bmb985 70 Napisano Januar 31, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima,zanima me koliko kosta i sta sve zahteva odrzavanje jednog takmicarskog cross 4T motora 250 ili 450ccm,koji su najcesci kvarovi i koliko kosta uraditi punu generalnu na takav motor. Takodje me zanima koji je od gore navedenih modela najisplatljivi i najpogodniji za rekreativnu voznju na stazi i po sumi. Ranije sam vozio Yamahu YZ 250 2T i znam sta sve treba raditi oko nje ali nikad nisam imao iskustva sa 4T takmicarskim motorom.Jedino znam da su izdrzljiviji od 2T ali i skuplji i zahtevniji za odrzavanje pa ako moze neka pomoc oko toga sta sve mogu da ocekujem i na sta najvise da obratim paznju i prilikom kupovine i kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Januar 31, 2015 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Miislim da to dodje otprilike na isto sto se tice kolicine para...na 2t dajes mnogo cesce ali manje para na popravke ili ti odrzavanje,a na 4t taj period je mnogo duzi al kad dodje vreme usi otpadaju koliko kosta .... Sve u svemu kako god se okrenes dupe ti pozadi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panthocrator 44 Napisano Februar 1, 2015 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Husqvarna SMR510 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam tacno za japance ali evo za husqvarnu. Klip 200e klipnjaca 200e set dihtunga ~100e. Ako dodje na red i cilindar onda si u ozbiljnom problemu jer su uglavnom s nikasilom ( uvek postoji opcija hilznovanje). Naravno trebalo bi sve sam da radis jer ces u suprotnom stalno visiti kod mehanicara. I na kraju vredi li DA ZA SVE PARE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 1, 2015 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan osnovno pitanje ovdje je to hoće li taj motor voziti bolje pozicionirani takmičar na jačim takmičenjima ili će voziti apsolutni amater koji želi imati ultimativni motor .. jer na osnovu toga se radi i održavanje .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 1, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da je u pitanju amater jer neki pro sigurno ne bi postavio to pitanje. Sve zavisi u kakvom stanju je motor u startu. Drugar je na yamahi yz250f pre 4 godine zamenio lanac u masini. od tad samo redovne zamene ulja. Ni najmanji problem. Opet drugi je uzeo losu crf250, ulozio 1500e u nju i opet nije valjala, na kraju kupio nov agregat. Sve u svemu ono sto takmicaru traje godinu dana nama obicnim smrtnicima x10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Februar 1, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Nisam profesionalac ali nisam ni pocetnik inace bi trazio neki enduro a ne takmicarski motor. Performanse mi nisu previse bitne jer svaki od njih ide za sve pare,ali mi je bitna izdrzljivost i cene delova.Kako mi se cini evropski su dosta skuplji od japanskih za odrzavanje,a od japanskih najvise preporuka imam za Yamahu YZ250f. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 1, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Druze bez ikakve uvrede ali ovakva pitanja postavljaju bas bas pocetnici. Svako ko je bar malo u tim vodama vec zna sta i kako. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Februar 1, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko ti treba sprava za amatersku voznju po stazi, i za po sumi, nisani neki Hard Enduro, posto su neuporedivo izdrzljiviji od takmicarskih sprava, a i primereniji su voznji koja nike stalno na limitu. U nabavci su pristupacniji, izdrzljiviji, a i snage nece nedostajati, plus imaju osvetljenje/instalaciju, kada se zaigras po sumi, pa te iznenadi kraj dana. Ja sam se vodio tom logikom, i nisam pogresio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Februar 1, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko ti treba sprava za amatersku voznju po stazi, i za po sumi, nisani neki Hard Enduro, posto su neuporedivo izdrzljiviji od takmicarskih sprava, a i primereniji su voznji koja nike stalno na limitu. U nabavci su pristupacniji, izdrzljiviji, a i snage nece nedostajati, plus imaju osvetljenje/instalaciju, kada se zaigras po sumi, pa te iznenadi kraj dana. Ja sam se vodio tom logikom, i nisam pogresio. Nisam hteo da ucestvujem u ovu temu ali me je ovaj interesantni i duhoviti post naterao da se ukljucim. Na prvo mesto Hard Enduro sprava ni malo nije amaterska ili oslabljena sprava samo je svrha upotrebe drugacija vrsta i nacin primene,snage ima isto ili skoro isto kao pun kros samo je drugacije rasporedjena(sve za svoje potrebe),vesanje je drugacije... Delovi nisu ni malo jeftiniji,a sta god da kupis 4t novije generacije mislim 2005 i mladje veruj da sve kosta pa usi odpadaju. Toliko od mene,pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Februar 2, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Druze bez ikakve uvrede ali ovakva pitanja postavljaju bas bas pocetnici. Svako ko je bar malo u tim vodama vec zna sta i kako. Pa kad me vec vucete za jezik ajd da kazem. Nisam pocetnik,vozim vec 21god ali uglavnom sportske motore. Obicna rekreativna voznja me ne zanima,samo gas u patos i adrenalin .Znaci ili cu da izadjem i da vozim kako mi se vozi ili necu ni da ga palim tog dana. Medjutim lokalni putevi su skoro pa nepodnosljivi,saobracaj,policija na svakom cosku a o kaznama da ne pricam. Registracija,gume i redovan servis kostaju me vise nego gorivo za celu sezonu. Sve je postalo previse rizicno i preskupo a bez motora jednostavno ne mogu. Zato sam razmisljao o prelasku na cross jer jedino takav motor moze da podigne adrenalin kao sportski kada fuzasteri zapisu asfalt . Znaci opet ista stvar,zanima me voznja na zadni,prednji,skakanje,preskakanje,prelaz preko potoka,jurnjava kroz sumu itd... Hard enduro mi ne zavrsava poso jer su teski,tromi i vesanje nema nikakve veze sa takmicarskim. Mislim da bi i suvise brzo stradali. Pitanje sam postavio zato sto do sada nisam vozio 4T takmicarski cross motor mada otprilike znam sta me sve ocekuje,ali bolje da dobijem informaciju iz prve ruke od ljudi koji su to vec imali ili imaju. Svaki savet ili sugistija su dobrodosli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 2, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Druze bez ikakve uvrede ali ovakva pitanja postavljaju bas bas pocetnici. Svako ko je bar malo u tim vodama vec zna sta i kako. Pa kad me vec vucete za jezik ajd da kazem. Nisam pocetnik,vozim vec 21god ali uglavnom sportske motore. Obicna rekreativna voznja me ne zanima,samo gas u patos i adrenalin .Znaci ili cu da izadjem i da vozim kako mi se vozi ili necu ni da ga palim tog dana. Medjutim lokalni putevi su skoro pa nepodnosljivi,saobracaj,policija na svakom cosku a o kaznama da ne pricam. Registracija,gume i redovan servis kostaju me vise nego gorivo za celu sezonu. Sve je postalo previse rizicno i preskupo a bez motora jednostavno ne mogu. Zato sam razmisljao o prelasku na cross jer jedino takav motor moze da podigne adrenalin kao sportski kada fuzasteri zapisu asfalt . Znaci opet ista stvar,zanima me voznja na zadni,prednji,skakanje,preskakanje,prelaz preko potoka,jurnjava kroz sumu itd... Hard enduro mi ne zavrsava poso jer su teski,tromi i vesanje nema nikakve veze sa takmicarskim. Mislim da bi i suvise brzo stradali. Pitanje sam postavio zato sto do sada nisam vozio 4T takmicarski cross motor mada otprilike znam sta me sve ocekuje,ali bolje da dobijem informaciju iz prve ruke od ljudi koji su to vec imali ili imaju. Svaki savet ili sugistija su dobrodosli Hard enduro ne moze da bude tezak,spor i da ima lose vesanje jer su oni proizasli od kros motora i samo im je dodata signalizacija i uradjena mala interevencija na motora da bi se prilagodio enduro voznji.....znaci imamo yzf 450 kao kros motor http://search.tb.ask...s=1422911252853 i sa druge strane imas WR 450 koji je to isto samo mu je dodata signalizacija ,anlaser i otezan 20 kg zbog toga http://search.tb.ask...zipfree&tpr=sbt To ti je slucaj sa skoro svim markama ......e sad ti nemozes da znas sta ti odgovara dok ne probas....dobar hard enduro ili kros ako bas oces ne mozes da kupis jeftino....tj mozes ali si onda u potencijalno velikom problemu jer niko te motore nije kupio da bi vozio do pijace i nazad..... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Februar 2, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan To si u pravu za WR i slicne njemu,ali su preskupi za moj budzet. Cross moze da bude i stranac samo da ima neki papir da ga ne oduzme policija prilikom transporta. Ako se budem odlucio raspolagacu sa onoliko para koliko budem prodao moj sadasnji motor a to je 2000-2500. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 2, 2015 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad me vec vucete za jezik ajd da kazem. Nisam pocetnik,vozim vec 21god ali uglavnom sportske motore. Obicna rekreativna voznja me ne zanima,samo gas u patos i adrenalin .... bla bla bla... Hard enduro mi ne zavrsava poso jer su teski,tromi i vesanje nema nikakve veze sa takmicarskim. Mislim da bi i suvise brzo stradali. Nemoj me pogrešno shvatiti .. i zaista neznam kako bih spojio rečenicu a da ju ti ne shvatiš uvredljivo jer mi to nije namjera... ali lupaš ko otvoren prozor .. :lol: ja sam vozio motocross poprilično aktivno ... (utrke) ... i onda sam nakon (ne baš lake) povrede imao pauzu od godinu dana (malo više) ... u tih godinu i malo više dana je moj motor (full cross) koji je bio poprilično konkurentan na trenutnoj sceni izgledao kao igračka naspram hard enduro motora koji su u međuvremenu izašli ... gotovo jedina stvar koja je bila na strani mog starog motora je bila težina, manje više sve ostalo je bilo isto ili čak na strani endurke... neznam sa kakvim si se enduro motorima susretao u zadnje vrijeme, ali ako si aktivnije vozio bilo šta od 2011-2012 na ovamo, jednostavno nema lošeg ... samo dobar i bolji .. a ako voziš tako kako pričaš ... bogami i 2T 125 ti može pružiti JAAAKO puno gušta i zabave ... samo lošiji vozači to nadomještaju kubikažom ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 2, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan To si u pravu za WR i slicne njemu,ali su preskupi za moj budzet. Cross moze da bude i stranac samo da ima neki papir da ga ne oduzme policija prilikom transporta. Ako se budem odlucio raspolagacu sa onoliko para koliko budem prodao moj sadasnji motor a to je 2000-2500. Druze veruj mi na rec '' neki papir'' ili '' klupski papiri'' ne prolaze vise kod policije....ako nisanis kros motor ispravn si jedino ako je motor kupljen u Srbiji pa imas racun za njega ili ako je iz uvoza mora da imas dokumente da je placena carina.....u oba slucaja motor mora da glasi na tebe inace rizikujes mogucnost oduzimanja motora i sporog dokazivanja vlasnistva nad njim.Ovo ti pisem zato sto po oglasima nailazim na oglase kroseva sa klupskim papirima ili registrovanim na klub a pise da su 100 % regularni sto je teska prevara ako nemaju osim toga i dva gore pomenuta dokumenta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 79 Napisano Februar 2, 2015 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: KLE 500 , Husaberg FE 350 Prijavi odgovor kao problematičan a ako voziš tako kako pričaš ... bogami i 2T 125 ti može pružiti JAAAKO puno gušta i zabave ... samo lošiji vozači to nadomještaju kubikažom ... :takoje: Mozda je u ovoj temi problem sto covek ( bmb985 ) misli - ili ga je neko pogresno uputio, da su Hard Enduro motori Afrika, ST, DR Big, ... ( Hard - Tezak ) pa nas zato bas i ne razume. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 2, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Druze to sto si vozio sportski motor i gulio fuzastere tebi svaka cast ali ako nisi vozio do sad cross ti si amater pocetnik i pomiri se sa tim. Pogotovo se iz tvojih postova vidi da sa ovom pricom nemas veze i ljuti se koliko hoces ali ti lupetas samo tako. Da je cross bolji od takmicarskog endura za sumu onda bi se na takmicenjima cross motori i vozili. Za 2000-2500 moze sa papirima da se nadje nesto do 2004, mladji legalni motori su skuplji. Inace su dolazili tako neki samouvereni eRasi na stazu sa pricom, eh sta je to 250ccm , ja vozim 1000ccm pa se posle jednog kruga popisani vracali kuci. Ako trazis savete onda iste i poslusaj jer ocigledno ne znas ni sta je cross a sta takmicarski enduro motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Februar 3, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pokusao da pomognem svojim odgovorom, ali ocigledno da autor ove teme vec ima zabetonirano svoje misljenje o svemu, samo jos ne zna sta hoce. Dakle, !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Februar 3, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Ok,moja greska sto se tice hard endura,ipak sam pogresne motore svrstao u tu grupu.Ne ljutim se ninakog zato sam i postavio temu,i za kritike i za savete. Radi se o tome da raspolazem sa relativno malo para da bih mogao da radim sta hocu,a to sam trebao odmah da naglasim. Realno gledam sta moze da se kupi za 2000e... Kao sto Velja rece ima neka Afrika,Tenera,TDM,TTR,DR i tome slicno a to mi nikako ne odgovara. Znaci jedino mogu da gledam primera radi neku YZ sa ili bez papira jer za WR nemam para. U svakom slucaju trazim motor koji nema preko 120kg koji nema ispod 50ks i koji moze da izdrzi skakanje po rupama i tome slicno. Ako mislite da za taj novac necu moci da kupim nesto tako onda nista necu ni da kupujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 3, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ok,moja greska sto se tice hard endura,ipak sam pogresne motore svrstao u tu grupu.Ne ljutim se ninakog zato sam i postavio temu,i za kritike i za savete. Radi se o tome da raspolazem sa relativno malo para da bih mogao da radim sta hocu,a to sam trebao odmah da naglasim. Realno gledam sta moze da se kupi za 2000e... Kao sto Velja rece ima neka Afrika,Tenera,TDM,TTR,DR i tome slicno a to mi nikako ne odgovara. Znaci jedino mogu da gledam primera radi neku YZ sa ili bez papira jer za WR nemam para. U svakom slucaju trazim motor koji nema preko 120kg koji nema ispod 50ks i koji moze da izdrzi skakanje po rupama i tome slicno. Ako mislite da za taj novac necu moci da kupim nesto tako onda nista necu ni da kupujem. Ma moze se nadje samo bez zurbe guglaj malo ,visi po forumima u enduro temama i sam ces da ukapiras sta je za tebe.....ima i WR-ova za te pare ....a mozes i da prosetas malo po onim selima podno Jastrebca kao sto je Zdravinje i sl...imas sigurno 50 motora u ovom trenutku u tvom cenovnom rangu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Februar 3, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan E to je ono zbog cega sam i postavio temu,jer moze da se nadje ali da mu fali ovo-ono... Zato sam i trazio pre svega savet koliko kosta odrzavanje i popravka takvih motora i sta najcesce strada kod njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 3, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako u startu uzmes los 4t i platis ga 2000, budi siguran da moze na popravke jos toliko da pojede. Nema pravila samo dobro gledanje sta se kupuje i malo srece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Februar 3, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Jasno mi je da ako uzmem los motor mogu brdo para da dam na popravke i ponovo nesto da mu fali. Moze li neko konkretno da mi skrene paznju sta se najcesce kvari,koji su modeli izdrzljiviji od drugih modela i za koje su modele najjeftinije cene delova. Za motore sa 4 cilindra znam da se uglavnom kvare postepeno i retko kad crkne nesto odjednom osim ako nije fabricka mana tog modela,a za of road sam cuo da jednostavno dodje do pucanja klipnjace,ventila,klipa i sta je znam cega jos bez prethodnog nagovestaja da nesto nije u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 3, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Zemljace a sto ti lepo ne uzmes neku Jamahu TTR 600 i bog da te vidi.....za 2 soma moz da nadjes u fabrickom stanju,odrzavanje minimalno, motor puzdan bez iznenadnih kvarova , jeste malo tezi od kroserice ali moze da se registruje pa mozes sa njim do brda ,ne treba ti kombi..... i tako ima to mnogo svojih prednosti u odnosu na kroserica a naravno i mana .....ja licno vozim XT 600 koji je jos tezi od TTR -a i to iskjucivo po offu....Veliki Jastrebac sam naucio napamet ,bio vise puta u drustvu kroserica i mogu da ti kazem da sam prosa isto gde i oni..... Poenta cele ovo moje price je da je kros neuporedivo sposobniji od soft endura koji ti predlazem ali ta njegova sposobost se koristi mozda jedno 20 ili 30 posto na enduro voznjama a ostalih 70% zavrsavaju i soft endurace . Naravno ako si bas resio da vozis po kros stazi ili da dodjes do sume i izdivljas pola sata onda zanemari ovo moje pisanje gore ....nego cisto razmisljam na glas posto predpostavljam da nisi imao kontakata sa kroserima pa mozda i ne znas u sta se upustas...pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Februar 3, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Na svim tim OFROAD jednocilindricnim masinama, posebno na onim nasviranim, veoma cesto jednostavno moze da dodje do pucanja klipnjace,ventila,klipa i sta je znam cega jos bez prethodnog nagovestaja da nesto nije u redu. To su veoma kvarljive masine, i treba ih zaobilaziti u sirokom luku. Najbolje bi bilo malo se potruditi i pronaci neki cetvorocilindricni Ofrouder, jer za motore sa 4 cilindra znam da se uglavnom kvare postepeno i retko kad crkne nesto odjednom osim ako nije fabricka mana tog modela. I na jednim i na drugim se jedino ne kvari gorivo u rezervoaru i zadnja guma, jer se obe te stvari potrose brze nego sto ces stici da ih otplatis... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Februar 3, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ok,moja greska sto se tice hard endura,ipak sam pogresne motore svrstao u tu grupu.Ne ljutim se ninakog zato sam i postavio temu,i za kritike i za savete. Radi se o tome da raspolazem sa relativno malo para da bih mogao da radim sta hocu,a to sam trebao odmah da naglasim. Realno gledam sta moze da se kupi za 2000e... Kao sto Velja rece ima neka Afrika,Tenera,TDM,TTR,DR i tome slicno a to mi nikako ne odgovara. Znaci jedino mogu da gledam primera radi neku YZ sa ili bez papira jer za WR nemam para. U svakom slucaju trazim motor koji nema preko 120kg koji nema ispod 50ks i koji moze da izdrzi skakanje po rupama i tome slicno. Ako mislite da za taj novac necu moci da kupim nesto tako onda nista necu ni da kupujem. Pokusaj da pronadjes KTM LC4-620SC. Kilaza 122kg sa svetlima, retrovizorima, zadnjim blatobranom i fuzasterima za suvozaca. Kada se nesto od toga ukloni dolazis vrlo blizu cifri od 120kg. A ima i neku ks preko magicne cifre od 50. A izgleda otprilike ovako: I provereno je da moze da se vozika i skakuce i po rupama. I sto je, kod nas obicno i najbitnije, nalazi se za ispod 2000e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...