DuleMCSE 164 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drugari. Na felnama imam milion nekih belicastih flekica. Evo slike kako to izgleda: povecano http://fotkica.com/slike.php?slika=1_100218622_fleke.jpg ceo tocak Pokusao sam purol pastom; mesavinom vode, sirceta i sode bikarbone; strugao sundjerom.... ali nista nije dalo rezultata. Nisam uspeo nikako da skinem fleke. Cak ne znam ni od cega su jer sam motor kupio sa tim flekama Da li neko ima ideju cime bih mogao ovo da skinem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mad Mike 143 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A da probas onim sprejevima specijalno namenjenim za ciscenje felni? Imas ih na svakoj pumpi, a nisu ni skupi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan И мене занима, додуше моје фелне су црне. Да ли је неко пробао нешто од кућне хемије? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano Jun 18, 2014 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan A da probas sa cifom i oniom zicom za sudove msm da ce ti pomoci... Probaj druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Jun 18, 2014 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ove fleke nisu površinske, nastale su oksidacijom aluminijuma i ne mogu se skinuti samo one pojedinačno a ne uticati i na neposrednu površinu oko njih. LM, fina šmirgla (ne grublja od #400) pa još finija do postizanja zadovoljavajućeg izgleda pa posle toga neka vrsta površinske zaštite (lakiranje, eloksiranje ili poliranje), prema sopstvenom izboru i u skladu sa mogućnostima. Druga varijanta je: ne opterećivati se time. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jun 18, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan sgrasso je mama za masne felne 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Jun 18, 2014 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Fleke sa slike nisu te vrste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Nimmin hvala ti puno. Probacu bas tako kao sto si opisao. Da li bi za poliranje bila dovoljna purol pasta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Sgrasso, а? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jun 18, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Sgrasso, а? o da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno cu prvo da probam smirglanje i nadam se da ce dati rezultata. Ako ne uspe, onda sledi sgrasso. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jun 18, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan sgrasso ti je samo za masno, ulje od lanca isl. te fleke nemam pojma od chega su. al purol oche da skida fleke od oksidacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Pravo da ti kazem, ne razumem se previse i oslanjam se na savete sa foruma. S obzirom da purol nije pomogao, probacu smirglom. Mada, ja sam koristio purol i obicnu krpu. Mozda nisam trebao krpom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jun 18, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Pravo da ti kazem, ne razumem se previse i oslanjam se na savete sa foruma. S obzirom da purol nije pomogao, probacu smirglom. Mada, ja sam koristio purol i obicnu krpu. Mozda nisam trebao krpom... i to shto kazhesh u krajnjem sluchaju shmirgla i udri, al morachesh celu felnu onda jer che se videti razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, celu felnu... Bice to zajeban poduhvat, ali nadam se da cu ih ocistiti. Cilj mi je da zasijaju kao nove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan A пескирање? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kavke 302 Napisano Jun 19, 2014 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan ma ispeskiraj to za 500 din, nece te vise izaci. dok ti pokupujes te sprejeve mozes novu felnu kupiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Jun 19, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, svidja mi se predlog. Ajde bas cu da pogledam koliko kosta pa mozda i da ga dam na peskarenje... Sto se tice smirglanja, ona ce kostati 50 dinara i moje ruke neprocenjivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 19, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan ma ispeskiraj to za 500 din, nece te vise izaci. dok ti pokupujes te sprejeve mozes novu felnu kupiti... Само фине стаклене перле, никакав песак или слични деривати. Перле дају јако фини сатенски (мат) финиш. Ако ти се то свиђа. Прво благо ошмирглати са 600 > 800 >1000 да би мање пескарио (читај > скидао слој алуминијума) а и лакше се ради на овај начин. Може и без шмирглања али ћеш дуже и више пескарити. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kavke 302 Napisano Jun 19, 2014 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan A kvarcnim peskom? Jesi na njega mislio? Od nece unistiti aluminium. Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Jun 19, 2014 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Peskiranje podrazumeva skidanje felni i guma, sto podrazumeva i ponovno montiranje, balansiranje... sto svakako nije 500 din u zbiru. Kako god ih ispolirao, nakon toga bi valjalo izlakirati ih kako ne bi vise oksidirale. Sgrasso btw ne skida mrlje od asfalta (one crne katranske tackice). Ima neko ideju cime to da skinem, a da ne skinem lak sa felne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 19, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan A kvarcnim peskom? Jesi na njega mislio? Od nece unistiti aluminium. Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2 Неће, али ће дати "много" грубљу површину него стаклене перле. Зависи шта хоћеш да постигнеш и какву завршну површину желиш имати. Да покушам мало "пластично" да објасним: Мислим да можеш себи представити на следећи начин: замисли сунђер за прање аута. Он на себи има оне крупне рупе. А сада замисли суђер за прање судова (онај жути). И он на себи има рупе али су прилично мање, финије. Е то би ти одприлике била разлика (наравно, не толико драстична) између кварцног песка и перли. Е сад, и једно и друго имаш у више гранулација. Гранулацију бираш опет од потреба како ће изгледати завршна површина. Постоји и алуминијум-оксид. Немој случајно то да користиш... То се користи за друге ствари а не за алуминијум. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Jun 19, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Sgrasso btw ne skida mrlje od asfalta (one crne katranske tackice). Ima neko ideju cime to da skinem, a da ne skinem lak sa felne? Црне флеке асфалта/катрана заиста скидају средства за чишћење фелни. На крају прошле сезоне сам отишао код момка на Коњарнику који ради парно чишћење. Фино је урадио, али то није опција за сваки час. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jun 19, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moje prao benzinom, skida sve mrlje. Ako je oksidovao aluminijum to nece skinuti ali ostalo skida sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jun 19, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Peskiranje podrazumeva skidanje felni i guma, sto podrazumeva i ponovno montiranje, balansiranje... sto svakako nije 500 din u zbiru. Kako god ih ispolirao, nakon toga bi valjalo izlakirati ih kako ne bi vise oksidirale. Sgrasso btw ne skida mrlje od asfalta (one crne katranske tackice). Ima neko ideju cime to da skinem, a da ne skinem lak sa felne? ono shto sgrasso ne mozhe sam da ochisti, poprskaj opet i uzmi chetkicu za zube. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...