Jump to content

Moto Zajednica

Gilera nordwest 600 SM

Recommended Posts

• Zainteresovan, 582 postova

Zanimaju me karakteristike ovog motora,koliko su im pouzdani agregati i koliko trpe tockiranje i agreivniju voznju,uz naravno redovno odrzavanje.......zanima me iz prve ruke,tj ako je neko poseduje ili je posedovao

Konkretno me zanima ova

404.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Ljudi i mene interesuje taj motor, taj crveni je od Fabjanovica iz backe topole, ajde pricajte ljudi sta znate, pomagajte meni i kenguru, naprimer taj crveni je '93 godiste i 2100e

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Bio sam dans da vidim motor i probao ga, dvoumio sam se izmedju njega i nekog xt-a, ali ipak sam se odlucio za xt-a. Gilera nije losa i covek je isapao skroz korektan i nudio mi sve druge delove koji nisu ispravni i nudio mi je uz motor jaknu i kacigu u vrdnosti oko 200e, motor je registrovan do augusta. Kengure mislim da motor nije los, prepustam ti ga, javi ako ga pazaris

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Motor je ok, potrosnih delova (filteri, kaisevi, semerinzi, lanac, lancanici...) ima uvek, za druge delove (u slucaju kvara motora/loma) moze se kontaktirati Zoran iz Motobike-a, imaju dva rastavljena na otpadu u Madjarskoj, on cesto ide tamo.

Inace, motor (po meni) nije za mnogo extremnu voznju, tockiranje ide, ali cete morati cesto da menjate semeringe viljuske...stopiji se rade sa dva prsta (strava prednja kocnica, dupli disk+pancirno crevo).

Motor dosta mirno radi (u odnosu npr. na KTM), i imas vise utisak da vozis neki V-twin, nego jednocilindrasa. Po meni je to Funbike, i spada vise u kategoriju neke Yamahe xt660 supermoto, nego u pravi supermoto, znaci pravi gradski motor za uzivanciju, moze lepo da nosi i dvoje...

I da...extra je lep (po meni) :).

Eto...pitajte ako vas jos sta zanima...

BTW, moj je presao 13 000km (pravih), i nema nijednu ogrebotinu na sebi, kao da je sad izasao iz radnje...nove gume, lancanici, lanac, akumulator, kais...i verovatno ce biti na prodaju ako mu ne nadjem smestaj/sredim se sa finansijama (KTM-a ne prodajem ni da je smak sveta, samo moze zamena za drugi :D ).

To cu znati za jedno nedelju i nesto dana, pa ko je zainteresovan da pogleda taj motor u top fabrickom stanju (cak i ako ne bude na prodaju) moze da svrati do mene.

Pozdrav.

Bio sam dans da vidim motor i probao ga, dvoumio sam se izmedju njega i nekog xt-a, ali ipak sam se odlucio za xt-a. Gilera nije losa i covek je isapao skroz korektan i nudio mi sve druge delove koji nisu ispravni i nudio mi je uz motor jaknu i kacigu u vrdnosti oko 200e, motor je registrovan do augusta. Kengure mislim da motor nije los, prepustam ti ga, javi ako ga pazaris

Hvala.....Znam i meni je isto rekao preko tel.......

Ovaj motor me zanima jer za te pare ne postoji SM koji mi se svidja....A stavio bih mu u svakom slucaju druge lancanike zbog tockiranja.......

Shesti daj neke teh podatke......

Hvala.....

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93'

situacija kod mene

kilometraza 28000 km, potrosnja 3.5-4.5 l

max brzina 170 km /h

ne trosi ulje

za sada sam imao problema samo sa jednim semeringom kod dekla i trenutno me zeza termo davac.

koliko para -toliko i muzike

pozzz

pa jbg ako su "mrtve" onda treba da se obrisu ?

uostalom ti si autor pa ako neces da ti se "dize" ti je zakljucaj  ;D ;D

Jos nemam problema sa dizanjem, tema.. .Tako da...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

situacija kod mene

kilometraza 28000 km, potrosnja 3.5-4.5 l

max brzina 170 km /h

ne trosi ulje

za sada sam imao problema samo sa jednim semeringom kod dekla i trenutno me zeza termo davac.

koliko para -toliko i muzike

pozzz

Nordi daj josh neki info o motoru, ja se interesujem za ovako neshto kad "porastem" :)

ima li delova? kako se ponasha? koji su problemi (mora biti neshto da je loshe uradjeno ili neshto strada prilikom nechega)

hvala unapred :zdravo:

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

I mene zanima kakav je ovaj motor. Kvari li se, ima li delova. Za drugara pitam. On je 190 cm i mršav, hoće mu biti mali ovaj motor?

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93'

evo nikako da se do'vatim tastature :jee:

motor je treca godina u mojim rukama :takoje:

taj motor su u pocetku jako hvalili kako je dobar za krivudave puteve ali naravno, pihtije idu sa godinama :stabre:

dobar je on jos uvek po meni ali ga je konkurencija zasenila.

ovako treba znati da se desava veoma cesto da rikne alnaser do 15 000 km.

ili rikne ili ne do te kilometraze, ukoliko ne velika je verovatnoca da se nece problem ni pojavljivati kasnije.

ja sam imao sto bi rekli "pocetnicku srecu" da naletim na motor u extra stanju sa 18 000 km na satu uvezen is SWISS. ali na njemu se vide tragovi petljanja oko alnasera.

cisto sumnjam da ce te naci taj motor ili bilo koji drugi u tako maloj kilometrazi.

inace po prici nekih majstora zamena alnasera = 300 "jevreja". :moto3: ( pa se vozimo jos)

no da su cena i troskovi bili glavan faktor ne bih ga ni uzimao.

na oko 50 000 km se radi veliki servis, radi se masina ali i to jako zavisi od toga koliko je NEsavesnih vlasnika motor promenio.

motor kako neki kazu nije za duze staze ali ja drugo nemam i navikao sam se.

uopste mi ne smeta vetar sto pichi po meni.

nemam ni neki jak tempo voznje, do 80 i kulaja. :moto3:

sto se tiche delova = sve moze da se nabavi, sve moze da se napravi.

na intrnetu mozete naci "brdo" polovnih delova.

potrosni materijal - kao i za sve druge motore, ista situacija.

da ne ulazim bas u detalje i brojeve delova... ali magnet mu moze sa nekog KTMa, karb ako ne isti onda slican kao i na XT, filter za vazduh pasuje sa Fiata, filter za ulje sa Reno-a 4. ne znam sta jos, tu sam da pomognem ako bas zapne za neki deo.

ono sto najvise strada u koriscenju Nordwesta jesu plastike, znaju da naprsnu.

previse krta plastika.

- resenje je da se postavi mrezica sa unutasnje strane i zalepi sa nekim dobrim lepkom. meni radi posao Bison dvokomponentni. za sada vec dve godine drzi na nekim bas zahebanim mestima.

rezervoar zna da naprsne takodje u podnozju, nije mi se desilo.

zaboravio sam kako se to resava ali postoje sigurno neke zaptivne mase.

meni se samo desava da se navoj chepa za gorivo smakne sa rezervoara, odvoji - odlepi pa moram da ga lepim ponovo sa Bisonom, sve zbog toga sto majstor pumpadzija dobro jeo pa se naslanja da odmori rucak dok tochi. >:(

cureo mi je na semeringu kod dekla ali sam uspesno resio problem.

semering je bio Corteco ( ako sam lepo napisao) sad sam stavio odgovarajuci ( made in .... :) ) dvousni i :zvizduk:

termo prkidach mi not funckcione.

zasto nemam pojma, mozda zbog toga sto sam zamenio polove kad sam proslog proleca nabacivao akumulator. ko ce ga znati :D

- problem resen premoscavanjem i na manual paljenje ventilatra po osecaju jer ni pokazivach temperature not funkcione.

ovo moze biti resenje ali se ne preporucuje jer ventilatori usled dugog rada mogu zakazati.

ostalih problema tehnicke prirode nisam imao.

jednom sam sa 60 izleteo iz krivine, jednina steta na motoru su retrovizor i rucica kvacila,( i malkice sastrugan nogostup sto je za i ocekivati) no ! plastika nista, sve na mestu.

savetujem redovno menjanje kaisha i ulja, normalna voznja i prst u uvo :zvizduk:

motor se najbolje snalazi u uzastopnim "sporim" krivinama.

njegov jednocilindras bas i nije nesto ugladjen, tako na "puzenje" uzbrdo zaboravite- ugasice se.

u velikoj meri je ( ne mogu reci ogranichen) otezano kretanje po zahtevnom terenu zbog 17ice napred. ali vvozackim umecem se vecina nedostatako izazvanih time moze nadoknaditi.

ubrzanje nije kao iz puske ali kad predje 5 od 7 200 rpm lep je osecaj.

kada vozim na 3 500- 4 000 rpm trosi malo ispod 4 l na 100 km.

motor nije za brzine preko 110 -120, ali stvarno. ja imam osecaj kao da se raspadam, ne motor vec ja.

koci super. na zadnji i moze ali ali, nije on za to.

FB - fun bike- motor za zabavu koji ce izmamiti osmeh na lice ali nekim svojim sharmom.

@ - za visoke vozace bas i nije ako misle da se kriju od vetra. fabrichki vizir ne neupotrebih, solucija je pravljenje novog. U KV-u mislim da se moze nabudziti neki plexy za 700 - 1000 din ne drzite me za rech.

ja sam visok 175 i milimetar mi fali da obema petama dodirnem zemlju.

ulje sipam polu sintetiku 10W - 40. u servis manualu ( koji imam i koji su samo skenirani papiri na zahebanom Italijanskom) pishe da se koristi Agip ali.. teram ovako na Motulu.

shta sam zaboravio nemam pojma, koliko mogu da pomognem.. tu sam pa pitajte.

uz pravilno odrzavanje i pravo znannje i alat svaki motor je pouzdan.

Nordwest - moja preporuka ukoliko ne ocekujete "brda i doline ", ako ne zbog mashine onda zbog izgleda.

srecno !

• Podržavam 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja