Jump to content

Moto Zajednica

Radio stanice i prica u toku voznje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 118 postova

A zasto ne kupite recimo 10 istih Motorola i motorista u sredini da bude predajnik neke snage-dometa do 10 kilometara stim sto on mora da nosi valjda neku antenu i svi ste u vezi i to se lepo cuje i nikoga ne smetate.Mi tako radimo na biciklistickim trkama.Samo ja nisam majstor za to i neznam kako se to namesta ali znam da to radi odlicno.

Imam i telefon od majstora iz BG koji to nama namesta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
motorista u sredini da bude predajnik neke snage-dometa do 10 kilometara stim sto on mora da nosi valjda neku antenu i
i ponekad da svetli u mraku i da ima samo zensku decu... pa to zrachi choveche!!!

• Drug član, 1574 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

posto je dexter najveci, njemu cemo da damo RUP stanicu od 20kg na ledja i nemacki slem, a na slem antenu od 2 metra da nam bude repetitor i svetli u mraaku...ma daaaaaaaaaaaaaaajte....

male stanice su zakon. 2 motorole, 2 fabricka vox handsfree sistema za 200 eur i udri.

• Zainteresovan, 978 postova
Telefon je zanimljiv. Nisam siguran' date=' verovatno si mislio na PTT funkciju. Ona ne funkcionise kao na stanicama. PTT mora biti podrzano od operatera mobilne telefonije jer sve opet ide preko predajnika tako da je to u slucaju nase zemlje neupotrebljivo.[/quote']

Hmm, mislim da sam procitao da pored toga ima i obicnu toki voki funkciju do nekih 500 metara.

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

Uh, ala dizem teme iz mrtvih...

I, sta ste na kraju zakljucili, koje uredjaje kupiti da bi svi mogli da komuniciramo normalno? Video sam one uredjaje u Sniper-u, u Prizrenskoj. Mislim da su oko 50e, sa sve VOX funkcijom. Sta kazete na to?

• Zainteresovan, 593 postova

Stigla komunikacija :gitarista:

Dosta sam razmisljao na ovu temu i evo rezultata :D Kad god imate ovakvu vrstu dilema, moja je preporuka...uzimaj samo provereno i firmirano & nema da se zaj..es

Djura i Svaba trose isti ovakav i kazu da su vise nego zadovoljni. A ako su oni zadovoljni-mora da valja :klackalica:

Uredjaj ima 15 kanala, domet od 5 milja, mogucnost aktivacije glasom, mogucnost prikljucenja mobilnog, navigacije,radija i MP3 muzike (ja sve to imam u mobilnom) itd. Interkom sa suvozacicom. Montira se lako i bez ikakvog budzenja i busenja (mikrofon i dva zvucnika po kacigi).

Ja sam dobio i kit za full face i flip up kacigu, kucni punjac i kit za punjenje na motoru.

th_1.jpg

th_2.jpg

th_3.jpg

th_4.jpg

th_7.jpg

A ti sve moras da imas kao mi' date=' a?

Jel smo mi tvoji idoli, a? Priznaj...[/quote']

Ne, ne neveruj u Idole.... :muzbend: I nemam sve isto...nemam spondilozu, isijas, kamen u bubregu, demenciju, eserihiju...itd :lol:

• Svrati ponekad, 221 postova

Auuuu... za te pare si mogao da iznajmis dve plavuse. Jednu bi stavio na svoj motor a drugu na motor sa kojim zelis komunikaciju i onda bi one vikale iz sve snage. Pored toga bi ti davale i masazu (ledja, nemoj previse da ocekujes za $450) dok se vozis. Da li moze taj tvoj chaterbox mozda da masira, a?

• Drug član, 2245 postova

ovako je to izgledalo kod mene na gajbi pre godinu dana pred put za Monako...

wAxIv_dsc02945resize0ne.th.jpg

u42Br_dsc02948resize3ox.th.jpg

Sistem kosta, ali i radi. Doduse o deklarisanoj razdaljini od 5mi nema govora (realno je to negde do 2km)

Nema shuma, skoro savrsen kvalitet cak i pri brzinama vecim od 180km/h (dobro Smajser se toliko brzo ne vozi ni avionom, tako da njemu to ne pravi neku razliku).

Ja cak ovo i nisam probao kako radi u direktnoj komunikaciji sa suvozacem (uvek sam pricao radio vezom sa Svabom). Pretpostavljam da je jos bolje.

Moja topla preporuka...

Auuuu... za te pare si mogao da iznajmis dve plavuse. Jednu bi stavio na svoj motor a drugu na motor sa kojim zelis komunikaciju i onda bi one vikale iz sve snage. Pored toga bi ti davale i masazu (ledja' date=' nemoj previse da ocekujes za $450) dok se vozis. Da li moze taj tvoj chaterbox mozda da masira, a?[/quote']

Plavuse sa kojima se ja druzim, ne bi za ove pare ni zdravo rekle.... 8)

• Svrati ponekad, 438 postova
Pa kako se druzis onda s njima kad ti ne kazu ni zdravo?! :lol:
pa jel vidis sta mu je u avataru ???

Sto se tiche chater boxa,,,kunem se u njega...obavezan je specialni mic...kosta valjda 50-80-$$ vise ali sa otvorenom kacigom na 120+++kmh probao sam i radi...nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari..koje pri tom i ne rade...OVO RADI IZUZETNO DOBRO...

• Zainteresovan, 795 postova
Pa kako se druzis onda s njima kad ti ne kazu ni zdravo?! :lol:
pa jel vidis sta mu je u avataru ???

Sto se tiche chater boxa' date=',,kunem se u njega...obavezan je specialni mic...kosta valjda 50-80-$$ vise ali sa otvorenom kacigom na 120+++kmh probao sam i radi...nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari..koje pri tom i ne rade...OVO RADI IZUZETNO DOBRO...[/quote']

ma komunikacija je ekstra stvar i jako korisna u voznji ...ako nista drugo da se ispricas kada se zabijes u guzvu...Dane i ja smo imali neku jeftinu varijantu ali ne redi preko 80km/h,nema filter koji bi odvojio sum od korisnog signala...onda sam pomisli da je najbolje kada bi se nasao neki mikrofon koji skida glas sa glasnih zica(bisam bio u tenku ali kazu da tenkisti to imaju).dakle nakacis na vrat i nema suma ama bas nikakvog...ali super je da se zna za ovako nesto ,ako zaista tako dobro radi onda i nije tako skup...

izmedju ostalog ako neko kupuje onaj koji ima u Luisu da zna odmah da ne vredi nicemu preko 80km/h...ako hoces da se razgovaras na vecoj brzini onda moras da se otvoris jos malo...ali i taj obican komplet cini mi se da kosta barem 120eur,ili ti pola od ovog Smajserovog a uz to ne radi i nervira te ceo put...

• Drug član, 2245 postova
..onda sam pomisli da je najbolje kada bi se nasao neki mikrofon koji skida glas sa glasnih zica

ovo ima da se kupi. Ima ga neki Chalin drug, ako se dobro secam

• Zainteresovan, 541 postova
..onda sam pomisli da je najbolje kada bi se nasao neki mikrofon koji skida glas sa glasnih zica

ovo ima da se kupi. Ima ga neki Chalin drug' date=' ako se dobro secam[/quote']

Franc,znaš ga i ti dobro!Laringofon (motorola) koji je on kupio ne valja ništa! :cry:

A ja osobno sam protivnik tih "veza",ali tko sam ja ... :wink:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja