Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha SZR660

Recommended Posts

• U prolazu, 62 postova

Pozdrav svima! Moje ime je Mihailo Rosic, iz Pozege sam, imam 22 godine i zelim da stupim u svet dvotockasa. Motori mi nisu bas strani ali citajuci postove uvazenih clanova foruma shvatio sam da sam tezak laik sto se tice motora. Imam skuter, tezak kinez mada, za 8 godina ako ne i vise koliko je kod mene imao sam sve ukupno popravki do 4 hiljade dinara. I sada je zakovao mada sam poceo da ga radim (rasuturio masinu, narucuio klip itd itd). Ali, kako nisam dosao ovde da bi pricao o mom kineskom skuteru nego o masini koja me interesuje, zelim da pitam Vas, dragi forumasi, motociklisti i ostali poznavaoci sta mi mozete reci o ovom motoru? Znam da koristi agregat od XT 660, da ima 1 klip, 35 kw, da nema neki zvuk (to mi i nije mnogo bitno) ali izgleda kao streethfighter (takve motore obozavam) pa me privukao. Takodje znam da ih ima jako malo kod nas, ali opet, ne znam, lep mi je a i mozda moj budzet dosegne do njega. Zasto mozda? Pa zato sto sam jako dugo zagrejan za Apolla (znam, znam, nema veze za streethom) ali ja jako dugo imam kineza i ja sam zadovaljan bio na njega a na Apolla sam gledao kao neki prelazni motor, motor koji ce me uvesti u svet motocikala. I za Apolla sam skupio neki novac. Medjutim, citajuci jako opsirnu temu na forumu o Apollu i shvatajuci koliko su ga lose odradili, odustao sam od istog. Nemam nameru nikoga da vredjam, daleko od toga, i meni je Apollo veoma lep na oko a visok sam 191 pa sam mislio da cemo se slagati sto se toga tice. Medjutim, kada sam video kakve ste sve muke imali i da je sada jedini pravi pogodak uzeti Apolla kome je sve odradjeno sto se odraditi moze a i to moze da bude macka u dzaku imajuci u vidu da to sto Gliga rece nakon svake vece ture promeni malo zvuk, zaista sam odustao. Ja nemam neke ambicije sa motor, tipa da idem do na neke prevelike ture, ali posto sam iz Pozege, volim da odem na Zlatibor, na Taru, do Drine, Mokre Gore, Visegrada jer mi je sve to manje vise blizu i ne kazem da Apollo to ne moze, daleko od toga, nego ne dao Bog da mi se gore nesto desi sa njime, ne znam kud bi. :D A druga stvar je ta sto imam 22 godine, jos malo 23 istina, za manje od mesec i najvise to mogu da vozim je do 35 kw. Apolla sam odabrao jer sam visok i jer ima i vise nego ekonomicnu potrosnju. Sada, kada sam odustao, naleteh na SZR, ima taman kilovata, izgleda onako bas kako ja hocu, nego da vidim sta vi mislite. Da li je to propala investicija ili ne. Da li se cesto kvari i da li je zahvalan motor. Takodje, da li je mali za mene? :D Ne volim Enduro motore, donekle volim SM ali imajuci u vidu moj ogranicen budzet, sta mi vi mozete reci? Nasao sam 2 na oglasima, od toga mi se jedan svideo, 96 je godiste, presao 43000, trazi 1400 eura. Da li je to mnogo? Na prvi pogled jako lep motor, evo i linka. http://www.polovniau...1/yamaha-szr660

Hvala u napred svima i znam da je ovaj post ujedno i predstavljanje ali nemojte se mi zameriti.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Motor sa oglasa koji si postavio je odvaljen od života... U Srbiji termin "street fighter" u prevodu znači "olupao sam motor, pa sad nemam para da ga popravim kako treba ali zato kum Perica ima korman, a burazer Žikica far od kineza, a vile ćemo ispraviti kod majstor Mike..."

Zašto bi bacio pare koje si verovatno teško skupio na ovo ruglo? Taj motor po mom mišljenju ne vredi ni 700 EUR (ako se javi Gavrolini u temu, cenim da će dati i nižu procenu :D). 1400 EUR je misaona cifra za 20 godina star SZR čak i da je do poslednjeg šrafa u fabričkom stanju...

• Podržavam 2

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Naked sa 1 cilindrom... bolje onda uzmi lepo neki enduro pa se navozaj ko covek.

Ima koje kakvih twin nakeda u tom cenovnom rangu, gs500, er5, pogledaj probaj, jesi malo visok al nije to nista strasno.

Ako volis SM mozes za te pare naci XT600 u SM varijanti ili u normalnoj varijanti.

• U prolazu, 62 postova

Pa eto, de znam, nisam pametan, zato sam sam se vama i obratio. :D ER5 ima moj bivsi profesor iz srednje sa kojim sam jako dobar, lik je moje visine ali je mozda duplo siri od mene u ramenima (drzi teretanu, bla bla) i njegor ER nasspram njega izgleda kao deciji bicikl sa pomocnim tockicima. :D A sto se tice ovog plavog, pa jbg, ne znam ni sam, nisam znao da je odvaljen od zivota. Video sam pre negde nekakav projekat, jedan clan foruma vozio SZR i mnogo ga je lepo sredio pa mi se to svidelo. :) Sada cu preslistati, nisam gledao XT uopste, evo bacam oko! 0takoje.gif

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Ma tu smo da pomognemo. Pusti ti to kako izgleda on na motoru, koga bole patka kako izgledas drugima, bitno je kako se ti osecas na motoru i koliko ti odgovara. Sad nekima je bitno i kako izgledaju u izlogu kad stoje na semaforu 1lol.gif

Za tvoje potrebe ja bi ti najradije preporucio transalp-a za to sto si rekao da ti treba, al u nekom ok stanju je to mali budzet. Al moze da sidje malo na asvalta, a u tvom kraju greota to ne raditi 1moto3.gif

Ako hoces te nakede i trkalice ima toga kolko oces po oglasima ti gsfx mix crbr mr zzre i sl skracenice, malo stariji al u tvom budzetu se moze naci. To ce ti vec neko ko se tim modelima bavi moze pojasniti i preporuciti. Ja tu doduse nisam video vece modele. Pre neki dan sam probao drugov cbr 1000 rr, mogu da stavim nogu na fuzaster, al ako je povucem rukom 1lol.gif to je doduse posledica nekog ranijeg udesa sa motorom, ali nije to meni nista veci motor.

• -+-, 1006 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Druze za 1400e ima da biras, moj ti je savet nadji nesto u orginalu, lako ces skinuti oklope, heblove i nabuziti streethfighter masku za jos malo para...ali znas (koliko toliko

) sta si uzeo a i lakse ces prodati kasnije ako budes imao i org. oklope...

Ali verujem na sta god sednes posle tog skutera neko vreme neces razmisljati o preradi...

I otvori 4-tvoro ociju da ti nebi preseo prelazak sa kineza na japanca ;)

• U prolazu, 62 postova

Malopre sam listao i gledao malo bandite, malo su iznad budzeta ali ono, sta znam, onaj do 400 kubika mislim da je ok. Zaista ne bi neku zujku jer sam nov u ovome pa bi da se ubacim na laganiji nacin. :) Drugar je imao transalpa, motor je za sve prilike, nemam reci mada mene iskreno vuce taj neki street fazon. Ali naravno, u ovom mom kraju ima sto sta obici a sa streetom to ne bi bas moglo. :D Nego sam procitao da bandit 400 ima visoke obrtaje i da ga neki ne hvale zbog toga pa se i oko toga neckam. ono, biram, imam jos vremena a svaki vas savet je dobrodosao pa da se posle zajedno 1moto3.gif! :D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

... a visok sam 191

hm... bog te "kaznio" visinom što se motora tiče... tj. značajno ti je smanjio opcije... ono što ti se svidi, vidi da sedneš na njega i da ga probaš... na pravom motoru će sve biti potaman... a ne ko što su mene drugari stavili na GPZ 550 Unitrak, kad mi kuk nije iskočio... inače iste smo visine više manje... od nečega što je "uštrojeno" na ono što ti možeš da voziš, ne zaboravi da postoji mnogo "švajcaraca" (motora iz Švajcarske) koji su zbog njihovih propisa bili škopljeni na 33kw (tako da možeš da nađeš i Super Teneru koja već 15 godina nema blokadu ali u saobraćajnoj stoji 27kw). Ovo sam naveo kao primer... što se Rova tiče i nakeda, to bi moralo da bude nešto veće (osim ako si baš razgiban i imaš neku crtu mazohizma). Ostaju ti čoperi, kruzeri, enduro motori...

Moj glas bi naravno bio za enduro, mnogo radosti za malo para... a tu možeš da biraš u tvom cenovnom rangu... naravno govorim gabaritno (za kilovate gledaj "švajcarce")

probaj sam, turi do 35kw i gledaj po oglasima...

Naravno možeš da gledaš i Rove ili nakede, ali da bi se ti spakovao mora da bude 600+ a to ako u knjićžici ima manje od 35kw je ozbiljna prevara :D

• U prolazu, 62 postova

Pa nzm jbg, ma ovu godinu bi i pregurao sa endurom pa bi iduce, kada napunim 24 uzeo jaci naked. :D sada gledah one oglase, Aprilija mi je nekako najlepsa na oko a iskreno, na motoberzi nisam ni gledao jer sam ranije na ostalim oglasnicima nalazio mnostvo motora a kod njih slabo bas. :)

• U prolazu, 62 postova

Pa ja se neckam izmedju naked ili sport. E sada, pre mesec dana smo mogli videti na oglasima zx6r tipa 98-99 godiste za nekih 1700-1800 eura a sada je to vec otislo malo dalje (preko mojih limita). Postavio sam i temu za zx6r ali slabo ko se javio. Da odem u Svicu, gde sta i kako stvarno ne znam. Mnogo vise volim naked nego sport ali mi je bila pristupacnija nindza sestica dosta nego tipa hornet. Tako da nzm sta raditi. :) Ako neko ima savet kako otici u Svicu ili ima neki tut o tome, bio bih zahvalan. :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja