Jump to content

Moto Zajednica

zalomljen sraf u u glavi suzuki savage

Recommended Posts

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

pročitaj nekoliko postova unazad i pitanja koja sam postavio prije nego sam napisao ovo što sam napisao ... ;)

da je šaraf duži ili da je ušao pod koso pukao bi prije nego bi privukao ventil dekl do glave.. :zvizduk:

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Kao sto strasilo rece,cim je sraf pukao a stegao delku,on se lako odvrce da mozes da ga uhvatis gotovo rukom bi mogao da ga odvrnes....

Ja takve probleme resavam ca co2 aparatom za 5 minuta,lepo nabacis krpe preko cele glave ostavis samo mesto gde vadis navoj,krpom prekrijes da var ne prsi svuda i da se ne lepi gde ne treba....ako je navoj m4 kao sto kazes stavis maticu m6 i kroz nju zavaris za odlomljeni navoj i odvrenes....

• Podržavam 4

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Nije moguce da se na tom mestu nalazi M4!

Ako kod merenja prosto ubacis u rupu od navoja,(onog zdravog, recimo) one manje kljunove sublera tih 4mm nije pravi pokazatelj, jer subler nije cesalj pa da udje i UNUTAR SAMOG NAVOJA.

Gotovo sam siguran da je korak M6X1 (otprilike najrasprostranjeniji).

Izmeri precnik zdravog zavrtnja koji ide u taj navoj, onog prekoputa recimo i videces na sta mislim.

Kazacete da preterujem, ali ovo je vrlo delikatno mesto i bilo kakvo budzenje moze da dovede do kasnijih velikih problema sa bregastom.

NIKAKO NE SIRITI RUPU ZA VECI NAVOJ! U najgorem slucaju da se stavi Helicoil i standardni (vec prisutni) navoj.

• Podržavam 2

• TarikNP, 56 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf750c rc43

ne nalazi se m4 nego navoj debljine 4 mm

druze :)

Nije moguce da se na tom mestu nalazi M4!

Ako kod merenja prosto ubacis u rupu od navoja,(onog zdravog, recimo) one manje kljunove sublera tih 4mm nije pravi pokazatelj, jer subler nije cesalj pa da udje i UNUTAR SAMOG NAVOJA.

Gotovo sam siguran da je korak M6X1 (otprilike najrasprostranjeniji).

Izmeri precnik zdravog zavrtnja koji ide u taj navoj, onog prekoputa recimo i videces na sta mislim.

Kazacete da preterujem, ali ovo je vrlo delikatno mesto i bilo kakvo budzenje moze da dovede do kasnijih velikih problema sa bregastom.

NIKAKO NE SIRITI RUPU ZA VECI NAVOJ! U najgorem slucaju da se stavi Helicoil i standardni (vec prisutni) navoj.

ne nalazi se m4 nego navoj debljine 4 mm

druze :)

šta si ti sad rekao ?!? :lol: :lol: :lol:

opet se ulazi u glupe rasprave iz jednostavnog nepoznavanja materije ... :lol:

kad se kaže M4 ... ili M6, onda onaj tko zna šta je navoj jako dobro zna i sve parametre koje je potrebno znati o tome ... pa ako stoji "SAMO" M6, onda to znači da je to navoj vanjskog promjera 6mm sa standardnim korakom navoja od 1mm i oblikom profila navoja jednakostraničnog trokuta koji zatvara 60° nad katetama i teoretska dubina navoja je 0,86mm, od toga je 0,54 nosivi dio.... gdje je priprema za vanjski navoj u dimenziji točno 6mm, a za unutrašnji navoj je priprema u dimenziji 4,8mm ... ITD ITD ... možemo tako do ujutro ... ;)

onaj tko ovo nezna, džabe mu to i pisati .. ;)

ali ako je u ovoj glavi M6 (što je vrlo vjerovatno) onda je rupa 4,8mm .... ;) a da je u pitanju M4, rupa bi bila 3,2mm .. ;)

ali sve ovo neće pomoći čovjeku da izvadi zalomljeni šaraf ... :lol:

• Podržavam 8

wow, samo 0,54 je nosivi dio kazes?! :D:P

ako gledamo mjerljivu polovicu po presjeku ... :zvizduk:

malo jače od 1 mm je efikasna dubina po čitavom presjeku ... ali pisao sam o geometriji navoja, a ne o nosivosti .. :takoje:

• Podržavam 2

druze znam ja odlichno shta je navoj i shta se kaze al tebi ja moram josh nacrtat

al uradit cu i to i sa dobrim objasnjenjem textualnim ja kazem 4mm je a ti i dalje kazesh 6mm

ako treba josh jednom da ti kazem znachi navoj je 4 mm ili m4 pa kako god hocesh samo svati da je 4 mm debljina

znachi nije 6mm ili m6 nego 4 mm tj m4

Gotovo sam siguran da si taj šaraf zatezao ključem 10 .... čak bih sa određenom dozom sigurnosti mogao reći da je originalni kataloški broj tog šarafa 09103-06064 ...

a ti kako god želiš ... :takoje:

• Podržavam 2

• TarikNP, 56 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf750c rc43

ma jock necu ja to dirat da nebih upropastio josh vishe ide i cilindar i glava kod cubija u novi sad

da lepo odrade sve navoje sa onm chelichnim ulooshkom navojem i nema vishe ni zalamanja i glajzanja nikad

jeste da ce da koshta ali to je merak i to kad odradim nema shta vishe taj motor je inache u extra stanju

m-4 ili m-6 nebitno, pa jel ga izvrnu. cekamo i ishod i bilo bi normalno da kupis pivo.

a pivo moze kad god. samo u N.P kad budete javite se i ja vodim na pivo :)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma jock necu ja to dirat da nebih upropastio josh vishe ide i cilindar i glava kod cubija u novi sad

da lepo odrade sve navoje sa onm chelichnim ulooshkom navojem i nema vishe ni zalamanja i glajzanja nikad

jeste da ce da koshta ali to je merak i to kad odradim nema shta vishe taj motor je inache u extra stanju

m-4 ili m-6 nebitno, pa jel ga izvrnu. cekamo i ishod i bilo bi normalno da kupis pivo.

a pivo moze kad god. samo u N.P kad budete javite se i ja vodim na pivo :)

to sto ce ubaciti helicoil nema nikakve veze,i dalje sraf moze da se zalomi pa da ostane unutra u navoju,ako se to lepo izvaadi nema potrebe za drugim navojem......inace posto imam jednog na stolu ovde rasturenog,m6 ide...

• Podržavam 1

inace posto imam jednog na stolu ovde rasturenog,m6 ide...

ma nema šanse ... opet si na lošim drozama... :nanana:

• Podržavam 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja