mikamoto 162 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, imam na servisu skuter PEUGEOT ELYSTAR 50 SDI, mehaniku sam resio, ali osciluje mu napon punjenja pa mu i remeti rad motora. Na leru puni normalno i kako se greje posle 5 min. dodje do 16v. Ukljucivanje potrosaca i dodavanje gasa ne menja stvar. Sa drugim reglerom se isto ponasa. Regler mu je sa 6 izlaza, tri faze, crvena, crna i zelena zica. Medjufazni otpor mu je isti, nema dodira sa masom, AC napon mu je na leru oko 15v, pri turazi oko 40v sto mislim da je u redu. Kad mu otkacim jednu fazu punjenje je u nekim nazovi granicama, ali to necu ostaviti tako naravno. Sta mislite da bi mogao biti uzrok problema. Pozdrav i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano Septembar 18, 2014 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ostaje samo akumulator? Uzmi neki veći elektrolit, kapaciteta preko 20 000 uF i priključi ga na krajeve akumulatora i ako se napon ustali na 14V - menjaj accu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avacs 23 Napisano Septembar 19, 2014 U prolazu, 42 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV Prijavi odgovor kao problematičan Arakis kad objasni,nema dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 162 Napisano Septembar 19, 2014 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Ostaje samo akumulator? Uzmi neki veći elektrolit, kapaciteta preko 20 000 uF i priključi ga na krajeve akumulatora i ako se napon ustali na 14V - menjaj accu Prvo hvala na pomoci, a sad da nastavimo. Zakacio sam elektrolit od 25000 i opet odlazi preko 15v, Stavim drugi accu isto, skinem treci regler sa Honde shadow koja ima super punjenje, ista stvar. Kad sam paralelno vezao dva acum. od po 9Ah stao je na 14,5v. Po manualu on nosi accu od 4Ah (doteran je sa 9Ah), skinem sa mog skutera accu od 4Ah koji nije u nekom stanju i sa njim je drzao do 14,7v,a radio je 20 min. u raznim rezimima. Ako to moze da bude problem, kupicu nov, mada mi je malo nelogicno. Da li postoji mogucnost da mu neki potrosac vuce mnogo struje, recimo benzinska pumpa, pa "motivise"regler da puni mnogo? Meni struja na motorima nije jaca strana, zato i molim za pomoc. Veliki pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Septembar 20, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Друже, радо бих ти помогао али као што си сам рекао: Meni struja na motorima nije jaca strana, zato i molim za pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6382 Napisano Septembar 20, 2014 Drug član, 1418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini na pitanju, jesi li probao s drugim voltmetrom? Mozda se voltmetar ''greje'', pa slaze napon. Ili baterija u istom crkava.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1850 Napisano Septembar 20, 2014 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Ajde prvo proveri žicu od mase (minus pol akumulatora) da nema slučajno slab spoj sa ramom i mašinom, pa regler automatski diže napon..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano Septembar 20, 2014 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Izvini na pitanju, jesi li probao s drugim voltmetrom? Mozda se voltmetar ''greje'', pa slaze napon. Ili baterija u istom crkava.. Imao sam kineski multimetar koji je baš to radio - čim baterija u njemu oslabi počinje da podiže napon prilikom merenja?? Zato u garaži imam bar dva multimetra i vrlo često upoređujem pokazivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 162 Napisano Septembar 20, 2014 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Izvini na pitanju, jesi li probao s drugim voltmetrom? Mozda se voltmetar ''greje'', pa slaze napon. Ili baterija u istom crkava.. Ma posumnjao sam i ja na voltmetar. Drugar i komsija mi je TV mehanicar i ima profi unimer,Zaprtim jedan accu i unimer i proverimo sve, AC, DC; otpor. . . i slaze se u decimalu. Na displeju skutera ima crvena lampica koja sija ispod 12 i preko 15 v, tako da ne sumnjam u merenje. Ostaje mi da pregledam glavnu masu po savetu kolege BMW-a i sve vodove, a ima milion zica (elektronsko ubrizgavanje), a i kupicu nov accu od 4Ah, pa ako nista stavicu ga na svoj skuter. Hvala svima na odgovorima. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 21, 2014 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Nadji zicu koja je plus sa kontakta a ide u regler. preseci je, i taj izvod reglera spoji na klemu akumulatora. Taj izvod mu je referentni napon,i prema tome odredjuje napon punjenja. A posto ide sa kontakl brave odakle idu i svi ostali potrosaci, ako je tamo pad napona malo veci,on ce se truditi da taj napon digne na podesenu vrednost,a to na akumulatoru rezultira povecanim naponom, Ne kazem da je ovo 100% kvar, ali moze da bude dobar uzrok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 162 Napisano Septembar 21, 2014 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno Joska. Probam i to sutra i javljam. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 162 Napisano Septembar 22, 2014 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Po Joskinom savetu sam prevezao regler i stabilizovao napon na oko 14,8v sto vec moze da pije vodu i sto je najbitnije ne sija crvena lampica ni na malom ni na velikom gasu. Hvala svima na pomoci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...