Sve Najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 11, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Neznam zasto se slike nevide nego samo izadje link kao u prethodnim postovima ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 11, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Prepravio sam poruku sada se vide slike ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeza 20 Napisano April 12, 2015 U prolazu, 35 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Tracer 7 Prijavi odgovor kao problematičan Na sl.br3 je senzor pritiska ulja.Termostat nije ispod poklopca vodene pumpe vec kod glave motora, sa druge strane.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 12, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Na sl.br3 je senzor pritiska ulja.Termostat nije ispod poklopca vodene pumpe vec kod glave motora, sa druge strane.Pozdrav. Resio sam i to narucio delove sada mala pauza pa sledci put nastavljamo... Daj reci za taj kljuc kako i sta ide gde ja sam krajem maja dole pa da pravim... Pozdrav Necko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeza 20 Napisano April 12, 2015 U prolazu, 35 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Tracer 7 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da se reklamiram na ovom forumu, jer mislim da ova tema i ne sluzi za to. Bavim se inace autodijagnostikom i kodiranjem kljuceva.Tvoj kljuc je sa transponderom tip12 Temic koji se moze lako iscitati i upisati u drugi transponder a sam novi kljuc narezati po tvom starom i u njega ubaciti taj novi transponder.To je cela procedura. Posto vidim da si iz Nisa, vidi neka ti tamo neko to uradi.Ne bi trebalo da bude vise od 30-tak eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano April 12, 2015 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Slika br. 1........... pojuri Josku za regler Slika br. 2........... kao sto kolega zeza rece, sa leve strane agregata u plasticnom kucistu ( odmah ispod klapne gasa ) Slika br. 3........... nije termo-davac, to je senzor pritiska ulja ( ne diraj ) Slika br. 4........... to ti je senzor br. obrtaja ( ne diraj ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 12, 2015 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala lepo Dr. Darko Promenio April 12, 2015 član alexanto nema potrebe citirati prvi post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 12, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da se reklamiram na ovom forumu, jer mislim da ova tema i ne sluzi za to. Bavim se inace autodijagnostikom i kodiranjem kljuceva.Tvoj kljuc je sa transponderom tip12 Temic koji se moze lako iscitati i upisati u drugi transponder a sam novi kljuc narezati po tvom starom i u njega ubaciti taj novi transponder.To je cela procedura. Posto vidim da si iz Nisa, vidi neka ti tamo neko to uradi.Ne bi trebalo da bude vise od 30-tak eura. Pred dolazak dole se javljam pa cemo telefonom da preicziramo sve... Hvala jos jednom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 12, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga Termostat... Doktoriracu na X8 Ovde gde strelica polkazuje dolazi crevo iz hadnjaka normalno kada sada duvam tu netraba da prolazi vazduh(voda) nego treba da bude zatvoreno da neprolazi vazduh(voda) ili sam nesto lose skontao... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 17, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze da se zameni ulje u reduktoru bez skidanja tocka mislim da ima malo mesta da neiscuri na gumu i felnu i ako moze neka slika ? Pomagaj Dare i zamolio bih te da mi na pp posaljes tel da te kontaram ako moze? Pozdrav Necko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeza 20 Napisano April 18, 2015 U prolazu, 35 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Tracer 7 Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe za skidanjem tocka zbog zamene ulja u reduktoru.Ispusti ulje na srafu koji se nalazi ispod meraca ulja (iseci donji deo plasticne flase za vodu) i u nju ispusti ulje.Kroz merac sipaj novo,250ml.Tako neces umazati zadnju gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
necko80 4 Napisano April 19, 2015 U prolazu, 38 postova Lokacija: Stuttgart-Nis Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se pohvalim da sam sredio sve hvala svima na savetima Darku i Zezi... Ovako je pocelo... Zamenjen Regler... Zamenjeno ulje... Zamenjen Termostat... Kvacilo kontrolisano, mislim da ima dovoljno mesa... Kais isto dobar... Zamenjeno ulje u Reduktoru... Sipano... Namotirana tablica... Sada je gotovo... Pozdrav Necko Srecan put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...