Jump to content

Moto Zajednica

Super Tenere VS. Africa Twin

Recommended Posts

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

evo je "ona" afrika :D

http://www.moto.it/usato/usato03.asp?EID=2112304

a ja bih ovu:

http://www.moto.it/usato/usato03.asp?EID=2148761

nego, nahvalishe italijani XTZ.. kazhu da su vibracije smanjili na ispod 6500 shto mi je bio prvi strah (pouchen iskustvom prelaska oko 1000 km u jednom danu na XTX660)... dobra prednja kochnica, putna brzina 140 bez problema... dobar offroad plus dobra upravljivost po gradu... i shta je na kraju losha strana? jeftino izgledajuca zavrsha obrada? plastike stvarno izgledaju mejd in chajna... i ona folija koja kao shtiti od toplote iz auspuha... i varovi i svashta neshto.. ne odishe nekim kvalitetom.. ali ne izgleda loshe... chak shta vishe :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

nego, nahvalishe italijani XTZ.. kazhu da su vibracije smanjili na ispod 6500 shto mi je bio prvi strah (pouchen iskustvom prelaska oko 1000 km u jednom danu na XTX660)... dobra prednja kochnica, putna brzina 140 bez problema... dobar offroad plus dobra upravljivost po gradu... i shta je na kraju losha strana? jeftino izgledajuca zavrsha obrada? plastike stvarno izgledaju mejd in chajna... i ona folija koja kao shtiti od toplote iz auspuha... i varovi i svashta neshto.. ne odishe nekim kvalitetom.. ali ne izgleda loshe... chak shta vishe :)

Nema sanse da taj monocilindar od 660ccm ima putnu brzinu od 140km/h. Doduse, sve zavisi koliko je dugacak taj put i koliki je dusmanin prema svom motoru taj koji je to pisao.

xtx660 ima isti taj agregat (ok manji je i lakshi motor oko tog agregata) i ishao je od 140-160 ceo dan bez ikakvih problema.. i super kochio... bash dobar motor.. samo te vibracije sam osecao dan posle u moshnicama :D

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

xtx660 ima isti taj agregat (ok manji je i lakshi motor oko tog agregata) i ishao je od 140-160 ceo dan bez ikakvih problema.. i super kochio... bash dobar motor.. samo te vibracije sam osecao dan posle u moshnicama :D

Tebi je i Transalp isao 170 ceo dan, jel' tako? :)

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

evo je "ona" afrika :D

http://www.moto.it/usato/usato03.asp?EID=2112304

a ja bih ovu:

http://www.moto.it/usato/usato03.asp?EID=2148761

Taj XTZ jednostavno nema dovoljno snage... pa koji ce to jednocilindras da ide opusteno na 140? Hoce da ide ali nije to bas opusteno... u startu je 20kg laksi od AT, tu nema greske ali ima i 10 konja manje pa sad... ne znam bas koji je dobitak u snazi... Visi je, veci klirens, eto malo bolje za off ali to opet nije dovoljno da se uvalis u kredit... Najiskrenije... uzmi i KTM lc4 ili ako ces da pljunes tih 6.500 onda nadji polovan AVD veliki i mozemo samo da ti zavidimo svi komplet.  8)

@Lalajko  ;D ;D ;D ali yamaha radi i dalje.. znachi da joj nije smetalo :D

@Abdullah100k ma lako bih ja da sedim na tolikom keshu :) moj budzhet za sledecu sezonu ce biti do 3k evra... plus minus... pa sam mislio za ostatak cifre da uzmem kredu... kao nov motor itd... ali 80% cu zavrshiti na africi... ili dobaciti do LC4 Adv...

ali definitivno bih voleo da provozam ovu novu tenereu... da me mine zhelja :D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Tebi je i Transalp isao 170 ceo dan, jel' tako? :)

Ali je meni zato RD03 išla u jednom danu Subotica - Beograd - Subotica sa 140 km/h u proseku ;D

Čak dva puta za mesec dana ;D

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Sve su ovo mocne masine, ali problem mi je sto treba da sa suvozacem treba da ubijem 4-5.000 km. :-\

...

Ma KTM ADV je zakon!!  Joj pa djavo je to, dali je pametno, ma necu divljati, ma jok neces ....

LC4 nije za putovanje u dvoje na put od 4-5.000 km. Ako je to uslov onda ga ne uzimaj.

Za to je LC8, a ako se bojiš da ćeš divljati... ma nećeš... dok se ne navikenš :D

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Kepo. da pomognem...Samo veliki ADV, nista drugo! I sam sve cesce mislim na njega! ;D

Bilo je nekih tema da se 950 nije bas nesto pokazao, pa su to na 990 ispravili. O cemu se to radi, i dali je razlog ne kupovine 950?

• IRON WILL, 972 postova

Koliko ja znam (a to je zasnovano iskljucimo na komentarima po forumima i par ljudi koji su ga posedovali, nisam imao prilike da ga vozam) taj 950 ima obilje sitnih boljki sto u prevodu znaci ... voli da ima dadilju... mislim da sto se tice odrzavanja AT nema premca tj. izmisljen za crnogorce ;)

• Zainteresovan, 830 postova

Jbt, vi afrikanci stvarno niste normalni....

Ja sam cuo da se pominje inicijativa u NASA da se vise ne bacaju pare na Shatlove, vec da se na mesec astronauti salju AT, jer prosto njenoj superiosnosti nema kraja...

Jebeni motor, alo, koji vam je????

Ipak smo mi sa ST za vas normalan svet, ST je dobra, ima boljih, ima gorih, ja imam ST i radi mi posao...

Afrika je inace bolja od KTM 950 ADV???? Bog je svet stvarao 8 dana, 7 dan se odmarao, a osmi je pravio AT!!!!!!!!!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ja sam cuo da se pominje inicijativa u NASA da se vise ne bacaju pare na Shatlove, vec da se na mesec astronauti salju AT, jer prosto njenoj superiosnosti nema kraja...

Kasnis Nikola... mnogo kasnis.

africatwincv7.png

Afrika je inace bolja od KTM 950 ADV???? Bog je svet stvarao 8 dana, 7 dan se odmarao, a osmi je pravio AT!!!!!!!!!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Sledece dve nedelje je popravljao ST... :)

• Svrati ponekad, 166 postova

Sve su ovo mocne masine, ali problem mi je sto treba da sa suvozacem treba da ubijem 4-5.000 km. :-\

Tu onda dolazi u obzir 950 ili 990 ADV. E onda kad se presaberem da i nije bas pametno mojoj ludoj glavi dati na raspolaganje 100 konjica....

Mislim da mi je idealno 50-60 konja, 200 kg, off - on pola-pola, i kad ga natovarim sa 230-240 kg da mu nije tesko za vesanje, a snaga manje vise bitna.

To mu onda opet dodje na Africu sa dobrim sedistem  ;D

Ova XTZ mi nekako tanjušna, a sto kaze Boban taj F 800 mozda .... :-\

A onda opet kazem sebi, "ma ne seri nego uzmi nakog Varadera i opusteno, a kuci nek stoji XL za zezanje", al onda te neko zovne na dobar off 1000 km od kuce. Joj pa gde sa XL da krenem 1000 km, ....  i tako  ;D

Ma KTM ADV je zakon!!  Joj pa djavo je to, dali je pametno, ma necu divljati, ma jok neces ....

AFRICA .............. F 800 GS ............... KTM ADV  ................... ptanje je sad?  :D

Samo te posmatram ,a nasao si mene da kritikujes sto hocu da menjam Africu.

Ja koliko vidim GS ti ne gine, pa cemo dogodine zajedno u paru, voziiii Misko

Samnom neces?? :) dobro, dobro...

• Svrati ponekad, 166 postova

Samnom neces?? :) dobro, dobro...

Cekaj Dragi prvo da se motorizujemo pa cemo lako prviti ture ;)

• Enduraš, 6390 postova
  • Motocikl: CRF300L

Bog je svet stvarao 8 dana, 7 dan se odmarao, a osmi je pravio AT!!!!!!!!!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Hvala ti na ovim recima, inspirisace me za ubuduce ;D ;D

• Svrati ponekad, 308 postova

Pa Wolwerine ima export-import firmu, prvo uveze ovde motor, ocarini ga i onda ga izveze napolje, pa ga tamo prodaje ko stranca, tako mu se više isplati ;D. Ustvari ne, on je motor kako kaže http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=39609.msg591473#msg591473 kupio u Minhenu za 6000, pa ga ovde prodao za 8200 i sada ga taj isti lik koji ga je od njega kupio prodaje u Italiji za manje od 5000.

Nameće se zaključak da je Afrika krš od motora, eto čovek za nepunih mesec dana izgubio na njoj skoro 3500 evra, pa to je strašno...

ILI ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

^  ;D mora od necheg da se zhivi...

inache, mene zanima koliko para koshta uvoz i sve? cirka 30% ?  ... da se ne lozhim dzhabe na ove cene u it, ch, de,...  :D

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Pa Wolwerine ima export-import firmu, prvo uveze ovde motor, ocarini ga i onda ga izveze napolje, pa ga tamo prodaje ko stranca, tako mu se više isplati ;D. Ustvari ne, on je motor kako kaže http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=39609.msg591473#msg591473 kupio u Minhenu za 6000, pa ga ovde prodao za 8200 i sada ga taj isti lik koji ga je od njega kupio prodaje u Italiji za manje od 5000.

Nameće se zaključak da je Afrika krš od motora, eto čovek za nepunih mesec dana izgubio na njoj skoro 3500 evra, pa to je strašno...

ILI ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Ja mislim da je ILI  ;D  ;D  ;D

• Svrati ponekad, 308 postova

Za RF 900 sam platio dovoz oko 250 evra, i onda je momcha još dao cirka 500 na carinu i porez i onda imaš registraciju. Znači računaj cenu u Italiji plus od recimo 600 do 1000 evra za dovoz i carinu i porez u zavisnosti od godišta. Ja kontam da od 600 nećeš jeftinije proći...

• IRON WILL, 972 postova

Jbt, vi afrikanci stvarno niste normalni....

To nam je u krvi  ;D

Nije bolja ali aj da ti neko recimo pokloni glanc nov 950... i eto da mu nista na crkne... i moras da mu uradis servis... koliko ce da te kosta za njega i za AT?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja