maresh 160 Napisano Novembar 9, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Ulazak u zamak. Čika u trenerci je cepač karata. Kule i zidovi sa desne strane glavnog ulaza. Ovako se nekada kažnjavalo. Inače, ceo zamak je, čini mi se kao jedan veliki zatvor, a vidićete i zašto. Dole, ispod kružnog dela se stavlja glava osuđenog. Pomoćnik ekzekutora je zavrtao gornju polugu, pokušavajući da iznudi priznanje optuženog. Koliko puta, glava nije izdržala, pomislih. Unutrašnjost jedne od zatvorskih ćelija. Zatvorski hodnik. Inkvizitorskih spravica, nikada dosta. Pitanje je bilo samo mašte. Na zidu su uputsva za ekzekutore. Na podu su sprave, kod prozora je lomača. Sve mi je ovo čudno, koliko je španska inkvizicija i katoličanstvo imalo uticaja i u centralnoj Evropi. Unutrašnjost, dvorište zamka. Ulaz. Sa leve strane su vrata i ulaz u zatvor. Podrum sa vinima. U drugom delu vinskog podruma su izložene alatke čija funkcija je vezana vina. Spoj baroka i renesanse. Ulaz u odaje za vlasnike dvorca. Još jednom, ulaz u zatvor. Naravno, dvorac ima i svoju crkvu. Detalj oltara. Freska na jednom od zidova. Uticaj gotske arhitekture. Sve je stremilo ka visinama, ka Bogu, i ljudi i zidovi. Na prvom spratu je postavka nameštaja iz doba renesanse. Replika jednog od vladara. Ne znam ko je u pitanju, ali ...pogodak! Ovo su konji .. morali da nose. A ovo ljudi. Topovska đulad. Ovo je trebalo da štiti od hladnog oružja...ne bi rek'o. Toalet na prvom spratu, u sklopu dnevnog boravka, u prostoriji bez vrata. Ovde se desila zanimljiva situacija. Moj najmlađi dečak, star dve godine, je kod svoje bake na selu navikao da skuplja jaja kod kokošaka, koje su ista nosila upravo ispod daske za wc. Naravno, nije u pitanju pravi wc, već se moja tašta dosetila da celu konstrukciju za sedenje iskoristi kao deo ispod koga se nalazi slama, kroz koju ona samo proturi ruku i uzme jaja, bez da ometa kokoške. Dok smo mi razgledali postavku, primetili smo da nema Mareta. Mare ja sam ušao u toalet, podigao poklopac i pitao začuđeno: A koka? Tajac. Mare trepće i čeka odgovor. Uputstva za borbu... Replika vladareve kći. Još jednom, crkva sa balkona.. Detalji sa zida u kuhinji. A sada sledi par fotografija iz Vilanja. Rešismo da omastimo brke i uživamo u nekom drugom podrumu, za razliku od prvog puta. Odabir je pao na prvi podrum sa leve strane, a razlog je najviše zbog činjenice da smo zatekli par činija na stolovima ispred gostiju....što je značilo kuvanu hranu. Idemo! Ovog puta smo finansijski prošli za upola manje novca, i dobili upola veći užitak! Evo i fotki: Na glavnom šoru, svi vlasnici podruma, raznim porukama pozivaju goste na čast. Čak i po selima se danas u Srbiji retko konj može videti. Slede fotografije mojih dečaka. Ja sam konačno mogao sa Nadicom uz buteljku Cuvea, da zaboravim roditeljske obaveze. .... ....šta da Vam kažem. Vilanjski vinogradi sa slike na zidu podruma. ...još jedna. Onako..."nabareni" na putu do kola..morali smo da prođemo kroz torturu tikava...noć veštica, što je u većoj meri stimulisalo dečke da svoju kreativnost izraze kroz objektiv. Sutradan...skela kod Mohača. Pozdrav, MM Ostao sam dužan još par fotografija panorame Pečuja sa tornja koje sam slikao sa filmom. Kada razvijem film, eto i njih, do tada, šta da Vam kažem. Na proleće, punite rezervoare, da li sa Vašom 'dragicom" ili sa društvom, bez dva dana ni ne pomišljajte u Pečuj. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Novembar 10, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ocigledno vrijedi otici u Pecuj, da nije tako siguran sam da vas dvoje ne bi ponovo išli za tako kratko vrijeme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Novembar 10, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Ocigledno vrijedi otici u Pecuj, da nije tako siguran sam da vas dvoje ne bi ponovo išli za tako kratko vrijeme SInoć smo se vratili, i opet bi išao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goranbj 33 Napisano Novembar 19, 2014 U prolazu, 44 postova Lokacija: Bački Jarak Motocikl: Suzuki v strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Društvo svaka čast. Srkiju pozdrav od Konde. A za ovo ko zna zna, a ko ne zna nema veze ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milica021 0 Napisano Novembar 26, 2014 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, od Milice, te koju si spominjao mozda ne slucajno.. drago mi je da ste se lepo proveli kao i svaki put kada smo zajedno jezdili po ravnicama i gorama... mozda negde... jednom... u drugom zivotu... Malo podsecanje na Ilok i manastire Fruske gore, jedno lepo putovanje... mozda ti naviru secanja Miladine, pa nesto lepo napises i o tome... vidmo se ko zna kad... i ko zna gde... cudni su putevi Gospodnji... Hvala vam na lepom druzenju i poznanstvu. Milica021 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Novembar 26, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, od Milice, te koju si spominjao mozda ne slucajno.. drago mi je da ste se lepo proveli kao i svaki put kada smo zajedno jezdili po ravnicama i gorama... mozda negde... jednom... u drugom zivotu... Malo podsecanje na Ilok i manastire Fruske gore, jedno lepo putovanje... mozda ti naviru secanja Miladine, pa nesto lepo napises i o tome... vidmo se ko zna kad... i ko zna gde... cudni su putevi Gospodnji... Hvala vam na lepom druzenju i poznanstvu. Milica021 Daće Gospod Bog, pa ćemo opet. Ima mesta za dobre ljude uvek, još oko tri i po' meseca, i eto lepog vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Februar 24, 2015 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Kao što rekoh, evo i nekoliko fotografija sa TV tornja. Naravno, zvuk, miris vetra i osećaj straha sa te visine nisam uspeo da prenesem. Svako dobro i pozdrav. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cunami 62 Napisano April 17, 2016 U prolazu, 41 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: SUZUKI GSF 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo,Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...