Jump to content

Moto Zajednica

Honda NSR 125R, par pitanja ... :)

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova

Pre nekoliko dana sam kupio NSR 125 i mislim da imam problem sa akumulatorom, pa me zanima i ako je njoj fabricki propisano 12V 5Ah, dali mogu staviti jaci? i neka preporuka sto se tice kvaliteta samog akumulatora je dobro dosla .. :)

i drugo pitanje ,koje je najbolje ulje sto se tice mesavine za ovaj motor ?

Pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 394 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Mozes ti da stavis jaci, nije problem u tome, ali pogledaj da li ti motor dobro puni akumulator. Dzabe ti jaci ako ti motor ne puni dobro. Sto se marke akumulatora tice, manje vise je nebitno, skoro svi oni traju godinu-dve, znaci gledaj da ima sto duzu garanciju. A sto se ulja tice, sipaj full sintetiku, nije mnogo bitan proizvodjac ali je bitno da bude original, pa zato pazi kod koga kupujes. Uzmi bilo koje poznatijeg proizvodjaca, motul, castrol, ipone...

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Произвођач мање-више небитан, ако ти мотор сам прави мешавину, тј преко оне пумпе, само сипај фул синтетику и немаш бриге.

(И ако сам прави вешавину, гледај да ти никад не остане без уља, уља троши око 1L/1000км) 1zdravo.gif

• U prolazu, 10 postova

Ok hvala na odgovorima, samo jos jedno kartko pitanje, dali na ovom motoru postoji signalizacija ako motor ima problem ili ne puni akumulator, ili to ipak neki majstor mora da proveri ?

Nisam ga jos vozio na duzim relacijama, ali problem se javlja tek kada upalim svetla, nakon tog akumulator skoro da je skroz prazan.. bilo dok motor radi ili ne radi isto je..

Kada upalim svetla i motor ne radi, akumulatoru je potrebno svega dva minuta da se isprazni, i vise ne mogu da upalim motor.

A takodje sam primetio kada skinem akumulator i stavim na ispravljac za punjenje, on signalizira svega nakog 20 minuta da je skroz pun, a pre tog je bio skroz prazan, pa iz tog zakljucujem da je problem sa akumulatorom...

• U prolazu, 10 postova

Hmm jutros sam upalio motor, dok je motor radio skinuo sam klemu minus sa akumulatora, motor je radio i dalje, ali na ler gasu svetla rade donekle normalno malo trepere, dok pri vecem borju obrtaja svetla skoro da ne svetle uopste, takodje i kontrolne lampice dosta slabije svetle, ovo se desava samo pri vecem broju obrtaja, dok je na ler gasu nekako normalno...

Zanima me dali je ovo normalno, ili mene ipak nesto zeza ovde..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja