N.F.S. 22397 Napisano Februar 1, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Potreban mi je savet iskusnijih, skoro uzeh ovaj skuter, blago je reci da sam odusevljen voznim karakteristikama, potrosnjom, kocenjem i uopste ugodjajem... Uz Hondu odrzavanje deluje kao da ne kosta nista! Litar ulja i papirni filtercic menjam na 1000km, pumpu tecnosti, akumulator, gume, oba diska i plocice zamenih odmah po kupovini ali mi problem zadaje sraf za luftiranje zadnjih kocionih klesta (zalomljen)... Pitanje je sledece, ima li ko na prodaju "sisicu" ili mi pak recite pase li od nekog drugog modela pa da prosirim pretragu? Grimeca je marka kljesta, sraf hvata kljuc 10mm a mesto konusa dihtuje metalna kuglica... Hvala i pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1642 Napisano Februar 1, 2015 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za sisicu sa kuglicom, ali zasto ne probas klasicnu sa konusom, ako dihtuje eto resenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Februar 1, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan m8 je navoj, tesko za naci... Po Kg-u obidjoh vecunu radnji auto delova, m5 i m6 navoji... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Februar 7, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vozi li ko m8 "sisicu"? I na cemu? Hhhh, blesavo zvuci ali odgovor bi mi znacio, da prosirim pretragu kao sto rekoh, da me strugari ne zavlace mesecima zbog sitnog posla Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 7, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Који је "корак" тог навоја? 8х1 или 8х1,25 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Februar 7, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Tu informaciju nemam, kupih skuter sa tako zalomljenim srafom, nisam dirao kako bih zadnju kocnicu imao, pri zameni diska i plocica "luftirao" sam na srafu koji ulje kljestima dovodi, nije sjajno ali bar iz creva vazduh izbaci... Po savetu koleginice koja vozi pomenuti skuter kontaktirao sam bella moto radnju u Bg-u, cekam odgovor... P.S. Nadjoh kataloski broj! AP8113006, potraga drasticno olaksana zahvaljujuci koleginici Munjita Matilda Kompatibilni motori su sledeci, mozda nekome zatreba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 7, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan То је највероватније 8х1,25 пошто је мотор европски(италијански). Купи вијак са конусом од заставе (101, југо може и од ладе) извади куглицу из чељусти и стави овај са конусом. Ево ово сад имам при руци, 32х8х1,25 мм . Вероватно имам и краћих у радионици. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatildaZmaj 20 Napisano Februar 8, 2015 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 200 GT - Matilda Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je! Našla sam i servisni manual za Scarabeo (i Leonardo) sa Rotax agregatom, ako zatreba mogu da prosledim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Februar 8, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @ Branilo, sraf za luftiranje zastavinih vozila je m6, u vise radnji bio, receno mi je isto... m8 sa sitnim korakom se nalazi npr. na sarkama vrata kod zastavinih vozila, ovu sam informaciju takodje u prodavnici auto delova dobio... Mogu zabusiti takav sraf, dole obrusim pa neka i dalje kuglica dihtuje ali probacu da nadjem originalni/zamenski prvo. @MunjitaMatilda, imam manual, dovoljno si pomogla! Hvala na trudu oboma Pozdrav Nenad. P.S. Ako sam dobro shvatio Branilo, imate "sisicu" m8 koju hvata kljuc 10 a ide na zastavu i ladu? Cisto da znam sta u radnji da kazem, kupih od yuga sisicu, m6x1.25, kljuc 8 je hvata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 8, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Није битно који кључ "хвата" вијак за луфтирање Ово је стандардни вијак за већину Заставиних,Фијатових и италијанских возила: 8 х 1,25 мм 6 милиметара вијак за луфтирање сам срео само пар пута , и обично су били 6 х 1 мм или нека цоловска мера приближно 6 мм. ( Енглеска возила) 7 х 1 мм вијак се користи углавном код Француских и Немачких возила: То су ова два десно на слици. А тренутно сам нашао код мене овај избор: 11 х 1,25мм 8 х 1,25мм разних дужина и 7 х 1мм Да ли си успео да извадиш заломњени луфтирач? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Februar 8, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitna velicina kljuca, naveo sam dimenzije posto me po prodavnicama pitaju koji kljuc hvata lufter... Vas je odgovor kompletan Branilo, pogresne sam informacije dobijao ocigledno... Ukoliko "bellamoto" ne bude u stanju da mi po kataloskom broju naruci deo mogu li Vas kontaktirati? Zavrtanj nisam odvijao ali sam prilicno siguran da nece biti problema... Ima "mesa" koje strci, zavaricu maticu... Hvala na izdvojenom vremenu, pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 8, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Нема проблема Пошаљи ми адресу на пп да ти пошаљем који луфтирач 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Februar 8, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uvek su mi bile mrske teme gde ima brdo postova oko banalne stvari... Ova se moja potraga pretvori u jednu takvu, Bivsi vlasnik je gorovo siguran da m10 sisica... Ne seca se vise ni kojim je kljucem otkide... Kada otopli, skinucu lufter da nekim buducim vlasnicima ustedimo vreme... Do tada internet kaze ovo - http://www.stein-dinse.biz/Brembo/Supplies-spare-parts/Entlueftungsnippel/Bleeder-screw-05-Grimeca-M10-12mm-with-ball::56255.html Pozdrav Nenad. P.S. Trebao sam "domaci" uraditi pre potrage... @Branilo, cenim gest, sacekacu prvo da vidim sta mi treba, u kojoj dimenziji i koraku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Februar 10, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dobio odgovor gore pomenute radnje, 1550dinara plus postarina, 3 nedelje period cekanja... Inace, donece mi prijatelj iz Grcke, u aprilija radnji 0.51euro kosta. Pozdrav i hvala svima koji su izrazili zelju da pomognu, Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 10, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan 1550 динар за један шраф? Јел` ти то возиш : пс. нисам ни ја љубитељ дугачких тема, али ова цена ја била јача од мене... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Februar 11, 2015 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan +postarina i izadje na 20eu... A kosta 0.5eura ... Mozda ovim stalom sa slike idu po njega?1? Hhhhhhhhh.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...