PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 19, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je rano za planiranje marsute ali bas sad o tome razmisljam pa nailazim na standardne sitne probleme, pa me interesuje ako je neko imao iskustva na slicnoj marsuti koju ja planiram da napise par saveta i svoje iskustvo. Za ovu sezonu planiram standardan obilazak kompletne Crne Gore + odlazak na Balaton u Madjarskoj na skup Harley Davidson + obilazak Hrvatske obale i ostrva. Kompletnu Hrvatsku obalu sam obisao vec 2 puta tako da je poznejem, prvo sa autom a prosle godine sa Jahtom (i ostrva), obala je prelepa i sada mi je zalja da je obidjem i sa motorom. Napravio sam ugrubo marsutu (postavicu je odvojeno u sledecem postu) ali me interesuje par stvari, ako neko ima neki predlog ili savet... Ako neko misli da bi trebao nesto da izmenim na marsuti (nesto dodam, nesto zaobidjem, neki bolji put...). Interesuje me (posto sad kod sebe nemam auto kartu Hrvatske) gde mogu da vidim rastojanja izmedju gradova? Zaboravilo se ;D Predlozi u kojim gradovim je najbolje nociti, sta videti... I po meni najveci problem - u povratku (videcete na planu marsute) planiram da obilazim ostrva, sto znaci da cu se oko 7 puta voziti brodovima, e sad mi je problem da uskladim sve te voznje jel ne znam kako brodovi funkcionisu (na netu sam nasao neku auto-kartu gde su ucrtane brodske linije za sva ostrva - mada mi nisu sve linije bas jasne). Dali funkcijonisu bas sve relacije koje sam isplanirao i kakav im je vremenski raspored isplovljavanja i uplovljavanja (koliko koje voznje traju...)??? Znam da mi niko na forumu ne moze dati bas takvu informaciju ali cisto savet gde da se obratim. Zvao sam neke njihve agencije i trazio rasporede po netu ali nigde ne mogu da dobijem kompletne informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 19, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 1. Smer (obilazak obale): - Polazak iz Budve > preko trajekta do Herceg Novog > - Granicni prelaz Debeli Brijeg – ulazak u Hrvatsku > - Dubrovnik > prolazak kroz BiH > Drvenik > - Makarska > - Split > Trogir > Sibenik > prolazimo “pored” Zadra > izdvajamo se prema auto-putu > voznja auto-putem do Jasenice, ukljucujemo se na put E65 > vozimo uz obalu, duza tura do Senja > Novi Vinodolski > Selce > - Rijeka > Opatija > uz obalu, preko Lovrana > Labine > - Pula, > uz obalu, Rovinj > Porec > - Umag 2. Smer (povratak, obilazak ostrva): - Polazak iz Umaga > unutrasnjim putem E571 preko Pazina > - Rijeka > Senj, izdvajamo se prema auto-putu > auto-putem (ili uz more) > - Split > - Trajektom na ostrvo Brac, voznja preko ostrva do luke Sumartin > - Trajektom do Makarske > voznja do Drvanika > - Trajektom na osrvo Hvar, mesto Sucuraj > voznja preko osrva do mesta Hvar > -- Trajektom na ostrvo Korcula u mesto Vela Luka > voznja ostrvom do mesta Korcula > - Trajektom na poluostrvo Peljesac > voznja prema Dubrovniku gde se na polovini puta ukljucujemo na staru magistralu > - Dubrovnik > granicni prelaz Debali Brijeg > Herceg Novi > trajekt, Tivat > - Povratak u Budvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Februar 19, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti forum MK Bestije Zadar pa se sa njima popricaj da te docekaju i da se s tobom provozaju. Mnogo su ljubazni pa ne bi bilo lose da porazgovarate. www.bestije.hr telefoni Tuljan 098 331 295 Vedro 091 517 3240 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Februar 19, 2008 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Najbitnija stvar ti je tajming, odnosno sezona ili van nje..... Smorice te guzve i vrucina u sezoni...svi gradovi puni....za parking-mrtva glava.....prilaz do trajekta da ne pricam..... Mislim da je pocetak maja idealno vrijeme .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Februar 19, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Ovdje imas kako to funkcionise trajekt, iz prve ruke mozda jos nesto zanimljivo nadjes. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=10059.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 19, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na kontaktima, svakako planiram da im se javim usput - pa mozda bude potrebna i neka pomoc... Sto se tice trajektnih linija, kontaktirao sam Jadroliniju (poslao mail sa upitom), vec sam dobio detaljan odgovor i jako sam zadovoljan. Sad mi je bitno da imam tacne razdaljine izmedju gradova, da bi mogao dalje da napravim detaljniji plan (gde da pravim pauze, sta da posetim, gde da nocim...). Jedini problem je sto trajekt sa Hvara na Korculu ide samo 2 puta nedeljno u 8 ujutru, tako da tamo sigurno moram da prespavam i da sve ostalo prilagodim tome... Sto se tice smestaja, to ce isto biti problem jel u sezoni malo ko oce da iznajmi sobu samo na jednu noc a i sve bude popunjeno... to znam iz licnog iskustva jel se bavim turizmom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 19, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice spavanja na Hvaru,javi se nekome iz M.C.Sun Riders,siguran sam da je rijeseno Poslat cu ti na PP broj mobitela od jednog clana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Februar 19, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedini problem je sto trajekt sa Hvara na Korculu ide samo 2 puta nedeljno u 8 ujutru, tako da tamo sigurno moram da prespavam i da sve ostalo prilagodim tome... Sto se tice smestaja, to ce isto biti problem jel u sezoni malo ko oce da iznajmi sobu samo na jednu noc a i sve bude popunjeno... to znam iz licnog iskustva jel se bavim turizmom ;D Pa zasto bi cekao trajekt u Starigradu kad mozes lepo "cestom smrti" nazad do Sucurja, ujutro u 06.00 preko u Drvenik, i u 06.45 trajektom za Korculu isto iz Drvenika ;D ;D ;D Dodjes popodne u Sucuraj, jer nocu nije pametno voziti, pogotovo motor :o Ima dosta divljih svinja pa bi mogao imati neki bliskui susret ;D ;D ;D ;D ;D Za smestaj nemoj da brines Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 19, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, hvala na savetima i predlozima. Ni moja marsuta nije jos konacna, sigurno ce biti sitnih izmena... A usput se javaljam motorasima sigurno pa da napravim jednu lijepu reportazu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 600 Napisano Februar 19, 2008 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan I po meni najveci problem - u povratku (videcete na planu marsute) planiram da obilazim ostrva, sto znaci da cu se oko 7 puta voziti brodovima, e sad mi je problem da uskladim sve te voznje jel ne znam kako brodovi funkcionisu (na netu sam nasao neku auto-kartu gde su ucrtane brodske linije za sva ostrva - mada mi nisu sve linije bas jasne). Dali funkcijonisu bas sve relacije koje sam isplanirao i kakav im je vremenski raspored isplovljavanja i uplovljavanja (koliko koje voznje traju...)??? Znam da mi niko na forumu ne moze dati bas takvu informaciju ali cisto savet gde da se obratim. Zvao sam neke njihve agencije i trazio rasporede po netu ali nigde ne mogu da dobijem kompletne informacije. www.jadrolinija.hr Tu ti sve piše o trajektima. Svakako se popni na vrh Biokova motorom, asfalt je do vrha, 1762 mnv, fantastičan pogled na obalu, pogotovo na Makarsku rivijeru. Sa samog vrha se bolje vidi prema Hercegovini, no usput ima lijepih vidikovaca. Iz Makarske kreni prema Vrgorcu, prati Park prirode BIOKOVO oznake Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Februar 27, 2008 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice trajekata, tu moras malo vise racuna povesti. Rijetko koji vozi sa ostrva na ostrvo, ali mozes do Splita ili Drvenika pa onda ponovo na sljedece mjesto. Ja sam iz Vela luke isao u Split a zadnji trajekt toga dana je bio u 13.45 iako je bila puna sezona. Posto je pristao u splitsku luku, poslije 5 minuta sam se ubacio na trajekt za Brac. Preporucio bih ti da malo vise vremena posvetis Istri jer je fenomenalna, a svakako da treba posjetiti restoran Dopo lavoro koji se nalazi na Uckoj... Nikakvih problema nisam imao na cijeloj hr obali koja je za motoriste raj... E da, najavio si i da ces cijelu CG proci, a ovdje navodis samo Budvu i H. Novi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 27, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da, prelazim celu CG tradicionalno svake godine ali odvojeno od svake ekskurzije, znaci posvetim nekoliko dana samo za CG. To izgleda odprilike ovako: 1. obidjem obalu od HN do Ulcinja, 2. Cetinje, Lovcen, Njegusi, spustanje sa Njegusa u Bokokotorski zaliv, 3. Podgorica, Skadarsko jezero, manastir Ostrog, Niksic 4. Kolasin, Mojkovac, Bijogradsko jezero 5. Obilazak Durmitora (jezera), Zabljak, Pivsko jezero, Kanjon tare (prelazak u BiH i splavarenje obavezno) To je to ugrubo, volim sve da obidjem za nekih 7 dana u cugu a najvise se zadrzavam na Zabljaku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 27, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A posto je tema Obilazak Hrvatske obale, ja sam bio malo vredan i prikupio dosta informacija. Prikacicu vam zadnji deteljniji plan puta pa ako neko primeti neku "gresku" neka me opomene. 1. Smer (obilazak obale): Prvi dan: - Polazak iz Budve > preko trajekta do Herceg Novog > - Granicni prelaz Debeli Brijeg – ulazak u Hrvatsku > - Dubrovnik > prolazak kroz BiH > Drvenik > Budva – Dubrovnik, 70km. - Makarska > Dubrovnik – Split, 200km. - Split > Trogir > Sibenik > Split – Zadar, 150km. - Zadar (nocenje). Drugi dan: - Polazak iz Zadra, izdvajamo se prema auto-putu > voznja auto-putem do Jasenice, ukljucujemo se na put E65 > do Senja > Novi Vinodolski > Selce > Zadar – Rijeka, 280km. - Rijeka > Opatija > uz obalu, preko Lovrana > Labine > Rijeka – Pula, 100km. - Pula > uz obalu, Rovinj > Porec > Pula – Umag, 80km. - Umag (nocenje) 2. Smer (povratak, obilazak ostrva): Treci dan: - Polazak iz Umaga > unutrasnjim putem E571 preko Pazina > Umag – Rijeka (unutrasnji put), 110km. - Rijeka > Senj, izdvajamo se prema auto-putu > auto-putem > Rijeka – Splt (preko auto-pute od Senja), 350km. - Split (nocenje) Postoji mogucnost da idem trajektom iz Rijeke ili Zadra u Split Cetvrti dan: - Trajektom na ostrvo Brac (Supetar), preko ostrva do luke Sumartin – 40km> - Trajektom do Makarske > Drvenik – 30km > - Trajektom na osrvo Hvar, mesto Sucuraj > voznja preko osrva do mesta Hvar > Starigrad - 80km (nocenje) Peti dan: - Trajektom na ostrvo Korcula > voznja ostrvom do mesta Korcula – 50km > - Trajektom na poluostrvo Peljesac > voznja prema Dubrovniku gde se na polovini puta ukljucujemo na staru magistralu > Peljesac – Dubrovnik, 110km. - Dubrovnik > granicni prelaz Debali Brijeg > Herceg Novi > voznja oko Bokokotorskog zaliva > Dubrovnik – Budva (oko zaliva), 90km. - Povratak u Budvu Trajekt linije: 1. Split – Supetar (Brac) = svaki dan, 14 linija 2. Sumartin (Brac) – Makarska = svaki dan, 5 linija 3. Drvenik – Sucuraj (Hvar) = svaki dan, 11 puta 4. Stari Grad (Hvar) – Korcula = utorak 9:00 i subota 8:15 5. Domince (Korcula) – Orebic (Peljesac) = svaki dan, 18 puta 6. Rijeka – Split = ??? Nocenja: 1. Zadar 2. Umag 3. Split 4. Hvar Kilometraze po danima: 1. 420km. 2. 460km. Povratak: 3. 460km. 4. 150km. 5. 250km. Ukupna kilometraza: 1.740km. + lokalni obilasci i trajekt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno kad predjes u Sucuraj stani u prvi lokal od trajekta (konoba "Ana") i popij sta god hoces na moj racun Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Februar 28, 2008 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan U osnovi to je to. Puno srece... Samo napomena da je prosle godine zavrsen, odnosno asfaltiran, put od Zabljaka do Pluzina preko prevoja Sedlo na 1900 mnv. To se mora obici, a i blize ti je za odlazak na splavarenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 28, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Znam, prosao sam tuda prosle godine kad su zavrsavali radove Shejtan, ti imas pice gde god dodjes u Budvu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Mart 1, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan U osnovi to je to. Puno srece... Samo napomena da je prosle godine zavrsen, odnosno asfaltiran, put od Zabljaka do Pluzina preko prevoja Sedlo na 1900 mnv. To se mora obici, a i blize ti je za odlazak na splavarenje... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juravn800 0 Napisano Mart 2, 2008 U prolazu, 7 postova Lokacija: zadar Prijavi odgovor kao problematičan javi se mail-om par dana prije polaska pa će mo dogovoriti kontakt i nešto organizirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...