Jump to content

Moto Zajednica

Procena - Fotoaparat

Recommended Posts

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

U pitanju je Canon A1 sa blic dodatkom.........

stanje je kao novo, iako je kupljen pre 23 godina...........moji su ga koristili jednom prilikom za more 91..........posle toga izbilo sra*je kod nas i aparat je otišao u zaborav............deluje totalno retro, kvalitetna obrada............planiram da ga prodam...........predpostavljam nekome ko skuplja starije aparate, ali nemam pojma kolika bi vrednost mogla da bude 0zbunjen.gif

post-10974-0-86592100-1419949744_thumb.jpg

post-10974-0-57386200-1419949747_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 755 postova
  • Motocikl: nekad

Da sam na tvom mestu, ja ne to bih prodavao. Više ti vredi kao lepa uspomena nego što ćeš za njega da dobiješ. Samo telo vredi recimo 10-20 eura, objektiv 50ak ...

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

sobzirom da ima 50mm 1.4 na njemu moglo bi to lepo da se proda, lupichu 100E (videh u oglasu jedan za 130 pa na osnovu toga), al analogna oprema danas teshko nalazi kupca, objektiv bi i otishao al telo i blic shta znam

Da sam na tvom mestu, ja ne to bih prodavao. Više ti vredi kao lepa uspomena nego što ćeš za njega da dobiješ.

Prošlo mi je ovo kroz misli, ali nažalost nemam gde više da držim starije stvari.........imam još neke "sitnice" kojih trebam da se rešim..............

Čarli, ako imaš nekog ko bi dao 100 eur za sve djuture 061/2225581

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

pa kako da postujesh fotku sa filma na instagram/facebook/itd? al znam par ljudi koji su prodali dslr aparate i vratili se filmu... :neznam:

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: Zephyr 750

Analogni nisu losa stvarcica..ja pored dslr-a imam analogni sa pedeseticom na njemu da ucim malo vise. DSLR,pa i kada koristis manuelni mod,je mnoooooogo laksa prica nego analogni..samo zamisao koliko su pre ljudi morali da poznaju fotografiju da naprave fotku koja ce biti kvalitetna,za koju mozda i nemaju vremena da fotografisu,a film i razvijanje istog nije bas jeftino pa i nemaju puno sansi,a i mozda ce samo taj trenutak biti vredan a vec sledece sekunde nije isto..a danas point and shoot..zato sam ja i uzeo jedan analogni pored da malo vezbam..to su bili pravi fotografi..izvini :lol: malo offujem

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 368 postova
  • Motocikl: Bicikla

Hajde pošto je zima, pa neka je i off, makar čovek ima više šansi da mu neko pogleda oglas... Ranije se dosta radilo, barem ja u laboratoriji crno beli film, koji nije bio previše skup, ispucaš, zameniš, ispucaš...Dodješ kući, razviješ filmove, kada se osuši, uz cigaretu obično pretreseš najbolje fotke i to je to...Nije to bilo toliko skupo, koliko je bilo teško kasnije doći do hemikalija, kvalitetnih filomva...Fotokemika Zagreb je imale odlične hemikalije, posle dodje rat i sve ode u PM...

Ja svakom kaže da treba proći film, ako ne zbog učenja na neki drugačiji lepši način, onda bar iz šmeka, da oseti kako je dobar osećaj fotografisati, a nemaš pojma da li je to što si ufotkao baš to...Ako ne doživi taj osećaj, neka pokloni nekome fotoaparat, i nek si uzme mobilni, što bi rekle nišlije...

Hajde pošto je zima, pa neka je i off, makar čovek ima više šansi da mu neko pogleda oglas... Ranije se dosta radilo, barem ja u laboratoriji crno beli film, koji nije bio previše skup, ispucaš, zameniš, ispucaš...Dodješ kući, razviješ filmove, kada se osuši, uz cigaretu obično pretreseš najbolje fotke i to je to...Nije to bilo toliko skupo, koliko je bilo teško kasnije doći do hemikalija, kvalitetnih filomva...Fotokemika Zagreb je imale odlične hemikalije, posle dodje rat i sve ode u PM...

Ja svakom kaže da treba proći film, ako ne zbog učenja na neki drugačiji lepši način, onda bar iz šmeka, da oseti kako je dobar osećaj fotografisati, a nemaš pojma da li je to što si ufotkao baš to...Ako ne doživi taj osećaj, neka pokloni nekome fotoaparat, i nek si uzme mobilni, što bi rekle nišlije...

Ja sam iz "doba jure" kada se koristio film i znam o čemu pričaš............ovaj aparat je u njegovo vreme bio negde u middle class iako je koštao više od 800 tadašnjih maraka.............desilo mi se par puta da ozračim film (koje su to scene bile :D), mada nije bio ovaj aparat u pitanju već dosta jednostavniji................

Napraviti dobru fotografiju je toliko postalo jednostavno sa današnjim jeftinijim aparatima (čak i boljim telefonima) i softverom da je po mom mišljenju nepotrebno ulagati hiljade i hiljade evra u opremu da bi dobio taj 1 promil razlike, ukoliko je samo hobi u pitanju...........

• Podržavam 2

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Canon%20S.jpg

Hvala Deda Mrazu Marku 001 :)

Aparat će biti čuvan, mažen i pažen, a nadam se i puno korišćen. U novoj godini samo analogično!

• Podržavam 3

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

vidi ti Miloša! ima i lampaša! vidim da je aparat došo u prave ruke! najlepši mogući rasplet! 0takoje.gif

• Podržavam 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja