Shomy 2 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je vazno da motor ima ABS kocnice? Gledam da kupim Yamahu FZ6-N, pa sam video da ima dve verzije, sa i bez ABS kocnica... Razlika u ceni je oko 600 eur, pa me interesuje da li to vredi toliko? Znam da je na autu ABS veoma znacajan, pretpostavljam da je tako i na motoru ali neznam... Jel ima neko iskustva sa ovim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 28, 2008 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=12614.0 Evo ti pa baci pogled Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kameni 1 Napisano Februar 28, 2008 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW C400GT Prijavi odgovor kao problematičan U dve reci "ZNACE DOSTA" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan U dve reci "ZNACE DOSTA" Ali ako rade kako treba.Po kisi i klizavom u 95% slučajeva znače ali po suvom asfaltu umeju nekad da zeznu stvar...Kazu da na Fazeru rade ok, valjda su na FZ iste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shomy 2 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U dve reci "ZNACE DOSTA" Tako sam i mislio, hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Februar 28, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna stvar i na motoru ! meni se par puta aktivirao na kisi i poledici, onemogucava nekontrolisano proklizavanje i "bezanje" motora, i sto je naj vaznije, motor je i dalje upravljiv ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Februar 28, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Korisna stvar,ali treba znati da i ABS ima svoje granice,preko kojih kad predjes nema te elektronike koje ce da te spase.Motorom ipak upravlja vozac, a ne elektronika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shomy 2 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Korisna stvar,ali treba znati da i ABS ima svoje granice,preko kojih kad predjes nema te elektronike koje ce da te spase.Motorom ipak upravlja vozac, a ne elektronika. Naravno... To se podrazumeva... Ali dobro je imati sto vise pomagala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 141 Napisano Februar 28, 2008 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Da se malo našalim,ako ne zamjeriš Čim se neko pita da li to dobro,korisno ili ne i traži savjet o tome,vjerovatno ima malo iskustva na dva točka. A to znači da bi trebalo da kupi motor sa ABS kočnicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shomy 2 Napisano Februar 29, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da se malo našalim,ako ne zamjeriš Čim se neko pita da li to dobro,korisno ili ne i traži savjet o tome,vjerovatno ima malo iskustva na dva točka. A to znači da bi trebalo da kupi motor sa ABS kočnicama. Naravno da ne zameram, ja neznam pa zato i pitam... Ja sam i hteo da uzmem motor sa ABS-om, ali sam hteo prvo da proverim da li to stvarno vredi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 218 Napisano Februar 29, 2008 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Kakav maler Kad sam ja, pre manje od godinu dana, kupovao FZ6 n nije bilo varijante sa ABS-om. U Rodiću su mi ispričali kako je ta verzija samo za američko tržište ;D a vidi sad. Zna li neko, da li je izvodljivo staviti naknadno ABS? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozo 3 Napisano Februar 29, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: SUZUKI V-STROM 1000 ; honda x8rs Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod ABS-a ,ja ga imam ali ne radi mi dobro .Na 7000 obrt. se sam iskljuci i vise se ne ukljucuje sve dok radi motor a kad ga ponovo upalim on proradi sve dok ne dodjem do 7000. Pa vas molim ako neko ima iskustvo sa ovim neka mi napise nesto o ovom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 29, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod ABS-a ,ja ga imam ali ne radi mi dobro .Na 7000 obrt. se sam iskljuci i vise se ne ukljucuje sve dok radi motor a kad ga ponovo upalim on proradi sve dok ne dodjem do 7000. Pa vas molim ako neko ima iskustvo sa ovim neka mi napise nesto o ovom . hm,,cudan kvar,abs ne radi na obrtaje,vec na citace sa tockova,,,cinimi se da nije povezan sa obrtajima,,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 51 Napisano Mart 1, 2008 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Voge SR4 Max Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod ABS-a ,ja ga imam ali ne radi mi dobro .Na 7000 obrt. se sam iskljuci i vise se ne ukljucuje sve dok radi motor a kad ga ponovo upalim on proradi sve dok ne dodjem do 7000. Pa vas molim ako neko ima iskustvo sa ovim neka mi napise nesto o ovom . Hmmm, mislim da je vreme da posetis ovlasceni servis jer se sa kocnicama ne terba igrati...ABS nema nikakve veze sa motorom (agregatom) vec samo sa obrtanjem tocka i u skladu sa tim, koriguje pritisak kojim ti aktiviras kocnicu..moja preporuka je da se uputis kod majstora jer nesto sa elektronikom nije u redu.. pozz @ Shomy: nemam iskustva da uporedim kako je SA i BEZ ABS-a, ali mislim da je jako korisna stvar! pogotovo u pocetku dok jos ne osetis motor i granice prijanjanja itd.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Mart 1, 2008 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod ABS-a ,ja ga imam ali ne radi mi dobro .Na 7000 obrt. se sam iskljuci i vise se ne ukljucuje sve dok radi motor a kad ga ponovo upalim on proradi sve dok ne dodjem do 7000. Pa vas molim ako neko ima iskustvo sa ovim neka mi napise nesto o ovom . hm,,cudan kvar,abs ne radi na obrtaje,vec na citace sa tockova,,,cinimi se da nije povezan sa obrtajima,,,,, Da,to je taj rad,sa senzorima na tockovima.Moguce da je elektronika nesto pobrljavila...Jer,kad oduzmes kontakt,ABS comp. se resetuje,a na tih famoznih 7k rpm "nesto baci neki" impuls koji ga blokira,tj.ugasi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZiZ 0 Napisano Mart 4, 2008 U prolazu, 25 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan U dve reci "ZNACE DOSTA" A jesi li ti naručio v-stroma sa abs-om? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod ABS-a ,ja ga imam ali ne radi mi dobro. Kako je to moguce? P ??? ato je Honda to se nikad nekvari, najkvalitetniji motor! :o :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kameni 1 Napisano Mart 5, 2008 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW C400GT Prijavi odgovor kao problematičan U dve reci "ZNACE DOSTA" A jesi li ti naručio v-stroma sa abs-om? Iz jednostavnih finansijskih razloga NISAM Nisam imao dovoljno para da dodam za ABS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozo 3 Napisano Mart 6, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: SUZUKI V-STROM 1000 ; honda x8rs Prijavi odgovor kao problematičan jasno je i meni da je svima cudno zasto se to desava na mojoj HONDI sa ABS-om. ja vrlo dobro znam na kom principu radi tako da sam siguran da je to do elektronike a neznam do koje. Isao bih u servis kad bih znao ko bi to mogao da popravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Mart 27, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao dilemu oko toga da li da uzimam motor sa abs-om ili bez, ali kad sam saznao da bez abs-a ima samo u plavoj boji odlucio sam se za model sa abs-om ;D Salu na stranu, iako nisam prekaljeni bajker, mozda cak ni dovoljno iskusan, uspeo sam da za vrlo kratko vreme naucim da cenim abs. Naime prilikom maaaalko ostrijeg kocenja na semaforu (tj. pesackom prelazu) kada mi je jedna starija gospodja na biciklu izletela na crveno, osetio sam kako mi trza rucica kocnice dok sam prelazio preko bele linije. Gospodja je prosla nekaznjeno (osim uz moje spominjanje njene davno upokojene majke) i zaista mislim da abs sluzi samo za one najkriticnije situacije. Sve u svemu ja mislim da je abs odlicna stvar, i da (ako radi ispravno) njegovo otezavanje motora za nekih 4-5 kg moze da se zanemari u odnosu na kvalitetnu funkciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Mart 28, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Samo ne znam da li smeta prilikom dizanja motora na prednji tocak ??? :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan interagent 6 Napisano Maj 29, 2008 U prolazu, 38 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Aprilia Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ABS na Caponordu i na K1200lt. Par puta mi je mnogo znacio. Ko je u mogucnosti treba da kupi pod obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...