Jump to content

Moto Zajednica

pomoc oko struje

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova

Pozdrav svim bajkerima!!!!!! Imam problem vezan za struju,vozim cbr-a f3 i desava mi se kada je na leru pod upaljenim svetlima jednostavno se ugasi e sad primetio sam da

je malo nemiran na tom leru koji se vrti izmedju 1400-1600 rpm-a i kad ga podignem na 2000-2100 onda se ne gasi ali nemiran rad je i dalje prisutan u pozadini,inace cbr ide perfektno ne gusi se ne davi i absolutno nema nikakvih problema sto se kaze gas prima na keca sto se tice alternatora izmedju 3 zuta kabla u odnosu na masu nema kratkog spoja i AC napon izmedju faza je 12,5V na leru a na 5000rpm-a 45V sto pretpostavljam da je OK,sa druge strane REGLER daje izmedju 14-14,5V na 5000rpm-a a na leru oko 13,5 s tim sto kad upalim svetla taj napon na leru upravo zbog tog sitnog nemirnog rada varira i cim padne negde oko 12V ugasi se.

sta da radim da li je regler,alternator ili akomulator (koji je kupljen prosle godine) da li je moguce da za tih resto 500rpm-a ne gasi se ali me uzasno nervira taj nemiran rad koji je uvek prisutan na leru postoji li neki drugi uzrok mozda svecice ili karburatori ili sta znam samo mi predlozite nesto ispada da je sve ok a honda u zoni sumraka

!!!!!!!HELP!!!!!!!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Ne verujem da je struja u pitanju, pre ce biti da smesa na leru nije podesena kako treba,zato radi nemirno i hoce da se ugasi.

Podesite karburatore, i trebalo bi da je problem resen.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Slazem se sa joskom, mislim da je potrebno podesavanje karbova, eventualno ciscenje ler dizni i magistrala istih. Pozz

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: yamaha r1 06,yamaha raptor yfz 450,TRIKE BUBA 1200,kawasaki klr 600,kawasaki zxr 750 streetfighter

zameni prvo svjecice mozda ti neka svjecica brljavi na malim obrtajima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja