Furious Panda 7437 Napisano Jun 16, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Tanja i ja planiramo da krajem jula provedemo desetak dana na Mljetu i Korčuli. Moje informacije su bajate - poslednji put sam tamo bio pre 30-tak godina. Ako neko može da mi da savet u vezi sledećih nedoumica, bio bih zahvalan: 1. Koji kamp preporučujete na Mljetu? Na netu sam našao tri i sva tri su izvan zone nacionalnog parka: Marina, Lovor i Mungos 2. Kakav je režim saobraćaja u Nacionalnom parku? Logično je da je zabranjeno da se vozi motor oko Velikog i Malog jezera. Kako se stiže do njih? Ako nemaš smeštaj unutar nacionalnog parka, da li je dozvoljeno voziti motor do Polača, Goveđara, Pomene, Babinih kuća ili se negde parkira izvan parka? 3. Preporuka za dobar restoran na Mljetu. 4. Osim starog grada i sveže ribe u restoranu More u Lumbardi, šta prioritetno obići za 3-4 dana na Korčuli? 5. Koja je dobra lokacija za traženje smeštaja na Korčuli? Cilj je da mogu da se obiđu mesta iz prethodne tačke. Unapred zahvalan! P.S. Pročitao sam Paunov putopis koji mi je pomogao ali nisam našao odgovor na ova pitanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jun 16, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam pocetkom maja na Korculi, doduse samo jedan dan pa nisam obilazio neke zanimljive lokacije. Ostrvo se moze preci sa kraja na kraj za manje od pola sata ako se vozi muski tako da mislim da nije previse bitno gde nadjes smestaj. Meni je Vela Luka prelepa. Sta su ti prioriteti za obilazenje: restorani, lokaliteti, priroda..? Snimak: do 2:00 je voznja kroz Korculiu, a od 2:00 je voznja kroz Velu Luku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garfield1974 136 Napisano Jun 17, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zadar Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Svakako posjeti konobu "Mate" u mistu Pupnat na Korčuli. Fina, izvorna, domača papica u domačem ambijentu. Također na Korčuli, mjesto Smokvica, vinarija Toreta u centru mjesta za probati dooooobar Pošip i Maraštinu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...