Jump to content

Moto Zajednica

Ciscenje felni - cime?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6S

Zdravo drugari. Na felnama imam milion nekih belicastih flekica. Evo slike kako to izgleda:

povecano

http://fotkica.com/slike.php?slika=1_100218622_fleke.jpg

ceo tocak

1_tmb_175391097_WP_20140613_001.jpg

Pokusao sam purol pastom; mesavinom vode, sirceta i sode bikarbone; strugao sundjerom.... ali nista nije dalo rezultata. Nisam uspeo nikako da skinem fleke. Cak ne znam ni od cega su jer sam motor kupio sa tim flekama :)

Da li neko ima ideju cime bih mogao ovo da skinem?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: z1000sx

И мене занима, додуше моје фелне су црне.

Да ли је неко пробао нешто од кућне хемије?

• čeka dobru titulu, 1376 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Ove fleke nisu površinske, nastale su oksidacijom aluminijuma i ne mogu se skinuti samo one pojedinačno a ne uticati i na neposrednu površinu oko njih.

LM, fina šmirgla (ne grublja od #400) pa još finija do postizanja zadovoljavajućeg izgleda pa posle toga neka vrsta površinske zaštite (lakiranje, eloksiranje ili poliranje), prema sopstvenom izboru i u skladu sa mogućnostima.

Druga varijanta je: ne opterećivati se time.

• Podržavam 5

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

sgrasso ti je samo za masno, ulje od lanca isl. te fleke nemam pojma od chega su. al purol oche da skida fleke od oksidacije. :takoje:

Pravo da ti kazem, ne razumem se previse i oslanjam se na savete sa foruma. S obzirom da purol nije pomogao, probacu smirglom. Mada, ja sam koristio purol i obicnu krpu. Mozda nisam trebao krpom...

Pravo da ti kazem, ne razumem se previse i oslanjam se na savete sa foruma. S obzirom da purol nije pomogao, probacu smirglom. Mada, ja sam koristio purol i obicnu krpu. Mozda nisam trebao krpom...

i to shto kazhesh u krajnjem sluchaju shmirgla i udri, al morachesh celu felnu onda jer che se videti razlika.

Iskreno, svidja mi se predlog. Ajde bas cu da pogledam koliko kosta pa mozda i da ga dam na peskarenje... Sto se tice smirglanja, ona ce kostati 50 dinara i moje ruke neprocenjivo :)

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

ma ispeskiraj to za 500 din, nece te vise izaci. dok ti pokupujes te sprejeve mozes novu felnu kupiti...

Само фине стаклене перле, никакав песак или слични деривати. Перле дају јако фини сатенски (мат) финиш. Ако ти се то свиђа.

Прво благо ошмирглати са 600 > 800 >1000 да би мање пескарио (читај > скидао слој алуминијума) а и лакше се ради на овај начин. Може и без шмирглања али ћеш дуже и више пескарити.

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250

A kvarcnim peskom? Jesi na njega mislio? Od nece unistiti aluminium.

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2

• Starfleet officer, 249 postova
  • Motocikl: n/a

Peskiranje podrazumeva skidanje felni i guma, sto podrazumeva i ponovno montiranje, balansiranje... sto svakako nije 500 din u zbiru.

Kako god ih ispolirao, nakon toga bi valjalo izlakirati ih kako ne bi vise oksidirale.

Sgrasso btw ne skida mrlje od asfalta (one crne katranske tackice). Ima neko ideju cime to da skinem, a da ne skinem lak sa felne?

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

A kvarcnim peskom? Jesi na njega mislio? Od nece unistiti aluminium.

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2

Неће, али ће дати "много" грубљу површину него стаклене перле. Зависи шта хоћеш да постигнеш и какву завршну површину желиш имати. Да покушам мало "пластично" да објасним:

Мислим да можеш себи представити на следећи начин: замисли сунђер за прање аута. Он на себи има оне крупне рупе. А сада замисли суђер за прање судова (онај жути). И он на себи има рупе али су прилично мање, финије. Е то би ти одприлике била разлика (наравно, не толико драстична) између кварцног песка и перли.

Е сад, и једно и друго имаш у више гранулација. Гранулацију бираш опет од потреба како ће изгледати завршна површина. Постоји и алуминијум-оксид. Немој случајно то да користиш... То се користи за друге ствари а не за алуминијум.

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: z1000sx

Sgrasso btw ne skida mrlje od asfalta (one crne katranske tackice). Ima neko ideju cime to da skinem, a da ne skinem lak sa felne?

Црне флеке асфалта/катрана заиста скидају средства за чишћење фелни.

На крају прошле сезоне сам отишао код момка на Коњарнику који ради парно чишћење. Фино је урадио, али то није опција за сваки час.

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Ja sam moje prao benzinom, skida sve mrlje. Ako je oksidovao aluminijum to nece skinuti ali ostalo skida sve.

Peskiranje podrazumeva skidanje felni i guma, sto podrazumeva i ponovno montiranje, balansiranje... sto svakako nije 500 din u zbiru.

Kako god ih ispolirao, nakon toga bi valjalo izlakirati ih kako ne bi vise oksidirale.

ono shto sgrasso ne mozhe sam da ochisti, poprskaj opet i uzmi chetkicu za zube.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja