Jump to content

Moto Zajednica

Obilazak Hrvatske obale

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 323 postova

Znam da je rano za planiranje marsute ali bas sad o tome razmisljam pa nailazim na standardne sitne probleme, pa me interesuje ako je neko imao iskustva na slicnoj marsuti koju ja planiram da napise par saveta i svoje iskustvo.

Za ovu sezonu planiram standardan obilazak kompletne Crne Gore + odlazak na Balaton u Madjarskoj na skup Harley Davidson + obilazak Hrvatske obale i ostrva.

Kompletnu Hrvatsku obalu sam obisao vec 2 puta tako da je poznejem, prvo sa autom a prosle godine sa Jahtom (i ostrva), obala je prelepa i sada mi je zalja da je obidjem i sa motorom.

Napravio sam ugrubo marsutu (postavicu je odvojeno u sledecem postu) ali me interesuje par stvari, ako neko ima neki predlog ili savet...

Ako neko misli da bi trebao nesto da izmenim na marsuti (nesto dodam, nesto zaobidjem, neki bolji put...).

Interesuje me (posto sad kod sebe nemam auto kartu Hrvatske) gde mogu da vidim rastojanja izmedju gradova? Zaboravilo se  ;D

Predlozi u kojim gradovim je najbolje nociti, sta videti...

I po meni najveci problem - u povratku (videcete na planu marsute) planiram da obilazim ostrva, sto znaci da cu se oko 7 puta voziti brodovima, e sad mi je problem da uskladim sve te voznje jel ne znam kako brodovi funkcionisu (na netu sam nasao neku auto-kartu gde su ucrtane brodske linije za sva ostrva - mada mi nisu sve linije bas jasne). Dali funkcijonisu bas sve relacije koje sam isplanirao i kakav im je vremenski raspored isplovljavanja i uplovljavanja (koliko koje voznje traju...)??? Znam da mi niko na forumu ne moze dati bas takvu informaciju ali cisto savet gde da se obratim. Zvao sam neke njihve agencije i trazio rasporede po netu ali nigde ne mogu da dobijem kompletne informacije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

1. Smer (obilazak obale):

- Polazak iz Budve > preko trajekta do Herceg Novog >

- Granicni prelaz Debeli Brijeg – ulazak u Hrvatsku >

- Dubrovnik > prolazak kroz BiH > Drvenik >

- Makarska >

- Split > Trogir > Sibenik > prolazimo “pored” Zadra >  izdvajamo se prema auto-putu > voznja auto-putem do Jasenice, ukljucujemo se na put E65 > vozimo uz obalu, duza tura do Senja > Novi Vinodolski > Selce >

- Rijeka > Opatija > uz obalu, preko Lovrana > Labine >

- Pula, > uz obalu, Rovinj > Porec >

- Umag

2. Smer (povratak, obilazak ostrva):

- Polazak iz Umaga > unutrasnjim putem E571 preko Pazina >

- Rijeka > Senj, izdvajamo se prema auto-putu > auto-putem (ili uz more) >

- Split >

- Trajektom na ostrvo Brac, voznja preko ostrva do luke Sumartin >

- Trajektom do Makarske > voznja do Drvanika >

- Trajektom na osrvo Hvar, mesto Sucuraj > voznja preko osrva do mesta Hvar > -- Trajektom na ostrvo Korcula u mesto Vela Luka > voznja ostrvom do mesta Korcula >

- Trajektom na poluostrvo Peljesac > voznja prema Dubrovniku gde se na polovini puta ukljucujemo na staru magistralu >

- Dubrovnik > granicni prelaz Debali Brijeg > Herceg Novi > trajekt, Tivat >

- Povratak u Budvu.

Guest gordanmg

Evo ti forum MK  Bestije Zadar pa se sa njima popricaj da te docekaju i da se s tobom provozaju.

Mnogo su ljubazni pa ne bi bilo lose da porazgovarate.

www.bestije.hr

telefoni

Tuljan 098 331 295

Vedro 091 517 3240

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Najbitnija stvar ti je tajming, odnosno sezona ili van nje.....

Smorice te guzve i vrucina u sezoni...svi gradovi puni....za parking-mrtva glava.....prilaz do trajekta da ne pricam.....

Mislim da je pocetak maja idealno vrijeme ....

Hvala na kontaktima, svakako planiram da im se javim usput - pa mozda bude potrebna i neka pomoc...

Sto se tice trajektnih linija, kontaktirao sam Jadroliniju (poslao mail sa upitom), vec sam dobio detaljan odgovor i jako sam zadovoljan.

Sad mi je bitno da imam tacne razdaljine izmedju gradova, da bi mogao dalje da napravim detaljniji plan (gde da pravim pauze, sta da posetim, gde da nocim...).

Jedini problem je sto trajekt sa Hvara na Korculu ide samo 2 puta nedeljno u 8 ujutru, tako da tamo sigurno moram da prespavam i da sve ostalo prilagodim tome...

Sto se tice smestaja, to ce isto biti problem jel u sezoni malo ko oce da iznajmi sobu samo na jednu noc a i sve bude popunjeno... to znam iz licnog iskustva jel se bavim turizmom  ;D

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Jedini problem je sto trajekt sa Hvara na Korculu ide samo 2 puta nedeljno u 8 ujutru, tako da tamo sigurno moram da prespavam i da sve ostalo prilagodim tome...

Sto se tice smestaja, to ce isto biti problem jel u sezoni malo ko oce da iznajmi sobu samo na jednu noc a i sve bude popunjeno... to znam iz licnog iskustva jel se bavim turizmom  ;D

Pa zasto bi cekao trajekt u Starigradu kad mozes lepo "cestom smrti" nazad do Sucurja, ujutro u 06.00 preko u Drvenik, i u 06.45 trajektom za Korculu isto iz Drvenika ;D ;D ;D Dodjes popodne u Sucuraj, jer nocu nije pametno voziti, pogotovo motor :o Ima dosta divljih svinja pa bi mogao imati neki bliskui susret ;D ;D ;D ;D ;D Za smestaj nemoj da brines ;)

Hvala, hvala na savetima i predlozima. Ni moja marsuta nije jos konacna, sigurno ce biti sitnih izmena... A usput se javaljam motorasima sigurno pa da napravim jednu lijepu reportazu...

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

I po meni najveci problem - u povratku (videcete na planu marsute) planiram da obilazim ostrva, sto znaci da cu se oko 7 puta voziti brodovima, e sad mi je problem da uskladim sve te voznje jel ne znam kako brodovi funkcionisu (na netu sam nasao neku auto-kartu gde su ucrtane brodske linije za sva ostrva - mada mi nisu sve linije bas jasne). Dali funkcijonisu bas sve relacije koje sam isplanirao i kakav im je vremenski raspored isplovljavanja i uplovljavanja (koliko koje voznje traju...)??? Znam da mi niko na forumu ne moze dati bas takvu informaciju ali cisto savet gde da se obratim. Zvao sam neke njihve agencije i trazio rasporede po netu ali nigde ne mogu da dobijem kompletne informacije.

www.jadrolinija.hr

Tu ti sve piše o trajektima.

Svakako se popni na vrh Biokova motorom, asfalt je do vrha, 1762 mnv, fantastičan pogled na obalu, pogotovo

na Makarsku rivijeru. Sa samog vrha se bolje vidi prema Hercegovini, no usput ima lijepih vidikovaca. Iz Makarske

kreni prema Vrgorcu, prati Park prirode BIOKOVO oznake  :)

• Zainteresovan, 666 postova

Sto se tice trajekata, tu moras malo vise racuna povesti. Rijetko koji vozi sa ostrva na ostrvo, ali mozes do Splita ili Drvenika pa onda ponovo na sljedece mjesto. Ja sam iz Vela luke isao u Split a zadnji trajekt toga dana je bio u 13.45 iako je bila puna sezona. Posto je pristao u splitsku luku, poslije 5 minuta sam se ubacio na trajekt za Brac. Preporucio bih ti da malo vise vremena posvetis Istri jer je fenomenalna, a svakako da treba posjetiti restoran Dopo lavoro koji se nalazi na Uckoj...

Nikakvih problema nisam imao na cijeloj hr obali koja je za motoriste raj...

E da, najavio si i da ces cijelu CG proci, a ovdje navodis samo Budvu i H. Novi...

Da, prelazim celu CG tradicionalno svake godine ali odvojeno od svake ekskurzije, znaci posvetim nekoliko dana samo za CG. To izgleda odprilike ovako: 1. obidjem obalu od HN do Ulcinja,

2. Cetinje, Lovcen, Njegusi, spustanje sa Njegusa u Bokokotorski zaliv,

3. Podgorica, Skadarsko jezero, manastir Ostrog, Niksic

4. Kolasin, Mojkovac, Bijogradsko jezero

5. Obilazak Durmitora (jezera), Zabljak, Pivsko jezero, Kanjon tare (prelazak u BiH i splavarenje obavezno)

To je to ugrubo, volim sve da obidjem za nekih 7 dana u cugu a najvise se zadrzavam na Zabljaku...

A posto je tema Obilazak Hrvatske obale, ja sam bio malo vredan i prikupio dosta informacija. Prikacicu vam zadnji deteljniji plan puta pa ako neko primeti neku "gresku" neka me opomene.

1. Smer (obilazak obale):

Prvi dan:

- Polazak iz Budve > preko trajekta do Herceg Novog >

- Granicni prelaz Debeli Brijeg – ulazak u Hrvatsku >

- Dubrovnik > prolazak kroz BiH > Drvenik >

Budva – Dubrovnik, 70km.

- Makarska >

Dubrovnik – Split, 200km.

- Split > Trogir > Sibenik >

Split – Zadar, 150km.

- Zadar (nocenje).

Drugi dan:

- Polazak iz Zadra, izdvajamo se prema auto-putu > voznja auto-putem do Jasenice, ukljucujemo se na put E65 > do Senja > Novi Vinodolski > Selce >

Zadar – Rijeka, 280km.

- Rijeka > Opatija > uz obalu, preko Lovrana > Labine >

Rijeka – Pula, 100km.

- Pula > uz obalu, Rovinj > Porec >

Pula – Umag, 80km.

- Umag (nocenje)

2. Smer (povratak, obilazak ostrva):

Treci dan:

- Polazak iz Umaga > unutrasnjim putem E571 preko Pazina >

Umag – Rijeka (unutrasnji put), 110km.

- Rijeka > Senj, izdvajamo se prema auto-putu > auto-putem >

Rijeka – Splt (preko auto-pute od Senja), 350km.

- Split (nocenje)

Postoji mogucnost da idem trajektom iz Rijeke ili Zadra u Split

Cetvrti dan:

- Trajektom na ostrvo Brac (Supetar), preko ostrva do luke Sumartin – 40km>

- Trajektom do Makarske > Drvenik – 30km >

- Trajektom na osrvo Hvar, mesto Sucuraj > voznja preko osrva do mesta Hvar > Starigrad - 80km (nocenje)

Peti dan:

- Trajektom na ostrvo Korcula > voznja ostrvom do mesta Korcula – 50km >

- Trajektom na poluostrvo Peljesac > voznja prema Dubrovniku gde se na polovini puta ukljucujemo na staru magistralu >

Peljesac – Dubrovnik, 110km.

- Dubrovnik > granicni prelaz Debali Brijeg > Herceg Novi > voznja oko Bokokotorskog zaliva >

Dubrovnik – Budva (oko zaliva), 90km.

- Povratak u Budvu

Trajekt linije:

1. Split                        – Supetar (Brac)    = svaki dan, 14 linija

2. Sumartin (Brac)      –  Makarska            = svaki dan, 5 linija

3. Drvenik                  –  Sucuraj (Hvar)    = svaki dan, 11 puta

4. Stari Grad (Hvar)    –  Korcula              = utorak 9:00 i subota 8:15

5. Domince (Korcula)  – Orebic (Peljesac) =  svaki dan, 18 puta

6.                  Rijeka                      – Split                    = ???

Nocenja:

1. Zadar

2. Umag

3. Split

4. Hvar

Kilometraze po danima:

1. 420km.

2. 460km.

Povratak:

3. 460km.

4. 150km.

5. 250km.

Ukupna kilometraza: 1.740km. + lokalni obilasci i trajekt

• Zainteresovan, 666 postova

U osnovi to je to. Puno srece...

Samo napomena da je prosle godine zavrsen, odnosno asfaltiran, put od Zabljaka do Pluzina preko prevoja Sedlo na 1900 mnv. To se mora obici, a i blize ti je za odlazak na splavarenje... ;)

• Zainteresovan, 541 postova

U osnovi to je to. Puno srece...

Samo napomena da je prosle godine zavrsen, odnosno asfaltiran, put od Zabljaka do Pluzina preko prevoja Sedlo na 1900 mnv. To se mora obici, a i blize ti je za odlazak na splavarenje... ;)

:-\

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja