Jump to content

Moto Zajednica

dal je isto?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 845 postova

popravljam neku neonku staru, i imam jedan problem, dok je bila na plafonu, jednom kad sam je hteo upaliti, samo je nesto jako puknulo, kao petarda, i malo se zagaravio plafon, nisam znao sta je, ja ponovo pritisnem prekidac, ono opet puf! i posle nekoliko puta je radila normalno, kad upalim ona pali,... i ja reko, posle par dana da je otvorim da vidim sta je. kad ono, medjutim! cim sam video, odma sam spazio, u ceme je probljem! jedan kondenzator se raspo, kao da je neko stavio petardu u njega, tako je izgledo. i ja pogledam ono pise na njemu 25 000 piko farada. i ja gledam tu u delovima, kad nadjem jedan novi, ruski, original, za ficu,... pise na njemu, 0,25 mikro farada. i ja se razmisljam jel to dodje isto, kad se zarez pomera ulevo... nije mi jaso, znaci da li dodje isto?

meni je ovako

0.25 mikro F

25000 piko F

red velicina

mili: 1 puta 10 na -3

mikro: 1 puta 10 na -6

nano: 1 puta 10 na -9

piko: 1 puta 10 na -12

znaci jel je isto ili nije, ili je vece, ili manje????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

cekaj ,u armaturi imas dva kondenzatora onaj mali plasticni i onaj veliki uglavnom aluminijumski...u svakom slucaju nije isto,ali mozes i da izvadis taj stari i radice bez njega i resio si problem....

• Zainteresovan, 845 postova

E PA DA, zato mi je i cudno, taj veliki aluminijumski je ok, a ovaj mali, kao neki plasticni, ili kartonski neznam, on se raspo, i par puta mi je upalila bez problema i bez njega, e sad ja neznam dal da ga stavim taj sto imam novi, ili da nestavljam nikakav, sta moze da bude?

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

mislim da je taj samo za peglanje smetnji kada palis da ne krce radio uredjaji.izvadi taj stari sklopi to i ne brini ne guraj nista vise

Guest Cubric

popravljam neku neonku staru, i imam jedan problem, dok je bila na plafonu, jednom kad sam je hteo upaliti, samo je nesto jako puknulo, kao petarda, i malo se zagaravio plafon, nisam znao sta je, ja ponovo pritisnem prekidac, ono opet puf! i posle nekoliko puta je radila normalno, kad upalim ona pali,... i ja reko, posle par dana da je otvorim da vidim sta je. kad ono, medjutim! cim sam video, odma sam spazio, u ceme je probljem! jedan kondenzator se raspo, kao da je neko stavio petardu u njega, tako je izgledo. i ja pogledam ono pise na njemu 25 000 piko farada. i ja gledam tu u delovima, kad nadjem jedan novi, ruski, original, za ficu,... pise na njemu, 0,25 mikro farada. i ja se razmisljam jel to dodje isto, kad se zarez pomera ulevo... nije mi jaso, znaci da li dodje isto?

meni je ovako

0,25 mikro F

25000 piko F

red velicina

mili: 1 puta 10 na -3

mikro: 1 puta 10 na -6

nano: 1 puta 10 na -9

piko: 1 puta 10 na -12

znaci jel je isto ili nije, ili je vece, ili manje????

25.000 piko = 25 nano

0,25 mikro = 250 nano

Nije isto kao sto vidis.

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Gsx-R 600

Ja mislim da ti je to obicni rc-clan koji ti sprecava smetnju na tv-u ili radiu kada palis i gasis neonku ! moze i bez njega svakako ! pozdrav

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova

Druze sto ne saceka jos malo do februara pa da im odgovoris na desetogodisnjicu od postavljenog pitanja,mislim da bi im stvarno znacilo :lol:

• Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja