profesor momir 250 Napisano Septembar 21, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja, 21 septembar, sve u znaku Šabačkog vašara. Ležim u krevetu i prevrćem se... Dal ustati il odustati... Setim se našeg putopisca kawazokija, pa kad može on kroz pustinju Gobi, pa mogu i ja po okolini...motor, oprema pa makar do Cera... Ritual, prvo kafica... Motor parkiran ispred kafea u parku... Gužva u gradu. Ovu kolonu koju vidite da ulazi u grad, je u pravcu Šabačkog vašara... Vreme mi ne ide na ruku. U pravcu Cera, kišni oblaci. Ali ko da sam jednom pokiso... hehehe Put novi, sredili ga za proslavu sto godina Cerske bitke... Promiče i prva kišica. Oblaci se vezali za vrh Cera. Ali ovaj put imam sreće. Kiša je padala neposredno pre mene i kolovoz je još mokar... Vozim se polako i uživam u pejzažu... Već viđeno, a opet novo... Pre uspona na Cer, skrećem desno prema Miloševcu na of roud... Put lep širok, negde se račva, ali tu je gooogle maps, pa dalje... Nastavljam dalje, predeli lepi... Srećem meštane, pitam kako do vrha Cera, a oni sumnjičavo klimaju glavama... Put je dobar do sela ali dalje je težak, naročito kada je kiša, jer nije dovoljno nasut... Vraćam se malo nazad i skrećem na jedan puteljak, pa dokle se može... Evo i jedna panoramska... Priroda divna, vazduh čist.... posle kiše... Ubrzo šljunak se gubi i polako prelazi u blato... Proklizavam dva tri puta, okrećem se i ostavljam ovo ipak za suvo vreme... Vraćam se na asvalt i odvajam se desno, prema domu Lipove vode... Put prolazi kroz šumu. Priroda nestvarna. Kad stanem da uradim fotku, ugasim motor a ono, mir, tišina... Stajem kod novo izgrađene crkve na Ceru i ulazim unutra... Lepo urađeno... Sveka čast, popu Voji koji je ovo sagradio... Prolazim pored planinarskog doma i nastavljam uzanim asvaltnim putem prema vrhu Cera... Ali na kraju rampa... Prolazim pored rampe peške, ali me vraća čuvar nazad jer su tu poštanski repetitori i još koje kakvi objekti... Silazim do doma i ručak... SDO... Par uštipaka, tunjevina, paradajiz, jabuka... super... Čak sam i neke kuce nahranio, koje su bile tu... Nije mi ovo baš dovoljno vozanja i nastavljam pored doma levo tucanikom. Put koji vodi do Prnjavora. Na google maps je nacrtan kao magistrala, a on se posle 500m posle doma pretvara u šumski put za seču drva... Pauzica , kafica, kolač... mmmm m Pogled na obronke Cera prema Zavlaci... Silazim nazad i na uključivanju za put prema Šapcu, ipak, skrećem desno prema Zavlaci... Prolazim pored spomenika, izginulim Srpskim vojnicima u 1. svetskom ratu... sada to zovu, veliki rat... Nek im je večna slava i hvala... Nastavljam divnim predelima Pocerine... Evo i jedna panoramska... Skrećem desno prema Trbosilju, na put koji vodi prema Jadranskoj Lešnici... Vozim se i uživam. Brzina 40, podignut vizir i osetim miris trave, kukuruza, poljskog cveća... I tako dalje. Na jednom mestu nailazim na interesantnu crkvu... Kako se približavam Lozničkom putu, sve više je kuća pored puta i predeli postaju manje zanimljivi... U Jadranskoj Lešnici fudbalska utakmica izmedju ekipa Cera i lokalnog kluba. U sledećem mestu između Gornjeg Dobrića i Loznice... Fudbal na sve strane, a tamo neki vozaju motore... Konačno skrećem u Lešnicu, desno i pravaca Šabac... Jurim 80, 100km/h konačno, da ubacim u petu brzinu... hahaha Malo smo prljavi, ali sredi pranje... Čisti, spremni za novu avanturu... hahaha Eto, lep moto dan... Za one koji znaju Cer da se podsete, a oni koji ga ne znaju, da ga upoznaju i provozaju se ovim lepim predelima... Veliki pozdrav... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Septembar 21, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast profesore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Septembar 21, 2014 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Pogled na obronke Cera prema Zavlaci... Поздрав професоре, лепа вожња . Ово доле је моја слика на истом месту. Сликано у јуну за Видовдан 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Septembar 22, 2014 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Лепо испраћено фотографијама по обичају Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Septembar 22, 2014 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Kad idem kuci prolazim uvek preko cera Lepa planina, pocerina jedan od najlepsih delova srbije, bar meni Lep putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Septembar 22, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan cikapostar Hvala... Branilo Divan pogled... srrdjan Trudim se da tekst ne bude opširan, da fotke govore za sebe... Goshke Lepa je Pocerina... Taman pitoma koliko treba, a opet divlja da ne bude obična... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1245 Napisano Septembar 22, 2014 BJB Maxi scooter club, 1673 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznjica i kvalitetan sadrzaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Septembar 22, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan DaliborBP Pomirio se davno, da je situacija takva, da se teško može ići na duga putovanja. Ali onda otkriješ da i u okolini ima lepih mesta koja nismo obišli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fruskogor@c 19 Napisano Septembar 22, 2014 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, bilo bi dobro da si nastavio levo tucanikom.Put je mesavina blata i kamena i ko rodjen za enduro.Mi smo bili prosle godine i lepo smo se zabavili, ima potoka, cak i jedna vodenica gde je pao i rostilj.Ako se ne varam izlazi kod Jadarske Lesnice.Cika Bure, tvoj sugradjan je bio vodja puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Septembar 23, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Fruskogor@c Bravo, hvala... Zovem Bureta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1637 Napisano Septembar 24, 2014 Drug član, 1327 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Bio letos na Ceru,ali sa biciklom,lepo brdasce :neznam:Znam da je vama Sapcanima Cer planina sto se ja ne bih slozio ,ali je lepo u svakom slucaju i vredi posetiti..pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Septembar 24, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan gradimir-gajo hahaha slažem se ... Nego na skretanju, prema planinarskom domu na Ceru, pisalo je PLANINA CER pa me je to podstaklo da tako nazovem putopis... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Septembar 28, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja, napolju je sunce, doduše juče sam malo vozio do Ledinaca i nazad, čitam Profesorovo putešestvije, pijem kafu. Ništa lepše, pravo jutarnje osveženje. Profesore, čitajući ovaj putopis konačno je pala odluka da i ja nešto napišem. Dugo se dvoumim, ali danas krećem, eto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 28, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sa uzivanjem odvozano, za uzivanjem napisano i ja sa uzivanjem procitao! Hvala profesore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Septembar 28, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan maresh Samo napred... Nema malih putopisa i malih putovanja...Kada negde naumim, prvo prelistam putopise, pokupim informacije, pa na put... Prema tome očekujemo Ledince... i dobro si mi dao ideju, nisam odavno obilazio Frušku goru... Lalajko Hvala Lalajko... Tvoji putopisi su mi bili uzor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Septembar 29, 2014 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepe slike. Ima li sansa da sliku panorame stavis na neki img hosting u vecoj rezoluciji za nas sladokusce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Octobar 1, 2014 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan Екстра..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2691 Napisano Octobar 1, 2014 Drug član, 1228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan E moj profesore, slabo te hrani zena, da je spakovala sunke i slanine i motoru bi bilo lakse kroz blato. Cesto odemo do Cera i planinarskog doma, jer su domacin i domacica veoma prijatni i prave dobar gulas za smesne pare. Posle rucka sidjemo dole do Tekerisa da obidjemo kustosa muzeja (prelepa zena, a sama) pa tako nadahnuti nazad za NS. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Octobar 2, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan markoizkule Hvala Marko, ali slabo ti ja to sa računaljkama... jedva i ovo naučio... hehe Jadžahvala Dane Deda Dobra ideja, uvek me je interesovala istorija... hehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...