Jump to content

Moto Zajednica

7 Slovenaca i 2 Srbina - voznja po CRO-SLO-CRO-BiH

Recommended Posts

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

ZDRAVO PRIJATELJI !!! .............

OVO CE BITI PRVENAC (na neki nacin)........ja cu preporuciti putopis (naseg druga NEMO) koji je na odlican nacin postavio fotografije i tekst nase zajednicke voznje po Sloveniji, Hrvatskoj i delom Bosne i Hercegovine.........

Znaci idemo ovako..........

:moto3: 18/09/2014 moj drug Boki (vlasnik restorana "Slonce" u Zemunu) i ja smo krenuli rutom koju sam ja odabrao iz Beograda (SRB) do Ribnice (SLO).

Evo cele rute na Google Maps...........

cYGtp0.png

1. dan..........Beograd (SRB) - Ribnica (SLO)

2. dan..........Ribnica (SLO) - Pula (CRO)

3. dan..........Pula (CRO) - Starigrad/Paklenica (CRO)

4. dan..........Starigrad/Paklenica (CRO) - Neum (BiH) - Sarajevo (BiH)

5. dan..........Sarajevo (BiH) - Beograd (SRB

Ukupno predjeno 2.070 km .................... bez ikakvih problema, uz puno, puno zadovoljstva.

:takoje: :takoje: :takoje:

Znaci, kao sto sam napomenuo u pocetku ja necu opisivati celu voznju, niti postavljati fotografije..............jer je to uradio nas drug "NEMO" inace iz Ljubljane, vozi BMW K1600GT.

Covek je pun energije iako je vrlo, vrlo star :zvizduk: ..............ima cak (za neverovati) preko 64 (slovima = sezdeset cetiri godine) :neznam: i ja mu se divim na vitalnosti :care: :care: :care:

Link za njegov putopis (koji je i moj u neku ruku) je:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104874-docek-u-ribnici-rastanak-u-neumu/page__pid__1675792#entry1675792

Ali, ajdemo od pocetka..........da malo opisemo ono sto nas drug Pavel ili Pavle ili "Nemo" nije mogao da uradi jer nije bio prisutan.

Napomenuo sam da smo krenuli nekom mojom rutom kako ne bi isli autoputem Beograd-Zagreb.

Isli smo na granicni prelaz blizu Erduta (preko Novog Sada i Kule) za Osijek pa kroz Slavoniju sve ravno do Koprivnice i onda "nizbrdo" preko Krizevaca i Zagreba do Brezice (Boki zamenio gume kod Vulkanizerstva Lasic, montira je Michelin Pilot Road 4 - Trail napred i GT pozadi), zatim smo nastavili do Ribnice gde su nas sacekali nasi drugari..........Slovenci.

Uz put smo stali na kaficu .........

LZuiTz.jpg

8WXgvA.jpg

i gaaaassssssssssssssssss.............. :moto3: :moto3: :moto3:

Sad nastavite sa citanjem putopisa putem link adrese navedene nesto vise u ovom tekstu.

-_- -_- -_- jel ste zavrsili ?

Ako jeste............onda nastavite sa citanjem i gledanjem ovde............jer nije ceo put jos gotov........ :P

Sebi dozvoljavm malo sale.........nadam se da vam ne smeta ............ puno.

Ajde da sebi dam slobodu i da dodam nekoliko fotografija koje je moj drug NEMO izostavio a meni se cini da imaju mesta i da treba da ih vidite............

a to je na primer u Slavkovom "Gallop Pub" ima jako puno izuzetno zanimljivih detalja kao to su:

EKfmu7.jpg

X4qDYq.jpg

Bb4zqW.jpg

i zid koji je Slavko prekrio sa "kriskama" stabala i mogu vam reci da je jako, jako tesko gledati u taj zid jer neka opticka igra se desava...........valjda........

AfynMF.jpg

dorucak u Puli kod naseg domacina "Mile Fazer"..........

7cJAOf.jpg

zatim, jedan drugarski zagrljaj naseg doajena Mister NEMO.............

HfgRO2.jpg

i tada je nas drug Gaspar "okrenuo" stotku.......... :aha:

pfp3oA.jpg

zatim nase kupanje u prohladnoj vodi Jadranskog mora kod Starigrad/Paklenica krajem dana 20/9/2014 .......

XKmsBp.jpg

3MkYjM.jpg

Rastanak sa Andrejom, Jozom i Gasparom u Starigrad/Paklenica i nastavak sa Pavle (Nemo) i Bentch do Neuma na izuzetnu jagnjetinu..........(samo 300 km dalje i isto toliko nazad su vozili Pavle i Bentch, ja sam im na tome izuzetno zahvalan.........drugari - HVALA!!!)

iC5SYd.jpg

Vx2PN1.jpg

hOR9ve.jpg

U Plocama smo stali i kupili pice razno (ja sam kupio Proshek i maslinovo ulje, Pavle i Bentch neke travarice.........)

jZ06n0.jpg

os0bip.jpg

YQfjUz.jpg

rLP1Zo.jpg

Jagnjetina......... po 1/2 kg svakome na po oval kako ne bi bilo svadje.......... :ooo:

gKqeUO.jpg

Domaca pogaca ispod satcha........

IOeYPF.jpg

i normalno sve to zaliveno sa dosta HLADNOG piva...............

nastaljamo malo kasnije, jer tu smo se rastali sa Pavlom i Bentch-om, oni nazad do Paklenice a mi za Sarajevo gde cemo prespavati.............

:moto3:

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ajde malo pojasni Milanlj74 - nista ne razumem.............ko je trebao da te zove i gde?

Ukoliko mislis na Bokija iz Zemuna ? sto ga imas na slikama ...........ne razumem

:zbunjen: :zbunjen: :zbunjen:

Najbolje ti je da nazoves Bokija i da ga pitas sto te nije zvao..........ako ti je vec rekao da cete zvati...........mada u ovom slucaju, mi smo bili gosti u Sloveniji a oni tebe ne poznaju i stotka u ovom slucaju ne znaci nista, ja sam to napomenuo cisto zato sto se desilo.........

Zao mi je, mislim da je doslo do nestporazuma.....

Pozdav Milane.........

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV

OVO CE BITI PRVENAC (na neki nacin)........ja cu preporuciti putopis (naseg druga NEMO) koji je na odlican nacin postavio fotografije i tekst nase zajednicke voznje po Sloveniji, Hrvatskoj i delom Bosne i Hercegovine.........

:moto3: 18/09/2014 moj drug Boki (vlasnik restorana "Slonce" u Zemunu) i ja smo krenuli rutom koju sam ja odabrao iz Beograda (SRB) do Ribnice (SLO).

cYGtp0.png

Ukupno predjeno 2.070 km .................... bez ikakvih problema, uz puno, puno zadovoljstva.

Znaci, kao sto sam napomenuo u pocetku ja necu opisivati celu voznju, niti postavljati fotografije..............jer je to uradio nas drug "NEMO" inace iz Ljubljane, vozi BMW K1600GT.

Kako smo se odlično proveli, ova vožnjica starih (sudeći po meni :hej: ) prijatelja i zaslužuje da je predstavljena u dve odvojene teme. :zdravo:

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

cYGtp0.png

Kako smo se odlično proveli, ova vožnjica starih (sudeći po meni :hej: ) prijatelja i zaslužuje da je predstavljena u dve odvojene teme. :zdravo:

nešto sam računao zbir godina starosti ucesnika i došao do cifre 550 godina.
  • Podržavam 2

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

cYGtp0.png

nešto sam računao zbir godina starosti ucesnika i došao do cifre 550 godina.

bolje da si zbrajao kilograme........nekako se lakše podnosi....:)

Znaci da rezimiramo..........

Ekipa odlicnih prijatelja......napominjem odlicnih i starih i mladih duhom ..........je imala znaci sledece mere .......od prilike:

Tezina: UKUPNO - 0,815 TONA ........... ili 815 KG

POJEDINACNO:

- Stane "Dzems Bond"............ 60 kg

- Pavle RT...................... 90 kg

- Andrej FJR....................110 kg

- Joze Honda.................... 80 kg

- Pavle GT......................100 kg

- Bentch GS..................... 80 kg

- Gaspar GS..................... 80 kg

- Boki GSA...................... 90 kg

- Marokanac GSA.................125 kg

I to kako god da racunas izadje 815 kg..............STRASNO !!!

Tu ne racunam Vili-ja sekretara MzM iz Kopra koji je vozio jedan manji deo sa nama, ne racunam Mileta Fazer iz Pule koji je isto tako kratko po Puli vozio sa nama........

Eh sada..............godine.................tu znam samo godine od Pavla RT (koji je strasno star i "kvari" nam prosek.... :zvizduk: ) Moje godine .... 57 god. i Bokijeve ...45 god.

Kad se sabere ima i tu dosta tih............godina, ali ima i tu mnogo iskustva, lepote (sta je?........kao nismo sarmantni mladici ? :takoje: ........

To je to............

Vidimo se.........

:zdravo: :zdravo: :zdravo:

• Podržavam 2

NASTAVAK................od Neuma do Beograda preko Sarajeva.

Rastali smo se posle jagnjetine u Neumu (preporucujem svakome, jagnjetina je izvrsna.......).

Bentch i Pavle GT su se vratili do Paklenice a Boki i ja smo krenuli prema Sarajevu preko Mostara.........uostalom, tako vodi put.......

l0wQ1L.jpg

Vreme je lepo..........do Mostara.

Prilikom slikanja, dok smo se priblizavali Starom mostu, videcete sa leve strane na fotografijama kako se priblizava nevreme.........

nmQXIA.jpg

FnomVE.jpg

1EfXEy.jpg

HwbJ5x.jpg

prekinuli smo snimanje i ............ tutanj do najblize pumpe da se obucemo kako dolikuje i idemo dalje..........sa kisnim kombinezonima.

Stigli smo u Sarajevo posle lagane voznje vrlo klizavim putevima, dosta nafte na putu..........

Smestili se u jedan hotel pored "Bascarsije" i odosmo lagano na cevape u poznatu cevabdzinicu "Hodzic 1".......

RZM7qX.jpg

QSarSU.jpg

C3Xa3e.jpg

z1djGH.jpg

Celo Sarajevo nekako odaje neku promenu u smislu da je sada to nekako naglaseno Orijentalni grad, mnogo vise nego sto je bio ranije..........meni to ne smeta........njihova odluka.......ali malo je napadno......

oTisLn.jpg

s6en7r.jpg

ofI5lW.jpg

UamjbJ.jpg

Ono sto je malo cudno..........je nacin kako obavestavaju prolaznike gde je WC :zbunjen:

drFHDN.jpg

Jako mi se svidela radnja u kojoj ima svih vrsta ............ zrnevlja, grickalica.........prelepo.........

nHCq1u.jpg

gDvohz.jpg

Dok, najtuznije ili najruznija radnja koju sam video je............

vzAId7.jpg

pBGa2V.jpg

Gga8rU.jpg

Cista prevara koja koristi ljudsku slabost kada je u zdravstvenom problemu............tuzno......

Radnje zanatske su postale raritet svuda................ sem u Sarajevu.......BRAVO !

y7FZaK.jpg

ili lepi duhoviti nazivi za hotel........

W0abUM.jpg

Nasi motori su prespavali pod nebom koje nije bilo vedro, cele noci je padala kisa........

Sv4vCW.jpg

Juto je osvanulo (oko 09:00 AM) kisovito..........dok je u Starigrad/Paklenici vreme bilo takvo da je dozvoljavalo .............. >:( da se Bentch kupa..........u moru...........

Lh0P05.jpg

6q559i.jpg

Sta da se radi.............karte su tako "podeljene".............

Obukli smo "ronilacko-kisna odela" i nastavili za Beograd preko Tuzle, Brckog pa na autoput da Boki overi racun za povracaj PDV-a za gume............

Vozili smo sve po kisi.............do oko 20 km od Beograda, i stigli svako svojoj kuci.........

Taman je naisao sa posla moj mladji sin, pa je mogao malo da slika tatu kako izgleda on a i motor posle voznje po kisnom vremenu.......

fdY5lr.jpg

G2n3Qd.jpg

ze6doi.jpg

i eto to bi bilo to, tako smo se malo navozali ........... malo sa drugarima, malo sami............

malo po suncu ...........malo po kisi...........ali stalno sa malim osmehom na usnama........i sa velikim zadovoljstvom u dushi......

VTZyvY.jpg

Pozdrav svima i hvala na komentarima i citanju............

:zdravo: :zdravo: :zdravo: ................. i ne mogu da se uzdrzim a da ne stavim i :nanana: .......... bez losih namera - eto tako mi doslo.........

Ciao.................

• Podržavam 9

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Harley Davidson - FXDWG

Lepo Marokanac, lepa vožnja i lepo druženje. Komentarisali smo žena i ja onih vaših 1/2 kg jagnjetine. Njen komentar je bio : Ako mogu i ako ima prija, neka im je na zdravlje!

Lepo Marokanac, lepa vožnja i lepo druženje. Komentarisali smo žena i ja onih vaših 1/2 kg jagnjetine. Njen komentar je bio : Ako mogu i ako ima prija, neka im je na zdravlje!

Pozdravi Gospodju i sto se tice jagnjetine, mozda mozemo i malo vise ........ ali pazimo na liniju :zvizduk:

A prija nam i neka nam je na zdravlje...........nadam se.

Pozdrav.......... :zdravo:

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Prelepo kao i uvek :care:

Druze, tvoje putopise treba citati preko zime, jer onda tako imam utisak da mi sezona traje 12 meseci. Veliko HVALA :takoje:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja