Jump to content

Moto Zajednica

proklizao čoper na raskrsnici Beogradske i bul. Kralja Aleksandra

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Nešto pre 17h, kad sam se vraćao sa posla čova na čoperu nekom proklizao na šinama...

bukvalno sa 15-20kmh, bači mi se čovek pod auto, sva sreća nije mu ništa...bar mislim...

podigli motor, pogurao ga malo i ode...

jeza me držala do kuće <_< 'bem ti šine...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12419 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Znači sve je u redu? :)

Pazite se ovih dana zubatog sunca. Asfalt je hladan, gume su krute i nemaju "grip" a kad se na to dodaju ledene šine scenario za neki belaj je tu.

Danas sam nešto vitlao motorom po gradu, nekoliko puta mi je zadnji točak zaplesao po vlažnom asfaltu ali endurača se uvek izvuče...osim kad ne uspe da se izvuče :):moto3:

Znači sve je u redu? :)

Pazite se ovih dana zubatog sunca. Asfalt je hladan, gume su krute i nemaju "grip" a kad se na to dodaju ledene šine scenario za neki belaj je tu.

Danas sam nešto vitlao motorom po gradu, nekoliko puta mi je zadnji točak zaplesao po vlažnom asfaltu ali endurača se uvek izvuče...osim kad ne uspe da se izvuče :):moto3:

juče sam obrnuo oko 100km, možda malo manje, bežao sam od vlažnog asfalta ko đavo od krsta :D

juče na kružnom toku nasadio sam onako lepo nagnut prednji točak na kamenčugu neku :staa2: rita se krmača al upila sve... što kaže čika Arakis, endurača se uvek izvuče, al srce mi je bilo u grlu do Ostružnice :lol:

• Podržavam 1

• Tvrdo kuvan, 472 postova
  • Motocikl: mi je mnogo glasan.

Po ovakvom vremenu, najveće zlo posle belih splačina je gvožđe po putu (šine, šahtovi, sastavi na mostovima).

A pre svega toga bela linija (zebre, trake, itd..)

• Drug član, 2106 postova
  • Motocikl: V-Strom 1050 XT

Ja vise vozim zimi nego leti, zimi imam vise vremena. Moj savet vam je da kad god mozete a obicno je to kad se vozi lagano u koloni da pravite lagane osmice. To ce malo zagrejati pneumatike. i lagano gas. tocak prokliza pa kad prijone ume da iskipuje. i bez straha. strah pravi nesigurnost.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Pa verovatno je čovek na to mislio kad je rekao "bele splačine" :zdravo:

Da da, upravo to, horizontalna signalizacija u sirbistanu je od najmasnije masne farbe na svetu.

• Svrati ponekad, 155 postova

Pre par dana sam prvi put iskusio voznju po mokroj zebri. Nov sam vozac, i nisam vodio racuna iako svi govore da se izbegava, pala kisica ja iz belvila ukljicujem se na jurija gagarina , jako polako sam isao i nisam mogao da verujem ceo motor je poceo da leluja, srecom nisam zabo kocnicu nego kvacili :), naravno nisam mogao skrenuti i bukvalno sam preseko jurija gagarina po celoj duzini. Srecom nikog nije bilo. Posle se treso do kuce

• Podržavam 2

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Pre par dana sam prvi put iskusio voznju po mokroj zebri. Nov sam vozac, i nisam vodio racuna iako svi govore da se izbegava, pala kisica ja iz belvila ukljicujem se na jurija gagarina , jako polako sam isao i nisam mogao da verujem ceo motor je poceo da leluja, srecom nisam zabo kocnicu nego kvacili :), naravno nisam mogao skrenuti i bukvalno sam preseko jurija gagarina po celoj duzini. Srecom nikog nije bilo. Posle se treso do kuce

Zadnji tocak doplesao do uveta? :)

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

Kako rokne adrenalin covece :D ja sam tako na klizavom asfaltu, samo sto je bio prednji tocak u pitanji -.- skrenuo je skroz u desno, ja pustio volan i on se ispravi i nastavim dalje..(slucajno sam preterao sa prednjom kocnicom).. Nema tog peskira koji moze da pokupi sav znoj posle :D

• Tvrdo kuvan, 472 postova
  • Motocikl: mi je mnogo glasan.

Sto je najgore, meni se to desava i na suvim zebricama. Hm, zebricama, kako to lepo zvuci.. Imam Dunlop gume, nove i kada se malo vise nagnem, krece lambada sa zadnjim tockom. Sa prednjim mi se to nije desavalo, a verujem da kod prednjeg nema plesa vec fino skupljanje prasine sa asfalta obrazom

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Nemojte da se plašite proklizavanja gume, bilo prednje bilo zadnje. S' vremena na vreme se to dešava i kod vožnje motora je to normalna pojava. Osim pri nekoj veoma oštroj vožnji, gume uglavnom proklizaju na nečem klizavom što je po površini jako malo. Sama guma će veoma brzo uhvatiti asfalt i povratiti grip tako da veću štetu može da napravi strah i panični ili iracionalni potezi vozača.

• Podržavam 3

Sto je najgore, meni se to desava i na suvim zebricama. Hm, zebricama, kako to lepo zvuci.. Imam Dunlop gume, nove i kada se malo vise nagnem, krece lambada sa zadnjim tockom. Sa prednjim mi se to nije desavalo, a verujem da kod prednjeg nema plesa vec fino skupljanje prasine sa asfalta obrazom

imam i ja dunlop na 80%... lepi ko luda u krivini... punim gasom ulazim u krivinu bez da glava boli... al kad vidim zebru, guzica mi se stisne za sve pare... mada i endura upija mnogo, dosta oprasta :nanana:

• Svrati ponekad, 368 postova
  • Motocikl: Bicikla

Robin objasnio, ali i Sashac :D Mislim da nema veze sa Dunlopom, meni su Michelin, pa se otprilike isto ponašaju, odnosno klizaju...Meni je klizao zadnji i po suvom u gradskim krivinama bez zebri, kada se ne zagreju gume...Uglavnom se više isprepadaju oni iza mene u kolima. Imam utisak da jednostavno MORA "uhvati" grip, zato me i boli ku*ac :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja