Jump to content

Moto Zajednica

Preporuka za enduro/cross 4t motor

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 158 postova
  • Motocikl: Yamaha Radian 600, Beta Xtrainer 300

Prodao sam TT-a pa bi sada uzeo nesto lakse za teren.

Isao bih 4T masine posto cvaje nesto ne gotivim narocito a i navikao sam na 4t :aha:

E sad vozimo po bas ozbiljnim terenima gde je tezina motora veoma bitna i uzeo bih sto laksi motor pa sam najvise razmisljao o 250cm3.

Takodje bi mi odgovaralo da motor ima far mada nije bas neophodan znam da moze da se ugradi elektronika naknadno.

Posto su u ovoj klasi skoro sve full cross motori zanima me kako bi se ponasali van staze u sumi i makadamu da li imaju pretvrdo vesanje ili mozda menjaci nisu predvidjeni za maltretiranje na uzbrdicama i slicno.

I opet koliko bi takvi motori uopste izdrzali radnih sati enduro voznje uz redovno odrzavanje.

Sta bi od ovih modela najbolje bilo za ovaj vid voznje: Honda CRF250x,Kawasaki kx250f ,Yamaha YZ 250 F,Suzuki rmz250 ili mozda neki KTM EXC?

Ili mozda da ipak uzmem neku Yamahu WR 400,426,450 mada su one verovatno preteske?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Crf250x je enduro a imas i exc250f. A i svaki cross motor ce izdrzati te napore jedino sto ce se malo vise grejati pa je ventilator preporucljiv a onda u vecini slucajeva ti treba i paljenje drugo. Drugar vozi yz250f vec par godina bez ikakvih problema. Cak je ta yamaha i na erzbergu bila.

• Svrati ponekad, 158 postova
  • Motocikl: Yamaha Radian 600, Beta Xtrainer 300

Nasao sam jedan crf250x mada mu u saobracajnoj pise 25kw zar ne bi on trebao da ima oko 4o-tak ks?

Sto se KTM-a tice slabo ih ima po oglasima.Da li exc250f ima ostavljenu elektroniku za far i ventilator ili ne?

Takodje imam u ponudi Kawasaki kx250f 2007god....zanima me kako se on pokazao kao model generalno?

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: GW

KTM EXC / Yamaha WR / Honda CR X / Kawasaki KLX R

-enduro, ima far, pravljen za sumu, po pravilu imaju 6 brzina, veca krajnja brzina, ne mogu da skacu kao cross. 

KTM SX / Yamaha YZ / Honda CR R / Kawasaki KX

- cross, nema sigranlizaciju, za skokove, najcesce 5 brzina, startniji, full skakaci

Nisu to velike razlike, malo ogibljenje, malo motor, malo menjac....

Dobar vozac ce provesti cross motor gde idu najbolji enduro modeli, isto tako na stazi ce profi biti brzi od rekreativaca i sa najboljim cross motorom.

• Drug član, 3000 postova
  • Motocikl: FleXeR

Evo nasao..

Napisao 04 June 2012 - 13:11 PM
Hard enduro model naspram kros modela uglavnom ima sledece razlike:

= veci rezervoar i rezervu *bitno zbog duzih voznji po sumi

= svetlo, sirenu, i ostalu signalizacije, poneki i ventilator *u sumi brzo padne mrak, potrebno i zbog FIM homolagacije za trke

= mekse ogibljenje * mnogo manji su skokovi, lakse se voze rasuti tereni i manje umara ... itd

= manju snagu, upeglaniju krivu snage sa vise obrtnog momenta *prvi put kad budes vozio po sumi bice ti jasno zasto je tako

= kratku prvu, i dosta duzu petu ili sestu brzinu , kros modeli imaju cetiri, pet, gde je prva dosta duza
* bitno zbog provlacenja kroz TESKE terene i visoke duge zbog dugih deonica gde se przi, a i samog dolaska na teren za voznju

= i gume su razlicite...

• Podržavam 1

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: DRZ-400

Vozim yz250f moze da prodje gde  veca vecina vozaca nemoze da proveze :) trosi oko 2L na sat voznje po teskom terenu, nema ventilator al i netreba posto  ce ti se zagrejati jedino ako  ga drzis   upaljenog duze u mestu inace  OK je , servise radim na 15ak sati, al i to nije strasno 1,2L ulja i filter od 400 dinara . izuzetno povozan i lagan motocikl, snage dovoljno za svaku prepreku, ako zelis da se provozas, 2 - 3 radna sata i da ides kuci da legnes u krevet  slatko umoran onda je  to to , nadam se da sam pomogao  PS. moje ikustvo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja