Jump to content

Moto Zajednica

Pozicija ne radi, Fazer 600 '01

Recommended Posts

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

Imam problem sa pozicionim svetlom na fazer-u. U zmigavce sam stavio LED trakice (sa po 3 diode u svaki zmigavac) da glume poziciju. Prilikom nedavnog udesa doslo je do prekida zice LED pozicije iz levog zmigavca i od tad mi ne radi pozicija ni napred ni nazad a ni u zmigavcima. Izvadio sam LED i vratio sve kako je fabricki bilo. Sve sijalice su ispravne, osiguraci takodje. Kad upalim poziciju, svetli samo instrument tabla i nista vise. Ostala svetla i zmigavci rade normalno. Stop svetlo radi. Ispitao sam dzekove pozicija i do njih ne dolazi struja. U cemu bi mogao da bude problem? Da li mozda jos negde ima osiguraca osim onih pored akumulatora?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

dva sata vec buljim u instalaciju i ne vidim nista...svi dzekovi su na mestu, nista nije pokidano... zbunjuje me zato sto na instrument tabli radi osvetljenje, a ono je vezano za poziciju :stabre:

• U prolazu, 86 postova
  • Motocikl: Yamaha Beluga 125

Ja sam imao takav isti problem. Riječ je bila o žici koja je pukla na samum ulazu u bravu, malte ne u bravi, na kraju sam je odlemio sa brave i zalemio drugu žicu i sad rada sve bez problema.

• Podržavam 1

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Pre neki dan sam drugaru sa TDM-om rešio sličan problem :) Od bezazlenog pada u mestu prosto je pukla žica u snopu. Napred je imao poziciju, pozadi ne.

Provukao sam pored glavnog snopa još jednu žicu od 1.5 mm2, zalemio je napred na žicu od pozicije a pozadi na žicu za zadnje sijalice i rešio problem. Naravno da sam tu dodatnu žicu oblepio kvalitetnim izolirom oko glavnog snopa tako da sve sad izgleda skoro kao fabrički.

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

Uzmeš unimer ... prebaciš prekidač na njemu da mjeri otpor (još bolje ako ima zujalicu) i s njim "bodeš" žice ... one žice koje pokazuju da nema otpora (ili ako zuje) znači da su OK ... one koje ne zuje su u prekidu ...

mjeri prvo od potrošača do prvog konektora .... onda do slijedećeg .. ITD ... tako ćeš znati jel sama žica u prekidu ili je konektor sjeban . ;)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja