Creative biker 1454 Napisano Avgust 5, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje ka vidikovcu, magla se dize polako i kisa jenjava. Stizemo do vidikovca, poziranje, slikanje, divimo se pogledu.... posle pauze na vrhu krece spustanje po malo suvljoj podlozi u podnozju Grossa puno privatnih apartmana za izdavanje, restorana, svi su biker's friendly! Sledeca stanica jezero Zell am See. Prelepo turisticko mesto, puno hotela ali je nesnosljiva guzva, beskrajna kolona automobila! Provlacimo se izmedju kolona vozila i kruzimo oko jezera u nadi da cemo naci neki kafic na vodi da iskuliramo uz kaficu ali uzalud, voda je namenjena za plovila i staza pored za setace, nema ugostiteljskih objekata na vodi na koje sam navikao u Beogradu. Parkiramo motore i idemo pesice do vode da uzivamo malo u pogledu i osetno toplijoj klimi. posle sledi osvezenje i odlazak ka mestu u kome spavamo te noci, Kalls am Grossglokner. Put do tamo je divan, suv, duge brze krivine. Umorni smo ali raspolozenje popravlja napokon prava voznja motora, tzv krivinarenje. Stizemo u mesto u kome spavamo, malo lutamo i uz pomoc jedne bakice pronalazimo smestaj. Hotelcic je nestvaran, nov, sav u drvetu, javljam se na recepciju sa rezervacijom preko Bookinga,. Sve je ok, recepcionar nas vodi do apartmana. Tajac, video sam na slikama da je vrhuski ali ovo je fenomenalno, dva kupatila, ful opremljena kuhinja, dve spavace sobe, dnevni boravak... Imamo garazu za motocikle, eh da smo bar dve noci ovde... Stevan telefonom pravi panoramsku fotografiju sa terase, ovo cemo prvo ugledati kad se probudimo! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Avgust 5, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sledeca stanica jezero Zell am See. Prelepo turisticko mesto, puno hotela ali je nesnosljiva guzva, beskrajna kolona automobila! Provlacimo se izmedju kolona vozila i kruzimo oko jezera u nadi da cemo naci neki kafic na vodi da iskuliramo uz kaficu ali uzalud, voda je namenjena za plovila i staza pored za setace, nema ugostiteljskih objekata na vodi na koje sam navikao u Beogradu. Ima na istocnoj obali jezera nekolilo restorana sa terasom na vodi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Avgust 5, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Sad mi ta informacija i nije od neke vaznosti! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Avgust 5, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan no dobro, mozda informacija bude nekom od koristi ko bude isao tim putem. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Avgust 5, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Avgust 7, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Dan 3. Ustajemo oko 6:30h, umor se vec oseca u svakom misicu, zakljucujemo da je tempo prilicno jak, dodatno otezava stvar kisa i cesto stajanje radi oblacenja i skidanja kisnih odela. Odlazimo na dorucak, svedski sto, jedini smo na dorucku posto smo ustali ranije kako bi smo uspeli danas da obidjemo deo Dolomita i Stelvio. Placamo smestaj koji je bukiran na 80 eura, 152 eura! 80 + 32 dorucak plus 40 eura nesto... za dorucak smo znali da nije ukljucen u cenu ali sta je tih 40 eura?! Objasnjavam da to nije pisalo na sajtu i da mi na rezervaciji koju mi je btw. recepcionar uzeo prilikom dolaska pisalo 80 eura. Konobarica koja je ujedno i recepcionar posto pored nje nema nikoga u objektu mi prica nesto na nemackom i zaokruzuje neku recenicu na racunu na kojoj pise nesto na nemackom i pored toga 40 eur. Odustajem od daljeg ubedjivanja posto ne govori engleski i placam. Kasnije sam preveo tu recenicu, finalno ciscenje apartmana 40 eura! Slazemo se da je 80 eura za onakav apartman nerealno niska cena ali nije u redu sto o tome ni na koji nacin nismo obavesteni pre dolaska! Dodatan nemir unosi cinjenica da smo platili ulaz na Gross 24 eura kao i prolazak kroz tunel nakon spustanja sa Grossa 10 eura plus gorivo i veca cena smestaja, prelazi racunicu od 100 eura dan, Odlucujemo da pre ulaska u svaki naredni smestaj pitamo da li je cena na rezervaciji konacna cena koju cemo platiti po izlasku kako ne bi imali jos nepredvidjenih troskova. Nismo imali problema kasnije. Jutro suvo ali hladno, pakujemo motore i krecemo put Italije. Prvih dvadesetak kilometara prolazi savrseno, divan put, krivinarenje, nigde nikoga. Nakon tih dvadesetak kilometara nebo postaje sivo i pocinje kisa koja se svaki minut pojacava, nebo ne obecava brzi prolazak padavina, stajemo i oblacimo kisna odela. Narednih tri sata nas pere kisa za sve pare, pored toga od ulaska u Italiju su beskrajne kolone automobila, put uzan, pokusavamo da se probijamo izmedju kolona dok po nama pljusti kisa nemilosrdno. Brzo shvatamo da od tog posla nema nista i krecemo se prosecnom brzinom od 30km/h. Posle tri sata kisnjenja kisa odlucuje da stane. Presli smo celih 100 km za tri sata! Stajemo u neki kafic da skinemo kisna odela i okrepimo se cajem, kafom... Kod svakog je kisa ostavila neki trag, nekome su mokre rukavice, nekome cizme, nekome je odelo propustilo... samo da je ne bude vise danas. Nastavljamo dalje i stizemo do severnog dela Dolomita, put vlazan, magla prekriva vrhove. Mala pauza za koju sliku. dalje do vrha prevoja je sve bilo u magli, s druge strane, kad je krenulo spustanje imali smo malo bolji pogled. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano Avgust 7, 2014 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan Pocele i svabe da se grbave za pare, znaci kriza udarila skroz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Avgust 7, 2014 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno na sajtu gde ste izvrsili rezervaciju ostavite negativan komentar. Mada bih ja sad pristao da me duplo sisaju, samo da sam mogao da budem sa vama. Pozdrav i nastavite da bar uzivam uz racunar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano Avgust 8, 2014 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan Бато куде сте бре? Давај слике. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Avgust 8, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo svi vec svojim kucama. Nastavljam cim pre! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smedic 413 Napisano Avgust 8, 2014 Member Title, 254 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: S1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj Stromic se ponasa kao fotomodel Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Avgust 8, 2014 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan jel ima neki selfi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smedic 413 Napisano Avgust 8, 2014 Member Title, 254 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: S1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Jedino da slikam oderane fuzastere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Avgust 8, 2014 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi negde uza zid parkirao motor pa ih oderao ??? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smedic 413 Napisano Avgust 8, 2014 Member Title, 254 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: S1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Jedino ako sam vozio po zidu a da nisam primetio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano Avgust 8, 2014 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan шта су то фозастери Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Avgust 13, 2014 Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan MI smo 2011 rezervisali preko Booking-a u Zedlachu i poljubili vrata u 21h posle vozanja od Sremske Mitrovice,nasli smestaj u Matrei-u kod neke bake za 25 evra po osobi sa doruckom,jos nam i polila svetom vodicom motore ujutro kad smo krenuli na Gross ,kad smo se spustili trazili smestaj u Lienzu ali je bio neki praznik u Austriji pa su sve hotele zauzeli penzioneri,bili samo oni "80-120e po osobi",nasli opet kod neke bake u Dolsach-u,isto 25e sa doruckom...ova nije imala vodu! Inace tamo je svaki smestaj sasvim ok,nema ono k'o kad odes na more pa spavas u garazi i tusiras se u basti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolas02 37 Napisano Avgust 13, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan odlicna tura, valjda cu se i ja jednom organizovati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Avgust 14, 2014 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Prijavite razbojništvo austrijskog apartmandžije Bookingu! Oni bi verovatno reagovali, a nije isključeno ni da vam vrate pare. Hotelijeri obično vode računa da prema Bookingu budu OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 14, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trazite od bookinga pare. Steta za onoliku kisu, ali opet, ovakva putovanja ne moze nista da pokvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jaka 50 Napisano Avgust 14, 2014 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan Za kraj jedna najbolja slika. Vidi se da Dule nije izneverio svoj narod. Dok mi ujutro pijemo kafu on ovako. Nek se zna ko je pravi Crnogorac. Ugostiti ovaku ekipu u čast mi je. Imate i pozdrave od svih komšija. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 14, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad pijete kafu prije podne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Avgust 16, 2014 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan e moji ljudi da vam mogu docarati kako bato hrce sve bi dao, a na slici se vide posledice toga :DD Jaka veliki pozdrav i od nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Avgust 17, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo dalje ka Stelviu. Prolazimo uglavnom kroz naseljena mesta, ogranicenje 50, kisa malo pada malo ne... Konacno pocinje uspon ka Stelviu, pada sitna kisa, put mokar, tu i tamo prodje neki motor, auto, kamper, nema guzve o kojoj smo toliko slusali ali ima kise! Negde na pola uspona stajemo da slikamo omiljene nam serpentine. inace sam uspon je veoma zahtevan, desne ukosnice veoma strme i uzane prolazimo ih prvom brzinom, leve nesto sire i sa manjim nagibom, druga brzina bez problema. Od pola prevoja je vec sve u magli, hladno, kisica rominja. Na samom vrhu skoro nigde nikoga, stajemo da kupimo poneki suvenir, magnet i napravimo koju fotku. spustanje je kao po obicaju praceno malo boljim vremenom, put dosta bolji zamolicu kolege da stave po koju sliku sa ove deonice posto znam da ih ima puno! posle Stelvia krecemo u potragu za smestajem koji je u malom mestu Ponte di Legnio, usput nailazimo na lepo mesto za po koju fotku.... smestaj je bio ok, cena po dogovoru, pivo 0.66 l u pozamasnim kolicinama! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Avgust 19, 2014 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan evo nesto i od mene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...