DuleMCSE 164 Napisano Jun 19, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam video da je čovek prava prevara! Jbt on zarađuje tako što ljude je_e u zdrav mozak i pri tome nikom ništa... Kada se igra derbi i kada navijači autobusima krenu iz Niša, Novog Sada i ostalih gradova prema Beogradu, "nezvanični sponzor" putovanja su benzinske pumpe gde majstor zaustavi autobus kako bi natočio gorivo. Kažem nezvanični zato što na pumpu uđe 400 ljudi i pokrade sve. Naravno to je veoma ružna scena, ali možemo prilikom moto skupa u Gedžinoj garaži sve da mu pokupimo i ostavimo negde na 300 metara samo da bi video da više ne može tako da se zeza... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 19, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Jel imas ti neki dokaz da si platio majstoru, neki racun o izvrsenim uslugama od njega ? Ako nemas, nemoj dzaba da se cimas sa zastitom potrosaca, jer nemas dokaz da ti je ista radio na motoru. E sad moze tu varijanta tuzis ga, pa svedoci itd, ali je to velika muka za male pare. I ako su šanse minimalne trebao bi prijaviti to u zaštitu za potrošače. neće postići možda da se njemu ispravi šteta ali će dosađivati možda kod majstora i on će služiti da ga i oni motre. i možda se nešto promeni. ako ništa ne uradiš onda on misli da to može samo tako. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Jun 19, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan A da odemo mi svi kod njega jednog dana i napravimo žurku ispred garaže, a ako ima dvorište možemo i u dvorištu Odlicna ideja!Obozavam zurke!Rado bih dosao,a onda bi bilopa zatim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Jun 19, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan On misli da to može samo tako, veruj mi. Brale ja sam išao svuda: od zaštite potrošača, preko inspekcija do privrednog kriminala. Svuda imam svoje ljude, znači imam vezu, ali ispada da je nemoguće zadovoljiti pravdu. Inspekciju i zaštitu potrošača realno zabole za tebe i majstora i neće ni da se izcimaju. Tako da nema ništa od onoga da mu dosađuju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoAki 17 Napisano Jun 19, 2014 Aleksandar Gal, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja razumem da nisu 300e neke pare sto ja kazem servis na dobrom motoru ali opet kad je u pitanju motor od 1000e to je 1/3 vrednosti tog motora! A sto je najgore vise se ja mucio nego on ja uvek skidao masinu i montirao na ram ja sve on namesti i kao nosi kuci pa kako on moze da zna da je sve dobro da je ok nastelovano ako ne montira i nasteluje? Moracemo da organizujemo neki moto skup ispred njegove garaze ja mislim da je dovoljno da odemo na moto skup samo mi sto nas je prevario i da ce da bude ogromna guzva na plavim horizontima! Poslao sam upit u zastitu potrosaca sutra cu verovatno da odem do njih da vidim sta i kako nesto sam se raspitivao taj covek nema ni registrovanu prodavnicu moto delova... Nista bukvalno nema. Sem sto ima nas koji mu poklanjamo kes. Ne znam samo kakva je procedura kod zastite potrosaca da li je obavezan racun neki ili nesot slicno Upravo sam procitao post od nekog decka iz Beograda kojem je popravljao onu malu kosilicu traktor za fudblaski klub te kosilice nisu ni malo jeftine vidim da se spominju neke cifre od oko 2.000e Covek je dao za popravku 500e. Flisovalo mu samo ulje ovaj mu ispricao ne zna ni on sta.. Na kraju kosilicu namestio tj zadihtovao i vratio coveku uzeo 500e 1 kosenje kosilica opet isto samo sto je pocelo nesto da se cuje ovog puta! Covek otisao tamo zali mu se kaze otisla bregasta nije on kriv! Pa da bregasta se pojela sama posle jednog kosenja,a navodno zamenio je.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Jun 19, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Sve vreme mislim na njega kako je veliki kreten i tako to, ali u stvari on je kralj! Ljudi dolaze kod njega iako radi tako kako radi i iako svi to znaju i baš ga je briga. Znači, problem je u ljudima koji dolaze kod njega! To je kao onaj Milan tarot. Ljudi za njega misle da je kreten, ali u stvari je kralj isto kao Gedža. Našao je način kako da šiša ovce i to je to! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoAki 17 Napisano Jun 19, 2014 Aleksandar Gal, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan Sve vreme mislim na njega kako je veliki kreten i tako to, ali u stvari on je kralj! Ljudi dolaze kod njega iako radi tako kako radi i iako svi to znaju i baš ga je briga. Znači, problem je u ljudima koji dolaze kod njega! To je kao onaj Milan tarot. Ljudi za njega misle da je kreten, ali u stvari je kralj isto kao Gedža. Našao je način kako da šiša ovce i to je to! Sto je najgore niko od nas nije proguglao pre nego sto je otisao kod njega nego svima tu najblizi kao odes tamo prospe ti pricu 40godina iskustva itd pomislis Bog kad ono ustvari PREVARANT. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoAki 17 Napisano Jun 19, 2014 Aleksandar Gal, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan Ima i "10%" nas koji ne znamo... Nema sta da ti bude glupo, ne mora da znaci da je los majstor ili nesto, ali napisi makar kod koga si TI tako prosao. btw Ko je taj iz Pozarevca koga si nasao? Neki Borko raspitivao sam se malo po jednom forumu 125ccm kod ljudi iz Pozarevca i okoline svi ga hvale.. Los je majstor i te kako majstor koji nabudzi i uvali i ono radi malo pa crkne to nije majstor! A dobije cenu ko za nove delove.. I pored garancije ja opet moram da mu odnesem moje delove. Meni stvarno nista ne znaci garancija na ruke posto on izgleda to podrazumeva pod garanciju Majstor je onaj ko ugradi ono sto valja i sto ce da sluzi posle ugradjivanja i ne kazem da nije majstor ko zna da nabudzi al da valja bar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Jun 19, 2014 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Izvini sto se ubacujem u temu,procitao sam od pocetka. Mene zanima zasto si TI svaki put skidao masinu sa rama??? Zasto nisi lepo oterao-odgurao-odneo ceo motor kod tog u garazu,rekao mu sta da uradi i da te nazove kad zavrsi.Onda odes,upalis,provozas par krugova,prepipas dal je sve na svom mestu,onda izvadis pare i platis,ako nesto nestima ili nije kako bi trebalo da bude,kazes ponovo da trazi problem a pare kad poteras ispravan motor i bude osmeh na tvom licu. Ovako si se mucio ko gresan i na kraju corak. Ako si mlad i neiskusan onda razumem i ja sam se napatio sa kojekakvim majstorima dok sam bio zelen. Prvi auto zastava 128 oteram nekom slepcu da mi izvari patos,odem po auto kad je zavrsio krenem u opalim mu u kapiju od dvorista,zato sto je SLEPAC dok je vario patos osekao crevo od kocnica.Lepo izasao najebao mu se familije i ostavio da mi sredi sad sve ponovo o njegovom trosku.I pre i posle toga jos XX takvih igranki sa majstorima,al nauci se covek vremenom naucice te vec zivot kako to sve nazalost funkcionise kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jun 19, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnji put kad ti je stao, otisao ti gornji iglicasti lezaj, to je lupalo. Otisla kompresija, zato nece da upali jer ti je napravio kurslus. Sad odnesi kod normalnog majstora, promeni klip, cilindar, ako treba klipnjacu, nadji polovno ali u dobrom stanju, klip moze i novi samo ce majstor da vidi da li treba specijala, zavisi od cilindra. To sve kad se sredi da se lepo navozas. I nema potrebe da sipas vise od 2.5 dcl ulja na 10 litara, ali ulje koje sipas je jako bitno. Kupi dobro ulje, ja koristim Bardahl KGR Injection i sipam u tank. Imas i KGR Fuel Mix, izgledajumi isto pa je i svejedno. Ali mora da bude high performance 2 stroke oil ne moze ovo za skutere obicne pa makar pise i high performance, nije to to. Probao jer nije bilo bardahla, motor mi se razboleo. I kad se zagreje ne bi trebalo da dimi uopste. Opet kazem, 2.5 dcl na 10 litara i teraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jun 19, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se iznenadio ama bas uopste sa ovim sta te snaslo a ne bi trebalo ni ti sta si ocekivao za 200e.Kako si ti imao problema sa tim ,,majstorom" i mi (gde svrstavam i sebe)normalni majstori imamao problem sa takvima a evo i zasto.Da si dosao npr. do mene da ti uradim taj motor to bi izgledalo ovako.Neprimam samo masinu bez ostatka motora razlog: cvaja mora da se upali da bi se nastelovao kako treba i koliko toliko razradio (jer su retki oni koji to sami odrade,odmah puna tura i tu obicno bude kraj),mora da se pregleda i auspuh da li je struja kao treba i jos dosta toga al da neduzim samo kompletan motor.A sad glavni problem 200e objasnicu i zasto je to problem.Ovako,reparacija radilice sa kvalitetnom klipnjacom 150e,lezajevi radilice 30e,semerinzi radilice 15e,komplet dihtunga 30e,klip od 80e pa navise,treba dodati i cenu obrade cilindra + rad majstora.E kad ja kazem ljudima kolko to kosta onda dobijem odgovor da ima za 200e a ja ih posaljem da tu gde ima i odrade kod mene nemoze,epilog je otprilike slican kao i tvoje iskustvo.Moj savet prvo se dobro raspitajte kolko kostaju originalni delovi pa ce vam biti puno stvari jasnije. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoAki 17 Napisano Jun 19, 2014 Aleksandar Gal, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan @miksamgm pa ja sam i predlozio da donesem ceo motor covek je rekao ne mogu ja da se bakcem sa tim nema tu nekog posla to mozes i sam ne mogu ja struju da namestam sredi ti to zapamti kako stoji i vrati i nema problema,a ja mlad kao sto kazes i pre svega neiskusan gledam cinjece 2T masina nema ventile itd pa valjda on to sve sredi na stolu. U ovom slucaju na panju. Na kraju kad sracunam skinuo sam agregat 5 puta,a vozio se 200km sve ukupno i to u najboljem slucaju. Ako se racuna 3 slepanja od po 10km 2 put kad je zakucala i jednom kad je prolupala.. Jel bar posle 128 bila ekstra? @ivan88 bas mi sad krivo sto nisam slikao kako je izgledao klip kad je skinuta kapa a luft u radilici kao da nema iglicasti lezaj onaj na radilici,a ustvari ga ima.. Vec sam kupio klip tj poklonio mi drugar prox original klip kupio za svoju apriliju hteo da je sredjuje al je prodao pa mu ne treba klip je placen oko 140e u italiji tako da predpostavljam da je originalan.Sipam full sintetiku namenjenu za 2t sportske motore kazu da je ta najbolja uzimam u Gevari NBGD @Konstruktor On nijednom nije ni upalio agregat predpostavljam da na panju to ni ne moze da se uradi cak kad je prvi put namestio masinu nije hteo da radi ubacis u brzinu motor nece da ide pustis kvacilo skroz nista se ne desava. E da pa ja sam hteo da nosim cilindar na obradu dole skroz je imao par riseva ali on je rekao nema veze to ne smeta uopste bitno je da nije gore. Ja sam tu pomislio da je mozda to istina sta znam valjda on bolje zna od mene on je majstor... Al ispostavilo se da ne zna cak ni bolje od mene. Pa ja sam radio tamo gde je bilo blize a i jeftinije nasao sam jednog iz sapca radi za 150e isto sto i ovaj al sta znam daleko mi sabac. Na kraju bi mi se sigurno vise isplatilo da sam odneo negde dalje ceo motor nego ovako se izmaltretirao kao da je motor mene kupio,a ne ja njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jun 19, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dzaba ja pisah,najbolje nosi to u Sabac da ti uradi za 150e.Cene delova sam naveo bas za model koji ti vozis znaci agregat Rotax 122ili123 nebitno.Pa samo reparacije radilice sa kvalitetnom klipnjacom kosta toliko,kako mislis da ti bude dobro odradjen agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jun 19, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam jos nesto oko ulja,ako sam pravis mesavinu onda nije 2% nego minimum 3,5% a 4% prava mera.Pumpa na punoj otvorenosti pravi mesavinu oko 3.5% dok je na leru nesto ispod 2% sve ovo vazi za standard agregat kojih je kod jako malo uglavnom su na svakom poskidane blokade a posebno sto je na vecini hilznovan cilindar pa ni hladjenje nije kako je fabrika rekla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jun 19, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Konstruktor ne znam odakle ti ovi podaci ali 1:30 ili 3.3% se koristi na trkama i kod razradjivanja novog agregata. U normalnom radu se koristi 2% ili 1:50 ali ja sipam 1:40 tj 2.5% cisto da znam da sigurno ima dosta sto kazu ljudi od viska glava ne boli ali sve iznad toga je bacanje ulja. Naravno govorim o kvalitetnoj full sintetici ne o zejtinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 20, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Stavljao i moj stric u novog MZ-a 2,5% mesavine i vozio se par stotina km... A meni solio pamet i cudio se sto ja stavljam 4%. Moj MZ jos ide a njegov je pokojni odavno. Nikakvo fensi ulje nisam stavljao niti mi treba to. Jugopetrolovo ulje za mesavinu je dobro i koristim ga za sve, motor, motornu testeru, frezu, trimer. Nikad nisam imao problema te vrste. A oni sto stavljaju 1,5 - 2,5% malo-malo pa servis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jun 20, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u mog stavljao 2% i presao 14 000 km, vecina voznja u crvenom dakle na maximumu i nista nije falilo agregatu. Verovatno bi i dan danas radio da nije pustio dihtung glave i izasao antifriz pa se pregrejao. Nakon servisa, s obzirom da su sad fabricki delovi, nije kit, stavljam 2.5% i prede ko bumbar, doduse ne vozim u crvenom jer ovaj klip/cilindar nije za to namenjen. Jako je bitno koje ulje se sipa pa s tim ide i koncentracija tj potrebna kolicina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Jun 20, 2014 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice problema s' majstor Gedzom - tu ti ja ne mogu pomoci,jbg, ako zelis da sredis motor,a u BG si,kontaktiraj PRONTO-a s' foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Jun 20, 2014 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan 4% ulja je previse,postoji mogucnost da si ga ti zaklao sa mesavinom,zato sto se valjda osiromasuje smesa sa previse ulja..(dal' razblazi benzin ili tako nesto..) 2% je taman koliko treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoAki 17 Napisano Jun 20, 2014 Aleksandar Gal, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan 4% ulja je previse,postoji mogucnost da si ga ti zaklao sa mesavinom,zato sto se valjda osiromasuje smesa sa previse ulja..(dal' razblazi benzin ili tako nesto..) 2% je taman koliko treba Odneo sam sad tu radilicu i klip u 3 servisa. Nije problem bio u mesavini problem je u tome sto je radilica vec dosta radila i vec jednom prolupala... Samo je stavljena u alat za reparaciju lepo stisnuta cak ni klipnjaca nije menjana samo iglicasti je zamenjen. U 99% ovakvih slucajeva motor radi ne vise od 100km... I da da se toliko razumeo nikako nije smeo da ostavi ne obradjen cilindar posle zakucavanja to su svi rekli... Nema veze sto su blagi risevi samo u donjem delu cilindra... I stara fora stavljeni stari lezajevi i semerinzi,a ne novi kako su i placeni. A prodao mi staru pricu "Poslali mi pogresne lezajeve za Apriliju Futuru satro stigli mu u petak,a on u subotu narucio nove pa mu stigli u nedelju" samo ne znam koja kurirska sluzba radi nedeljom..(to je bilo tokom prve generalne) Posle ne znam sta je ubacivao...I ja naivcina poverujem u tu pricu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Jun 20, 2014 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan ja sam svoj izh planeta 5 vozio godinu dana,praveci mesavinu sa preradjenim uljem,flasa od kole od 2l benzina kod svercera i oko 300gr preradjenog ulja iz drugarovog auto servisa,to mu je bila dnevna doza,slatko se navozali kao klinci u ono veselo doba nemastine... Nigde stao nije,nikad zakovao,a ni komaraca nije bilo te godine. :moto3: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 85 Napisano Jun 20, 2014 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan 4% mesavina? Previse... 2% mu sipam, sam pravim mesavinu, i sa jednim klipom je izgurao motor preko 15k km. Izgurao bi i vise, ali sam ja zeleo da mu menjam klip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Jun 20, 2014 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me kako se obradjuje cilindar na apriliji rs? Moze li mi to neko objasniti? Posto vidim da je u 2 posta spominjana obrada cilindra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Jun 21, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Jel bese pricamo o Gedzi ili mesavini? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoAki 17 Napisano Jun 21, 2014 Aleksandar Gal, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan Stigla radilica danas iz Totovog sela perfektna. Ubacicu vam slike malo kasnije. A ubacicu vam i slike za 6,7 dana kad opet motor zakuca posto sam vec navikao. Pa da pravimo moto skup kod Gedze u garazi.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...