Jump to content

Moto Zajednica

Jet kaciga za Maxi Scooter, proizvodjaci

Recommended Posts

• U prolazu, 75 postova

Drago mi je sto se javljaju clanovi koji imaju kilometra i kolimetra voznje a raznim dvotockasima i par hiljada postova na ovom forumun da, probude svest o voznji na dva tocka.

Nije poenta nositi jet kacigu jer je napolju vrucina ili zato sto ribe ne vide ko vozi (ne kazem da je to tvoj slucaj).

Taj isti vizir koji ti je dosta ispod brade moze da pukne i da te isece ne daj Boze. Slazem se da ne treba stalno razmisljati o tome,ali mora biti u podsvesti stalno.

P.S. nemoj da mislis da ti ja drzim predavanje ili da glumim nekog ultra bajkera,samo smatram da sam za 15-20 hiljada na skuterima naucio nesto sto mogu da ti prenesem i da ne platis skolu kao ja.

Npr ja sam vozio jedan dan bez jakne jer je bio prvi prolecni dan i hteo sam da osetim taj vetar i sunce koje ti nedostaju cele zime. Pao sam svojom greskom i ogulio podlakticu,nadlakticu,kuk. S'tim sto me je kuk boleo toliko da cim ga dodirnem prstom boli nesnosno. Da sam imao jaknu nebi imao tolike grebotine,samo9 bi bio ugruvan. To ti je je slicna prica sa kacigom samo sa mnogo gorim posledicama.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer MT09

Ne znam sta drugo da kazem osim da se u potpunosti slazem s vama, svestan sam da je FF kaciga najveci vid zastite glave... :care: nista vam ne kontriram. 

Nadam se da i ova Jet moze posluziti koliko toliko(za ne daj Boze), za sad dok mi je sestoro ociju otvoreno tokom voznje :) kad sam je vec uzeo...

Pomislice neko iz vasih postova gore da imati Jet kacigu je jednako nemati nista :) znam da niste to rekli, za*ebancija ba  :)

Jbga, ja dosao u AutoSkolu, prvi dan instruktor kaze kupi Jet kacigu, za gradsku voznju je OK, vidno polje vece nego FF...bla bla...

Nema sta, velika opreznost, koncentracija, pa lagano  ;) bar imam 10 godina iskustva voznje auta u BGu, da mi saobracaj i guzva ne budu problem. Slozicete se da nije isto klincu od 17-18 godina voziti po BGu kao nama malo starijima :)  

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: piaggio beverly 500

Ihhhh, pa ti "stariji" a imas oko tridesetak godina, a sta ja da kazem, prebacio pedeset? 

Salu na stranu, kaciga je jako bitna, a ti vec odluci i kupi onako kako osecas. Meni licno je bio spusten vizir na nolanovoj jet kacigi, imao sam sudar, pukla mi je piramida nosa, orbita oka, jagodicna kost, dva gornja zuba, a kaciga, nije joj bilo nista, cak ni vizir nije pukao!? Povrede sam zadobio udarom licem u unutrasnji deo kacige... 

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer MT09

Dobro, ti si veteran :) 

Jbga, generalno motor je veliki rizik, bez obzira na kacigu (koja moze samo ublaziti ili pogorsati povrede)... ovakvih ili slicnih prica tvojoj mozes se naslusati na svakom koraku, na zalost...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Nda... motor zaista jeste veliki rizik, ali kolega ti nije prenijeo iskustvo da bi poentirao kako je motor rizik, nego kako mu je jet kaciga pomogla,

a to tvoje "jbga, sta ces..." je standardno razmisljanje onih koji jos nisu razbili nos. Posle se to pretvori u "nikad vise motor" ili "daj 5 titaniumskih kaciga"...

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: piaggio beverly 500

Nda... motor zaista jeste veliki rizik, ali kolega ti nije prenijeo iskustvo da bi poentirao kako je motor rizik, nego kako mu je jet kaciga pomogla,

a to tvoje "jbga, sta ces..." je standardno razmisljanje onih koji jos nisu razbili nos. Posle se to pretvori u "nikad vise motor" ili "daj 5 titaniumskih kaciga"...

Bravo kolega! Potpisujem. 

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja