Jump to content

Moto Zajednica

Novi Sad, Suboticki bulevar ( 25.02.2008.)

Recommended Posts

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Uh...

Nadao sam se da nije istina...

Sad mi je javio drugar.  :'( :'( :'(

Dajte ako neko ima više informacija.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

Kolega iz firme kaze da je u pitanju biciklista. Kaze da je cuo vest na Radio 021. Na njihovom sajtu naravno nema nista, bice za par sati kad azuriraju.

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: KTM LC4 640 Adventure '98., malo dorađen :-)

Pozdrav!

Bio mi drug i kaze da je neko sa nekim "malim" motorom udario u "Novus" taxi koji mu je presekao put! Kaze da je imao kacigu, ali je udario direkt u stranu, taxi je valjda dolazio u susret i hteo da skrene u ulicu levo. Sad sam cuo da je jos neko nastradao kod Socijalnog ali neznam dali je to taj ili drugi.

Pozdrav!

Bio mi drug i kaze da je neko sa nekim "malim" motorom udario u "Novus" taxi koji mu je presekao put!

Ubedljivo NAJGORI taksisti u Novom Sadu !!!!

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: R1200GS

J..b.te, sta se ovo desava, sada sam cuo da je jos jedan mali motor podleteo pod kola isto na raskrsnici Futoske i Subotickog bulevara. OPREZ ne gledaju moroni!!!!

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: KTM LC4 640 Adventure '98., malo dorađen :-)

Verovatno je to taj, samo sam dobio pogresnu informaciju da je kod Socijalnog. Juce sam stajao na semaforu na raskrsnici Cara Dusana i Subotickog bulevara (kod kula), guzva, kad neki "kolega" sa onim kineskim supermotom obidje kolonu i pun gas na crveno ode u Cara Dusana! Posle kad izginu kuknjava! Mislim da su najkriticniji ti sto imaju "dva petka" na motoru i gasiraju, mada niko nije spasen! Onaj decko sto je udario u auto kod Impulsa GSR-om, kad mu je suvozac poginuo, uzeo je motor od gazde kod kog je radio. Jaste da je ovaj namotao preko dve trake, aloi je i motor isao pun gas! A tu je i problem "mrtvog ugle" kod auta. Sve ti to treba da imas na umu kad vozis, od deteta, psa, auta sa parkinga, sve! Moramo biti svesni da nemamo ni prvenstvo ni zeleno!

Poginuo je Dušan Kešelj.

Još uvek ne znam detalje. Ne mogu da opišem koliko mi je krivo. Znao sam ga sa zajedničkih vožnji.

Juče mi je poslao porukicu da se vozamo, a ja sam bio već u Batočini. Imali smo bar 5-6 zajedničkih vožnji. Neka mu je laka zemlja.

Drugari molim vas sve da se držite propisa i da uz to otvorite četvoro očiju. Oprema što više to bolje. Od viška glava ostaje na ramenu.

Moramo da napravimo jednu ozbiljnu temu gde ćemo prenositi iskustva iz vožnje...

Uh kako mi je krivo zbog Duleta...

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Poginuo je Dušan Kešelj.

Još uvek ne znam detalje. Ne mogu da opišem koliko mi je krivo. Znao sam ga sa zajedničkih vožnji.

Juče mi je poslao porukicu da se vozamo, a ja sam bio već u Batočini. Imali smo bar 5-6 zajedničkih vožnji. Neka mu je laka zemlja.

Drugari molim vas sve da se držite propisa i da uz to otvorite četvoro očiju. Oprema što više to bolje. Od viška glava ostaje na ramenu.

Moramo da napravimo jednu ozbiljnu temu gde ćemo prenositi iskustva iz vožnje...

Uh jbte, pa dok smo sedeli u Batocini si mi bas rekao kad ti je stigla poruka od njega...pitao je za voznju  :-[

Drugarica mi je javila i za nekog na skuteru da je podleteo pod auto...STRASNO sta se desava

Poginuo je Dušan Kešelj.

Uh jbte, pa dok smo sedeli u Batocini si mi bas rekao kad ti je stigla poruka od njega...pitao je za voznju  :-[

Drugarica mi je javila i za nekog na skuteru da je podleteo pod auto...STRASNO sta se desava

Da, to je on. On je bio samnom i drugarima i na onoj čuvenoj vožnji na Fruškoj Gori kada sam omastio ledinu. On je slikao mobilnim one slike na kojima sam sav blatnjav posle tog pada, a njegova Đilera se vidi na jednom od tih snimaka...

Ne mogu da dođem sebi ceo dan...

Još uvek ne znam šta se zapravo desilo... Čuo sam na radiju da mu je izleteo taksista koji je presecao subotički bulevar. Izgleda da ga taksista nije video.

Dule je uvek nosio kacigu koliko ja znam, ali ovaj put to nije bilo dovoljno.

Prosto se naježim kada gledam sve te mlade ljude koji divljaju po gradu. Sa ili bez kacige, potpuno je svejedno ako se ne vozi oprezno.

Pošto mi je radnja odmah preko puta futoške pijace, ponekad se i čudim kako i ko sačuva sve te ljude od većih tragedija?! Pretrčavanje bulevara, guranje beba u kolicima ispred autobusa, autobusi koji se uključuju bez migavca, prelazak pešaka preko crvenog na semaforu dok je još uslovno za levo za vozila upaljeno, klinci na skuterima bez kacige lelujaju između kola i klibere se kao da su bog zna kako važnu stvar uradili, onaj zadnji sedi sa nogama koje mu vise jer nema fuzastere pozadi, onda baja opizdi zadnjak na nekom R-u posred svog tog haosa a pospani pandur puši zagledan u daljinu, čačka nos i čeka da mu prođe smena...

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Drugar bas naisao tu i kaze da ga je video kako lezi. Kaze da su mu se ruke i noge sve iskrivile i dosle u neki gadan polozaj. Strasno. A drugi je momak sa skuterom isto pao, ali je valjda sve ok sa njim. Ziv je. Ja kad sam to danas cuo, jako sam se potresao. Jos nemogu da dodjem sebi.  Nek mu je laka crna zemlja.

Evo sa sajta RT Vojvodine.

Poginuo motociklista

NOVI SAD - Motociklista Dušan K. (28) poginuo je danas oko 10 sati u saobraćajnoj nesreći u Subotičkom bulevaru u Novom Sadu, saopštila je dežurni istražni sudija Branislava Perišić.

Prema nezvaničnim informacijama, Dušan K. je, vozeći Subotičkim bulevarom, udario u taksi koji je iz ulice Pavleka Miškina preko tog bulevara prelazilo u ulicu Laze Nančića.

Sudija Branislava Perišić rekla je da je oba vozila uputila na vanredni tehnički pregled, kao i da je naložila proveru stanja alkohola u krvi kod učesnika u nesreći.

Uzrok nesreće biće poznat po završetku istrage.

Poginuo motociklista

NOVI SAD - Motociklista Dušan K. (28) poginuo je danas oko 10 sati u saobraćajnoj nesreći u Subotičkom bulevaru u Novom Sadu, saopštila je dežurni istražni sudija Branislava Perišić.

Prema nezvaničnim informacijama, Dušan K. je, vozeći Subotičkim bulevarom, udario u taksi koji je iz ulice Pavleka Miškina preko tog bulevara prelazilo u ulicu Laze Nančića.

Sudija Branislava Perišić rekla je da je oba vozila uputila na vanredni tehnički pregled, kao i da je naložila proveru stanja alkohola u krvi kod učesnika u nesreći.

[glow=red,2,300]Uzrok nesreće biće poznat po završetku istrage.[/glow]

Koji je razlog da u svim nezgodama  kojima je ucestvovao motocikl, po DEFAULT-u se ne zna ko je kriv?!?!?!

Jel Dusan studirao informatiku ?

Poginuo motociklista

[glow=red,2,300]Uzrok nesreće biće poznat po završetku istrage.[/glow]

Koji je razlog da u svim nezgodama  kojima je ucestvovao motocikl, po DEFAULT-u se ne zna ko je kriv?!?!?!

Jel Dusan studirao informatiku ?

Uh ne znam... ali znam da je bio programer.

• Zainteresovan, 845 postova

ufff! bas je bio jak sudar, ja sam isto cuo malo pre od druga da su bila dva udesa, al nisam znao ko je i sta. steta opet mladi ljudi ginu, tudjom krivicom. nek mu je laka crna zemlja! :-X

• Svrati ponekad, 308 postova

Ja sam čuo da je dečko vozio skuter, a ovo liči na neki bandit ili je toliko smrskan da ja tripujem. Nije mi jasno kako se motor tako raspao, izgleda da ga je dečko baš nagazio, ali to sada nikom ništa ne znači, ode nažalost još jedan mlad čovek, u suštini dva su života ugrožena, ja u svakom slučaju ne mogu da zamislim kako je ovom taksisti, zato kažem dva života.

• Svrati ponekad, 142 postova

Vest sa megafonija web-a je identična ali ima i slka:

Strava i užas!

Prijatelju, iskreno, meni ovo ne lici na gileru.....nema skuter takav tank za gorivo...osim ako nie slika za neki drugi naveden sudar u ovom topiku, jer iskreno malo sam se pogubio.

A bre.....ljudima treba uzimati i pesacke dozvole, a kamoli vozacke ( konkretno mislim na vozaca taxija ). Greota jbt...Neka pociva u miru

• Svrati ponekad, 165 postova

Zvuci neverovatno ali 100 metara odatle se  danas (hm,vec juce) dogodila jos jedna nesreca u kojoj je stradao motorista.Na mestu gde se Futoska ulica ukrsta sa Subotickim Bulevarom je nastradao decko koji je vozio Piaggio Free.Prolazio je kroz zeleno svetlo ali mu je put presekao automobil koji je skretao levo iz suprotnog pravca.Vozac motora nije poginuo ali je tesko povredjen.Takodje je imao kacigu na glavi.Izgleda da oba vozaca motora koja su danas stradala nisu bila kriva....ali sta vredi.Jos uvek nisam cuo detalje,upravo sam ovo sto sam vam preneo cuo na nekoj informativnoj emisiji.

Prijatelju, iskreno, meni ovo ne lici na gileru.....nema skuter takav tank za gorivo...osim ako nie slika za neki drugi naveden sudar u ovom topiku, jer iskreno malo sam se pogubio.

A bre.....ljudima treba uzimati i pesacke dozvole, a kamoli vozacke ( konkretno mislim na vozaca taxija ). Greota jbt...Neka pociva u miru

I meni je ta fotka malo sumnjiva...

Dule nije vozio skuter već enduro Đileru. Možda je u nedostatku originalne slike neki urednik zaključio da su ionako svi motori isti  :o A to što će neko iza podataka "Dušan K. (28)" i pogledom na sliku da se prestravi jer može da se odnosi na bilo koga ko se tako zove, preziva na k i vozi crni motor u NS, nema veze  >:(

Izgleda da je bilo dve nesreće u tom delu. Jedna je sa fatalnim posledicama na Subotičkom bulevaru a druga na raskrsnici Subotičkog Bulevara i Futoške ulice gde je izgleda vozač skutera preživeo.

Ko je kriv u oba slučaja ne bih da prejudiciram, ali je činjenica da smo nevidljivi svim ostalim učesnicima u saobraćaju. Zato otvorite oči!

Danas ujutro sam slušao Radio 021 i voditeljku koja se (pazi ovo majke ti) obraća vozačima motora da obrate pažnju na svoju bezbednost?!  ???

Došlo mi da odem odmah tamo i da je zamolim da dopuni tu rečenicu sa mnogo važnijim savetom: Da ostali učesnici u saobraćaju obrate pažnju na svoje ponašanje!

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Danas ujutro sam slušao Radio 021 i voditeljku koja se (pazi ovo majke ti) obraća vozačima motora da obrate pažnju na svoju bezbednost?!  ???

Došlo mi da odem odmah tamo i da je zamolim da dopuni tu rečenicu sa mnogo važnijim savetom: Da ostali učesnici u saobraćaju obrate pažnju na svoje ponašanje!

Zao mi je momka... Prvi put cujem da je nastradao neko sa enduro motorom, to je zaista retkost. Zaista treba biti baksuz pa poginuti sa 50 na sat...

Mislim da je voditeljka u pravu. Svako od nas mora da vodi racuna o svojoj bezbednosti.

Sebe smatram dobrim i opreznim vozacem automobila, presao sam preko 1500000 km od 1978 od kada imam B kategoriju, bez udesa. A evo i meni se desilo da sam pre 7-8 godina izlazeci iz kolone parkiranih automobila pored puta, spustajuci se preko ivicnjaka na kolovoz isekao jednog momka sa APN-om. Jednostavno, usao je u mrtav ugao, nisam ga video. Sva sreca, reagovao je i izbegao me, cak se nije ni okrenuo da mi (potpuno opravdano) zameri. Hocu da kazem da smo svi ljudi, i svi gresimo. Najveci borac za bezbednost u saobracaju ce takodje pre ili kasnije napraviti gresku. Ako od hiljadu "situacija" pogresno reagujemo (ili ne reagujemo uopste)  samo jednom (a gresimo sigurno mnogo cesce), pomnozite to sa stotinama hiljada vozila na putevima i videcete koliko problematicnih situacija ima i pored sve paznje.

Sta hocu da kazem? Morate se prvenstevno sami paziti. Nemojte ni za sekund racunati da ce drugi voditi racuna o vama. Jer nece! Mozda je to bas onaj jedan od hiljadu slucajeva kada ce automobilista (ili ko god) pogresiti! Jedno od hiljadu vozila koje susretnete ide da vas ubije! Namerno nisam rekao automobil, jer to moze biti cak i drugi motociklista! Zato svako vozilo koje vidite smatrajte za "to je taj"! Prvensteno voditi racuna o svojoj brzini i prilagodjavati je uslovima. Bender je lepo rekao "pri 50 na sat ako mi neko izleti, imam vremena da pocesam dupe i da zakocim". Svuda po gradovima je ogranicenje do 50km.h. Sta mislite zasto toliko motociklista u gradovima nastrada? Dva prsta neka su vam uvek na rucici kocnice, skenirajte pogledom sve automobile, narocito parkirane sa desne strane , i narocito na raskrsnicama one koji vam dolaze u susret, jer mogu lako da skrenu u levo. Van grada obicno su preticanja kriticna. Ma, sve je kriticno! Zato, ponavljam, vodite racuna o sebi! U jednom americkom uputstvu za bezbednu voznju sam procitao ovo "vozi kao da si nevidljiv"!

Nadam se da nema potrebe da govorimo o nosenju sigurnosne opreme.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Zao mi je momka, bez obzira sto ga nisam poznavao.

Generalno u Novom Sadu se mnogo desavaju nesrece sa tragicnim ishodom.

Moramo uzeti u obzir kada vozimo i da je jos rano, bez obzira na lepo vreme i da se ostali u saobracaju jos nisu navikli da smo na putevima, i stoga moramo obratiti paznju.

Jednom sam negde cuo jako dobar savet: "Vozite kao da ste nevidljivi, na taj nacin necete se oslanjati na to da li vas je neko primetio ili ne"

Dnevnik ONLINE

admin_20.gif

JUČE NA SUBOTIČKOM BULEVARU U NOVOM SADU

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 9.40 sati na Subotičkom bulevaru u Novom Sadu poginuo je 28-godišnji Novosađanin Dušan K. On je izgubio život pod još nerazjašnjenim okolnostima u sudaru taksi vozila i motora na kojem je bio. Istraga će pokazati kako je došlo do saobraćajne nereće, saznali smo u istražnom odeljenju Opštinskog suda Po prvim saznanjima, do tragičnog sudara došlo je kada je vozač taksija iz Ulice Pavleka Miškina prelazio Subotički bulevar da bi ušao u Ulicu Laze Nančića i sudario se sa motorom “gelera” kojim je upravljao nesrećni Dušan K. Tom prilikom vozač je zadobio povrede glave.

U taksiju nije bilo putnika. Sudija Branislava Perišić, koja je obavila uviđaj, naredila je obdukciju i analizu krvi vozača. Inače, stotinak metara od ovog mesta se 12. januara dogodila nesreća u kojoj je takođe poginuo motociklista. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji je prošle godine poginulo stotinu motoraša. M. V.

Gradjanski list

Motociklista-1_347.jpg&umanji4=1

NOVI SAD – U saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 9.30 sati dogodila na Subotičkom bulevaru u Novom Sadu na licu mesta poginuo je vozač motora Dušan K. (28) iz Novog Sada.

Upravljajući motorom marke gilera Subotičkim bulevarom u pravcu raskrsnice s Futoškim putem, preminuli mladić sudario se s automobilom taksi udruženja "Novus" kojim je upravljao taksista J. B. (39) iz Novog Sada.

Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu Branislava Perišić, koja je izašla na uviđaj, izjavila je za GL da uzroci nesreće još nisu poznati.

– Izdala sam naredbu za vađenje krvi vozaču automobila i za tehnički pregled automobila i motora. Istragom će se utvrditi uzroci nesreće, u kojoj je poginuo Dušan K. iz Novog Sada.

Crna tačka

Nedaleko od mesta na kome je poginuo Dušan K. oko 15 sati desila se još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je povređen još jedan mladi vozač dvotočkaša. Prema prvim saznanjima, reč je o 26-godišnjem mladiću koji je u sudaru s automobilom zadobio teške povrede. Udes se desio na Subotičkom bulevaru. Na lice mesta odmah je izašla uviđajna ekipa i lekari hitne pomoći, koji su povređenog prebacili u Klinički centar.

Inače, u neposrednoj blizini 12. januara poginuo je 23-godišnji mladić U. A. iz Novog Sada, suvozač na motoru koji se sudario s automobilom marke folksvagen kojim je upravljao R. Č. (48) iz Veternika. Nesreća se dogodila na raskrsnici udaljenoj dvadesetak metara od pumpe, u blizini restorana "Šampanjac", kad je motor suzuki, koji se kretao prema gradu, naleteo na automobil u trenutku kad je ovaj polukružno skretao. Nesrećni mladić sedeo je na suvozačkom mestu i na licu mesta preminuo, dok je vozač motora S. S. iz Novog Sada s lakšim telesnim povredama zbrinut u Kliničkom centru "Vojvodina".

Prema rečima očevidaca, taksi marke folksvagen kedi registarskih oznaka NS 169-814 kretao se iz sporedne ulice Pavleka Miškina. Prilikom prelaska preko bulevara, u pravcu ulice Laze Nančića, u taksi je udario motociklista s pravom prvenstva prolaza.

– Čuo sam da je taksista pričao da ga je sunce zaslepelo i da ništa nije video. Kretao se iz sporedne ulice i nije obratio pažnju na motor koji mu je nailazio s desne strane. Vozač motora udario je direktno u automobil. Na mestu je ostao mrtav – tvrdi jedan od očevidaca događaja koji je insistirao na anonimnosti.

Nekoliko ljudi, uglavnom iz komšiluka, izašlo je na ulicu nakon jakog udara koji su čuli.

– Čuo se jak udar, uplašila sam se. Nisam tačno videla šta se dogodilo, ali verovatno je taksista izleteo iz sporedne ulice. Kako god okreneš, strašno je što se ovo desilo – ispričala nam je Novosađanka čija je kuća od mesta nesreće udaljena dvadesetak metara.

Na licu mesta neposredno nakon nesreće radnici hitne pomoći ukazali su pomoć vozaču taksija, dok je beživotno telo Dušana K. ostalo da leži na asfaltu.

Desna strana taksija od udara je ulubljena, a kod suvozačevog mesta napukla je šoferšajbna.

Povodom ove nesreće policija još nije izdala zvanično saopštenje.

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Strasno... :(

Meni ovo sve vise lici na bojno polje gde svaki dan poneko od nas nastrada. Ne prodje ni nedelju dana bez vesti da je neki motorista poginuo. A sto je najgore, neprijatelj je nevidljiv, vreba iza svakog ugla... Ratujemo iz ljubavi prema motorima, u nezvanicnom ratu bez pravog neprijatelja. A gine se, i to svaki dan. Dodje mi da otvorimo stranicu gde cemo upisati ime i prezime svakog poginulog motoriste, kao sto postoji mermerni zid u Americi sa imenima poginulih vojnika u Vijetnamu...  :'(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja