makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Vec dugo vreme sam razmisljao da preuredim dedin mz, Ovo su slike iz 2011 godine (fabricko stanje) Medjutim ja sam bio mladji i naterao sam dedu da ga sredi, on je motor dao nekom majstoru da ga ofarba, ali taj da kazemo majstor ga je ofarbao obicnom bojom bez neke prethodne pripreme, secam se da se boja susila 3 dana .. no nebitno evo kako je bio posle toga: Na slikama to ne izgleda tako lose, ali slike ume da prevare, boja je pocela da se "ljuska", ispod boje rdja... To nisam mogao da podnesem a i zavoleo sam taj motor, jes da drugi kazu "sta ce ti ta starudija", "baci to u otpad"... a ima i koji su me podrzavali.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Nije dugo proslo ja sam se bacio na posao... Pripremio sam jednu prostoriju gde sam poceo da ga rasturam: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Jul 4, 2014 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Instalacija: Ostao je jos agregat: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Jul 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred... A ti sto kazu da je starudija i da je za otpad,pa oni nemaju pojma sta znaci motor i ljubav prema motoru.Obicno su to oni koji kad se spomene motor misle samo na R motore i ne znaju da nabroje vise od 3 marke motora... Samo radi i lickaj ga i bice ko bombona... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Malo beleske da se delovi ne pogube Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred... A ti sto kazu da je starudija i da je za otpad,pa oni nemaju pojma sta znaci motor i ljubav prema motoru.Obicno su to oni koji kad se spomene motor misle samo na R motore i ne znaju da nabroje vise od 3 marke motora... Samo radi i lickaj ga i bice ko bombona... Bas tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Pao je mrak, agregat je skinut, i ako sam cekao neko da mi pomogne sam sam ga skinuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Sad kada je sve rascerupano.. Krece rad: Prvo sto sam uradio jeste da sam otisao do komsije koji je auto limar i auto laker da ga pitam da li on to moze da ofarba jer ja nemam ni kompresor a kamoli pistolj.. hah , komsa je pristao odma sam dosao kuci i odneo mu delovi od sasije sve sem ram. Na ramu je bila pola fabricka boja, pola ova obicna plava koja se dosta skinula, uzeo sam celicnu cetku posto se boja izuzetno lako skidala cak sam mogao nogtom da skidam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je ram bio dobro ociscenj od rdje kao i matiran smirglom 220, sledi nanosenje spricgita, pa kasnije predjen vodenom smirglom 600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam ram zavrsio prebacio sam se na ciscenje agregara: Kada je agregat ociscen usledilo je malo poliranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Proslo je nekoliko dana, komsa je imao nekog kadeta da ofarba cim je to zavesio pozvao me je da radimo malo na mz-u, Prvo sto smo radili jeste ispravljanje blatobrana kao i varenje istog, kasnije smo presli na matiranje delova smirglom 220, zatim gitovanje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zatim Spricgit: Posle spricgit ide vodena 600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo ciscenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je priprema dobro i kvalitetno odradjena sledi farbanje, ali pre farbanja odabir boja, ja sam se odlucio da to bude boja kao fabricka ali je sad potrebno naci takvu nijansu, nasao sam nesto na netu: http://www.simantik.de/mz-farben.shtml Uzeo sam akrilnu boju 150g, sto me je iznelo 900din I akrilnu plavu 350g 1800din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Konacno Farbanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Svanuo je taj dan ustajem, uzimam rucna kolica pa kod komsu hah... Kada sam sve preneo kod mene u garazu, pozvao sam radnu snagu 2 drugara pa uz neko zajecarsko i malo pepsija krenulo je sklapanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo sto smo namestali jesu gumeni delovi, zatim: blatobrani,amortizeri,nosaci agregata... Najteze je bilo oko montiranja agregata, jer se ram morao dobro zastititi da se nebi pogrebala jos sveza boja, ali i to smo nekako uspeli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Jul 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo je odlicno.... Jel bilo dovoljno 350 grama plave boje za sve ove delove? Ja sam uzeo 500 grama crne i planirao sam da uradim rezervoar i ako mi ostane za blatobran? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je instalacija bila povezata toliko koliko bi mz upalio usledilo je prvo paljenje: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo je odlicno.... Jel bilo dovoljno 350 grama plave boje za sve ove delove? Ja sam uzeo 500 grama crne i planirao sam da uradim rezervoar i ako mi ostane za blatobran? Bilo je dovoljno dva puta je predjeno plavom taman je stiglo, ja sam se plasio da nece stigne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan I konacno MZ je sklopljen: Ostalo je sediste da se istapacira, i da nabavim nekako nalepnice TRAPHY na rezervoaru i gumice za kurblu i polugu menjaca 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANUBIS S. 24 Napisano Jul 4, 2014 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: beograd Motocikl: yamaha FJ1200 Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Jul 4, 2014 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Колико времена бруто је трајала цела Аперација? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...