Jump to content

Moto Zajednica

Zadnja kocnica

Recommended Posts

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

Primetio sam da mi zadnja kocnice jako slabo koci,skinuo sam plocice pri cemu sam utvrdio da su jako istrosene.Kupio sam Nisin gold nove plocice 35e,montirao ih ispustio vazduh medjutim i sa njima nista nisam dobio iako su deblje od ovih starih 3 puta.Jel treba neko vreme da prodje da plocice poprime oblik diska ili sta vec?Znaci disk je vreo a  kocnce skoro da je nema.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Moguce je da su ti kocioni klipovi zapekli, posto zbog tankih plocica nisu imali veliki hod, pa sad nemogu da se vrate.

Skini klesta i razradi klipove tako sto ces ih rukom vracati a polugom izvlaciti.

Znaci skines klesta, otvoris posudu za kocionu tecnost, stisnes polugu do kraja (nezno) pa kad klip(ovi) izadju ocistis, naprskas WD-40, obrises rdju i necistocu, i gurnes ih nazad. Pa opet. Sve dok ne primetis da klipovi idu lako. Onda namontiraj sve kako je bilo i probaj. 99% da ce ti ovo resiti problem. ;)

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

A mislim da bi trebalo i malo vremena da prodje da plocica "legne"

I ja kad sam stavio plocice nisu dobro kocile, jer mi je disk imao male brazde...

Kad je leglo za koji dan pocele su normalno da koce.

P.S.:  Izravnaj disk ako primetis da je neravan.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

a mozda i da promenis ulje za kocnice,mozda je vec staro,,izvetrelo sto bi se reklo,a i da sacekas malo da legnu na disk,i da proveris dali ti nisu zaribali kocioni klipovi u celjustima

ulje je novo stavljeno klip ide lagano rukom jedino je disk dosta neravan sutra nosim disk kod strugara da ga izravna pa cu videti sta ce biti

Moja krivica ;D Na klestima imaju dva srafa koja stezu plocice pre skidanja jedan sraf je bio skroz zasrafljen a drugi je bio samo malo zasrafljen,logicno pomislio sam da treba oba da budu skroz zasrafljenja i da je onaj ko je tako ostavio lud.Danas sam otpustio onaj drugi sraf i dobio kocnicu,jos nije neka ali treba i plocice da legnu.

• Svrati ponekad, 299 postova

vodi racuna,nemoj prskati WD jer on nagriza gumice.moze ti se desiti posle da kocnica blokira (znam slucajeve gde se desavalo).najbolje ces razraditi ako izvadis klipove,ocistis krpom,namazes uljem i vratis u klesta.posao je malo nezgodan,dosadan i nije bas lak ali je najefikasniji

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: CF MOTO 700 MT

vodi racuna,nemoj prskati WD jer on nagriza gumice.moze ti se desiti posle da kocnica blokira (znam slucajeve gde se desavalo).najbolje ces razraditi ako izvadis klipove,ocistis krpom,namazes uljem i vratis u klesta.posao je malo nezgodan,dosadan i nije bas lak ali je najefikasniji

Ako nemas specijalnu mast, bolje nemoj mazati nicim... ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja