Jump to content

Moto Zajednica

Broj na agregatu

Recommended Posts

• U prolazu, 32 postova

Pozdrav svima...

Posle dužeg vremena sam skupio nešto para pa bi da kupim motor.

U pitanju je Suzuki Srad 600 . a problem je što mu se ne slaže br.agregata sa saobraćajnom i ko zna koji je agregat unutri.

Zanima me sledeće

- Dali nekako može na net-u.preko brojeva da se proveri koji je agregat u pitanju ?

- Dali postoji neka opcija da se uvede u saobraćajnu taj agregat sobzirom da nemam nikakve papire od njega???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Заобиђи тај мотор у широком луку :neznam: и нађи нешто са исправним папирима и бројевима :zdravo:

• Podržavam 6

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Takav motor ne možeš da registruješ, ne možeš da legalizuješ, ali možeš da popiješ krivičnu prijavu. Poslušaj Branilov savet!

• U prolazu, 32 postova

To jeste razumno u slučaju da je nešto muljano sa brojevima,sada me zanima kako to sve mogu da proverim pa da znam na čemu sam.

Motor je promenuo par vlasnika do kojih ne mogu da dođem i da proverim šta je i kako rađeno.

Jbg.nije kraden provereno je,nego možda je neko ubacio drugi agregat a papiri ko zna gde su...

Ako si već proverio da nije kraden, taj što ti je proveravao je mogao da vidi i ko je vlasnik, po broju agregata1neznam.gif

• ODUSTO OD DIJETE, 2636 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Ljudi ti lepo kažu batali to kad se brojevi sa motora ne slažu sa saobraćajnom. Na koju foru misliš da registruješ to tako? Kako je to voženo do sad ako je uopšte i voženo. Navalićeš sebi problem na vrat bez potrebe pogotovo ako nemaš nikakve papire/saobraćajnu od tog motora koji je ubačen. Ti faktički ako to kupiš, koliko sam razumeo, imaš samo papire za ram i ništa više. Sa tim ne možeš ništa.

Ako voziš takav motor, u najmanju ruku ti sleduje carinski prekršaj i njegovo oduzimanje (pod uslovom da nije kraden). A ako se nosiš mišlju da prekucaš brojeve :

Falsifikovanje isprave

Član 355

(1) Ko napravi lažnu ili preinači pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe,

kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno u pogledu javne isprave, testamenta, menice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona,

učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

(3) Za pokušaj dela iz stava 1. ovog člana kazniće se.

• U prolazu, 32 postova

Proveravao sam samo preko tablice i br.rama i uopšte mi nije palo na pamet da bi mogao preko br.agr.da tražim vlasnika.

Ako je iz Srbije onda mogu redovno da ga uvedem u saobraćajnu,ako je nešto drugo onda naravno odustajem.

Ni u jednom trenutku nisam ni pomislio niti pomenuo da sam vozio a pogotovo da sam kupio motor sa takvim papirim.

Takođe nisam pominjao prekucavanje br. hvala svima na odg. ali mi nemojte ubacivati nešto što nije rečeno.

Sutra čekam info od predhodnog vlasnika dali će saznati poreklo agr.ako ne sazna ništa,proveriću u miliciji i rešena stvar.

Giskabre, pogrešno si shvatio moj post. Želeo sam samo slikovito da ti predočim šta može da se dogodi u pojedinim situacijama, a nikako da te optužujem za nešto. 1zdravo.gif

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

posto takva zahebancija nije nimalo naivna, cena motora bi trebala da bude podosta niza od trzisne, mozda ga zato privlaci

• Podržavam 1

• U prolazu, 32 postova

Motor je solidan i dobijam ga na odloženo plaćanje po pristupačnoj ceni.

Uz neki novac i dosta truda i vremena može da bude mnogo dobar.

To su razlozi zbog čega sam zainteresovan.

Bez motora sam već dve god.a vozim ih od 14 god. i svi znate kakav je to peh.

Ovo mi je dosta dobra prilika što ga dobijam na rate ali pre svega mi je bitno da sve dobro proverim da posle nebi bilo problema.

Nađi vlasnika agregata ako je uopšte iz Srbije, proveri da li uopšte ima papire od tog agregata pa na tehnički da se raspitaš kakva je procedura kad je ovo kao kod tebe i koliko košta sve to da se srede papiri. Kad sve staviš na papir videćeš da li ti se isplati. Ako vlasnik nema papire od agregata onda si u problemu.

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Složio bih se sa svima koji su ti odgovorili u ovoj temi i ponovio:

Učinićeš pametnu stvar ako odustaneš od kupovine takvog motora. :zbunjen::zbunjen::zbunjen:

Tovaris sebi bedu na vrat, A verovatno taj sto ga prodaje jedva ceka da se resi bede.

I sa ovom konstatacijom se slažem. Da sam ja naseo i kupio takav motor dao bih ga na 1000 rata prvom kupcu samo da ga sklonim iz garaže i rešim se bede. Da je taj mogao sredio bi on papire odavno a ne vozio, ako ga vozi, sa neispravnim papirima.

• U prolazu, 32 postova

To mi je drugar i preprodaje kola i motore.

Mislim da ništa ne gubim niti imam bilo kavu štetu od toga što ću proveriti regularnost motora.

Oped kažem ako nije ispravan neću ga ni uzeti.

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: fz1n,fzs600,shineray 200,kreidler80

druze ,mozes da carinis tu masinu ,tj.moze da carini lice koje poseduje takav motor na svom imenu,to su radili u ns,ali moj savet prvo proveri da mozda ne traze tu masinu tj.taj agregat .i opet moj savet carini ga dok je na imenu tog tj.nemoj da prevedes pa onda sve to radis,nego dok je jos na njegovom imenu,onda se ti nigde ne pojavljujes pravno,znaci najebao sam i ne salim se.kazi lepo hocu da kupim ali prvo da sredimo papirologiju,bilo je 150e,i posle sve regularno,ne znam razmisli ali proveri sve prvo,srecno

• Podržavam 1

• U prolazu, 32 postova

Pobednicka tema u moru debilnih tema

Tastatura sve trpi pa možeš i ti da pišeš šta ti je volja...

Ali kad malo bolje sagledam stvari,ja sam debil što sam je uopšte i pokrenuo.

Zamolio bi adinistartore ako mogu da obrišu ili zaključaju temu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja