alexanto 4888 Napisano Januar 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 6016 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan I ja koristim od proletos Albrecht AE600S... Kupljen kod nas, cena 100 evropskih. Za te pare mislim da je dobar pazar. Ja sam dobio dva seta za flip up kacige i jedan za full face kacigu. Baterije traju duuugo - duuugo. Idu tri AAA baterije nema on-off prekidač pa moraš srednju batriju da okraneš da bi "ugasio" uređaj ako ne voziš par dana motor jer se isprazne u međuvremenu. Kablovi smaraju pomalo ali mene mnogo manje nego svaki čas njackanje telefona i povezivanje sa blue tooth uređajem na kacigi. Imao - prodao i vratio se na žice tj Albrecht... Na mom setu za kacigu se uzjebunile neke žičice pa je počeo da šušti... Kupiću drugi pa će vidimo da li će biti isto... Sasha P nije nešto bio zadovoljan Albrechtom upravo zbog tih lilavih kablića (koji na oko moram priznati izgledaju više nego solidno). Lično mislim da za te pare (100 E) teško ima bolje pogotovo sa svim opcijama koje ima: vozač - suvozač, dobra autonomija, mogućnost kačenja MP3 plejera, mobilnog, GPS-a, PMR-a kao i opcija napajanja na 12V... Eto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Januar 19, 2015 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Najveca prednost u odnosu na BT uredjaje je sto ne ostaje bez baterije - dugo traju ali sam kupio i punjac na 12V pa mogu u voznji da ga dopunim ako treba. Gde se moze naci samo punjac i koja je njegova cena posto ne dolazi u paketu sa uredjajem? Hvala svima na odg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Januar 19, 2015 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Najveca prednost u odnosu na BT uredjaje je sto ne ostaje bez baterije - dugo traju ali sam kupio i punjac na 12V pa mogu u voznji da ga dopunim ako treba. Gde se moze naci samo punjac i koja je njegova cena posto ne dolazi u paketu sa uredjajem? Hvala svima na odg https://www.louis.de/en/artikel/12v-charger-for-alan-441-456-r-albrecht-ae600s-bt/10001238?list=37885271 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Januar 19, 2015 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan nema on-off prekidač pa moraš srednju batriju da okraneš da bi "ugasio" uređaj ako ne voziš par dana motor jer se isprazne u međuvremenu. Kako nema dugme za gasenje??? image url upload Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8162 Napisano Januar 19, 2015 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kupujemprodajem.com/KOMUNIKATOR-za-2-kacige-LINE-IN-ulaz-18299000-oglas.htm?filter_id=774o Ovo imaš kod našeg kolege sa foruma. Meni vrši posao jer ne verujem da ćeš preterano da pričaš i diskutuješ u toku vožnje ako ništa drugo bezbednosti radi. Sve ovo što su ti predložili kolege su super stvari ali i papreni sa cenama. Dati 100€ da bi ti suvozač rekao: "E stani negde piški mi se" je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4888 Napisano Januar 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 6016 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @ Mr. No: Ima na šalteru i off, nisam obratio pažnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Januar 19, 2015 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan @ Mr. No: Ima na šalteru i off, nisam obratio pažnju eto, bice sada lakse od vadjenja baterije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Januar 19, 2015 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kupujemprodajem.com/KOMUNIKATOR-za-2-kacige-LINE-IN-ulaz-18299000-oglas.htm?filter_id=774o Ovo imaš kod našeg kolege sa foruma. Meni vrši posao jer ne verujem da ćeš preterano da pričaš i diskutuješ u toku vožnje ako ništa drugo bezbednosti radi. Sve ovo što su ti predložili kolege su super stvari ali i papreni sa cenama. Dati 100€ da bi ti suvozač rekao: "E stani negde piški mi se" je Evo da prokomentarisem i ovaj komunikator posto sam ih 2 imao. Jeste, radi posao ako hoces da cujes da se tvom suvozacu piski i da ostatak puta slusas razna sustanja i da trpis poprilicnu neprijatnost tokom nosenja istih. Meni su toliko smetale u voznji i stalno ispadale da sam jedva cekao da ih skinem i odmorim usi od konstantnog zuljanja i zujanja. Sto se bezbednosti tice, ne vidim sta pricanje u toku voznje smeta na motoru vise nego u automobilima. Jos nisam cuo da je neki vozac automobila rekao da ne prica sa suvozacima zbog bezbednosti... vise mislim da je u pitanju navika. Licno, bas volim da pricam dok vozim i da slusam muziku. Razlika u ugradjenim slusalicama u kacigu i ovog sistema je neuporediva kao i kvalitet zvuka (da ne pominjem sta sve moze da se prikljuci od drugih uredjaja). Sve u svemu - ko kako voli! Za "piski mi se" ne treba komunikator. Za bilo sta vise, ovaj moze da posluzi ali je bukvalno: koliko para toliko muzike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareskin 14 Napisano Januar 19, 2015 U prolazu, 25 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Yamaha XJ600S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kupujempr...?filter_id=774o Ovo imaš kod našeg kolege sa foruma. Meni vrši posao jer ne verujem da ćeš preterano da pričaš i diskutuješ u toku vožnje ako ništa drugo bezbednosti radi. Sve ovo što su ti predložili kolege su super stvari ali i papreni sa cenama. Dati 100€ da bi ti suvozač rekao: "E stani negde piški mi se" je Ovo je mučenje. AE600S je ipak ozbiljan uređaj. Malo više se razgovara u vožnji kada se ide na duži put, a i povezana navigacija, muzika i motorola imaju svoje mesto na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8162 Napisano Januar 19, 2015 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kupujempr...?filter_id=774o Ovo imaš kod našeg kolege sa foruma. Meni vrši posao jer ne verujem da ćeš preterano da pričaš i diskutuješ u toku vožnje ako ništa drugo bezbednosti radi. Sve ovo što su ti predložili kolege su super stvari ali i papreni sa cenama. Dati 100€ da bi ti suvozač rekao: "E stani negde piški mi se" je Evo da prokomentarisem i ovaj komunikator posto sam ih 2 imao. Jeste, radi posao ako hoces da cujes da se tvom suvozacu piski i da ostatak puta slusas razna sustanja i da trpis poprilicnu neprijatnost tokom nosenja istih. Meni su toliko smetale u voznji i stalno ispadale da sam jedva cekao da ih skinem i odmorim usi od konstantnog zuljanja i zujanja. Sto se bezbednosti tice, ne vidim sta pricanje u toku voznje smeta na motoru vise nego u automobilima. Jos nisam cuo da je neki vozac automobila rekao da ne prica sa suvozacima zbog bezbednosti... vise mislim da je u pitanju navika. Licno, bas volim da pricam dok vozim i da slusam muziku. Razlika u ugradjenim slusalicama u kacigu i ovog sistema je neuporediva kao i kvalitet zvuka (da ne pominjem sta sve moze da se prikljuci od drugih uredjaja). Sve u svemu - ko kako voli! Za "piski mi se" ne treba komunikator. Za bilo sta vise, ovaj moze da posluzi ali je bukvalno: koliko para toliko muzike. Ma naravno. Ja imam fabrički bluetooth u kacigi medjutim lično mi smeta neka baš duga priča a pogotovo muzika. Dekoncentriše me u toku vožnje i mislim (lično) da je opasno. Obično se svodi na "Na motoru sam , kaži, ok, zvaću te" . Ali kao što reče stvar navike ali ova ludnica u saobračaju + dva točka + brzina a poredjenje sa vožnjom kolima , mislim da nema veze jednom sa drugim. Zvuk motora i oni šumovi vetra su ti najbolja muzika i uživanjcija. https://www.louis.de/en/produktkategorie/motorcycle-communication/590 Cifre su simpatične 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Januar 19, 2015 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos jednog proizvoda iz Cellularline kuce BTEASYCOM ,za "samce" a moze i u paru,bluetooth uparivanje kako sa navigacijom tako i sa mobilnim,slusalice mono.nije skup a zavrsava "posao". Јел може неки линк са детаљнијим информацијама? Ако сам добро схватио, постоји могућност упаривања 2 уређаја без присуства телефона? Цена? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8162 Napisano Januar 19, 2015 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan imgur Ovo je bilo preko internet prodaje. AVANTALK . kupio oko 4500.- din nije loše radi posao ali ne znam da li može da se upari takve dve mislim vozač i suvozač Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Januar 19, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan View Postbalkanlover70, on 15 January 2015 - 00:00 AM, said: Evo jos jednog proizvoda iz Cellularline kuce BTEASYCOM ,za "samce" a moze i u paru,bluetooth uparivanje kako sa navigacijom tako i sa mobilnim,slusalice mono.nije skup a zavrsava "posao". Prilog (attachment) IMG_0857.JPG Prilog (attachment) IMG_0858.JPG Јел може неки линк са детаљнијим информацијама? Ако сам добро схватио, постоји могућност упаривања 2 уређаја без присуства телефона? Цена? http://interphone.cellularline.com/wp-content/uploads/2012/05/BTEAYCOM_instruction.pdf ovde imas sve sto je potrebno. komunikator (nov,nikad' koriscen,baterija tek treba da se formira) + jos jedan kit slusalice/mikrofon(mozes da instaliras slusalice u 2 kacige pa po potrebi koju kacigu koristis "setas" uredjaj) cena 5500 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8162 Napisano Januar 20, 2015 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan View Postbalkanlover70, on 15 January 2015 - 00:00 AM, said: Evo jos jednog proizvoda iz Cellularline kuce BTEASYCOM ,za "samce" a moze i u paru,bluetooth uparivanje kako sa navigacijom tako i sa mobilnim,slusalice mono.nije skup a zavrsava "posao". Prilog (attachment) IMG_0857.JPG Prilog (attachment) IMG_0858.JPG Јел може неки линк са детаљнијим информацијама? Ако сам добро схватио, постоји могућност упаривања 2 уређаја без присуства телефона? Цена? http://interphone.ce...instruction.pdf ovde imas sve sto je potrebno. komunikator (nov,nikad' koriscen,baterija tek treba da se formira) + jos jedan kit slusalice/mikrofon(mozes da instaliras slusalice u 2 kacige pa po potrebi koju kacigu koristis "setas" uredjaj) cena 5500 din. pa da na istu foru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Januar 20, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan samo sto je INTERPHONE na Bike World.com proglasen za proizvod (sto se komunikacije tice) godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzidzaBG 3 Napisano Januar 22, 2015 U prolazu, 11 postova Motocikl: Hyosung GT 250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da predlozim jos jeftiniju varijantu, tachnije DZ varijantu. Tek sam uzeo motor pa mi je trebala komunikacija sa ortakom dok ga je on vozio a ja bio u kolima ispred, od mesta gde ga kupujem do mog kraja. Isprobao sam par razlicitih aplikacija za Android, i svidela mi se jedna "BlueFi". Koristili smo je tako sto smo obichne slusalice za telefon imali on ispod kacige a ja u kolima, i preko te aplikacije putem bluetootha razgovarali ceo put za dzabe (nismo koristili kredit). Samo naravno nemas kontrole na dohvat ruke, tako da smo zapoceli razgovor na pocetku putovanja i konstanto pricali ceo put. Domet mu je samo 10ak metara, posle toga prestajemo da se cujemo, ali dobra stvar je sto se veza ne prekine vec samo nastavi da radi cim se ponovo priblizimo. Takodje sam iztestirao koliko crpi bateriju i za 30 minuta je potrosio samo 3%, sto je mnogo manje nego sto sam ocekivao. Siguran sam da kvalitet zvuka i praktichnost upotrebe nije na nivuo komunikatora, ali je super potpuno besplatna alternativa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 148 Napisano Januar 22, 2015 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan A sta preporucujete za jet kacige? Pretpostavljam da je isti princip kao i za flip up kacige? Ja imam Nolan N43 Air, i na njoj ima vec predvidjeno mesto za N-Com, ali je on poprilicno skup, a gospodja ima neku Nolan N20. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Januar 22, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan A sta preporucujete za jet kacige? Pretpostavljam da je isti princip kao i za flip up kacige? Ja imam Nolan N43 Air, i na njoj ima vec predvidjeno mesto za N-Com, ali je on poprilicno skup, a gospodja ima neku Nolan N20. bas tako u interphonofom kompletu nalaze se slusalice i mikrofon kako za jet tako i za fullface kacige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8162 Napisano Januar 22, 2015 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da predlozim jos jeftiniju varijantu, tachnije DZ varijantu. Tek sam uzeo motor pa mi je trebala komunikacija sa ortakom dok ga je on vozio a ja bio u kolima ispred, od mesta gde ga kupujem do mog kraja. Isprobao sam par razlicitih aplikacija za Android, i svidela mi se jedna "BlueFi". Koristili smo je tako sto smo obichne slusalice za telefon imali on ispod kacige a ja u kolima, i preko te aplikacije putem bluetootha razgovarali ceo put za dzabe (nismo koristili kredit). Samo naravno nemas kontrole na dohvat ruke, tako da smo zapoceli razgovor na pocetku putovanja i konstanto pricali ceo put. Domet mu je samo 10ak metara, posle toga prestajemo da se cujemo, ali dobra stvar je sto se veza ne prekine vec samo nastavi da radi cim se ponovo priblizimo. Takodje sam iztestirao koliko crpi bateriju i za 30 minuta je potrosio samo 3%, sto je mnogo manje nego sto sam ocekivao. Siguran sam da kvalitet zvuka i praktichnost upotrebe nije na nivuo komunikatora, ali je super potpuno besplatna alternativa. Ja sam nešto tako radio sa telefonom u smislu klasičnog razgovora ali se javljao problem sa ogromnim šumom prouzrokovan vetro i sl. iako sam čak mikrofon oblagao sundjerom. Generalno nije loše u svakom slučaju ste u nekom kontaktu ali opet moram da kažem neko preterano pričanje u toku vožnje pogotovo motorom ............... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Januar 22, 2015 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam aplikaciju za pametne telefone i ostao bez usiju.. to se nista ne cuje i trosi bateriju haos.. Zato sam i otvorio ovu temu i odlucio se za AE 600 S komunikator. @BaneVuk58 Nije to 24/7 pricanje, treba da putujem 5-6h a da ne progovorim ni rec sa suvozacem? @MilosSani Kod AE 600 S imas da biras za koju kacigu uzimas, razlika je jedino u slusalicama i mikrofonu(?) koliko sam ja primetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Januar 23, 2015 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Поседујем већ 3 годину овај модел http://www.ebay.com/itm/1-BT-Interphone-Bluetooth-Motorcycle-Helmet-Multi-Intercom-headset-for-6-Riders-/261260245822?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3cd452fb3e презадовољан сам за моје потребе до 100 km/h , веће брзине нисам ни пробао . Прошао је тест са кишама којег смо прошлог лета имали у изобиљу , аутоматски елиминише шум ветра , домет је и више него довољан , аутономија је око 7,8 сати активног коришћења , до 6 возача у вези , незнам да ли за те парице има боље Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zeleni 83 Napisano Mart 19, 2015 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko uspeo da poveze scala-u (i koju) sa MIDLAND G8 BT? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...