vukmarko 37 Napisano Jun 6, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Kojekude Motocikl: VT750RS Prijavi odgovor kao problematičan Drugari.... Posle par godina je vreme da se vratim na dva tocka, finansijska situacija mi dozvoljava. U mesavini kesa u dzepu i kreditnih sposobnosti, nastupam sa planiranim fondom od 4000. Interesuju me kruzeri, pretezno od 50ak konja, bilo koje kubikaze. Favoriti su: Yamaha DragStar 650 i 1100 Suzuki Intruder u raznim svojim Boulevard/C50/nestodrugo50 i vecim I jedan motor koji mi je jaaaako zapao za oko, Triumph America http://www.polovniautomobili.com/oglas4826762/triumph_america/ Znaci, Yamaha i Suzuki pre svega. Molim da mi date svoje misljenje u ovoj klasi/konkurenciji i ako znate nesto dobro da mi preporucite. (i misljenje o aktuelnoj ponudi na trzistu) Licno smatram da ne postoje letnja i zimska cena i ne znam ti ja sta u ovo vreme besparice i da 99% motora sa oglasa treba da se prodaje za 20-30% manju cenu od iskazane. Takodje, imam i jedan mali cruzer Beta Jonathan sa "prosviranim" agregatom (ostavio sam ga bez ulja) koji mogu da dodam u trgovinu ako neko zeli da ima vrlo simpatican mali cruiser da se igra u svojoj garazi. Prednost su mi motori sa platformom za nogu i onim "klackalica" menjacem koji se moze voziti u cipelama za posao. Sisi bar je veliki plus, vizir i ona dodatna dva fara mislim da su super stvar. Da, izbegao bih lanac (prednost kardan, mislim da se tako zove) i bez karburatora. Dodatno, ako neko ima iskustva sa prodavcima Master Car NS, zatim Coperi Arilje i Car System Sabac, molim da ih napise. Drugari, ako bilo sta znate, pisite na temu ili na inbox. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukmarko 37 Napisano Jun 6, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Kojekude Motocikl: VT750RS Prijavi odgovor kao problematičan Evo, stavio bih par oglasa koje sam video da mi se uklapaju: http://www.polovniautomobili.com/oglas4766448/yamaha_xvs650/ http://www.polovniautomobili.com/oglas1306521/yamaha_drag_star_650_hitno/ http://www.polovniautomobili.com/oglas4421882/suzuki_bulevard_m50/ http://www.polovniautomobili.com/oglas4616580/suzuki_bulevard_800c/ I jedan koji se jako izdvaja svojim dizajnom http://www.polovniautomobili.com/oglas4715374/yamaha_xvs_650_drag_star/ Mat crn stil je definitivno najlepsi. Bio je jedan slican 1100, ne bih sad ovo pisao vec bih njega dogovarao, ali se pojavio neko pre mene ) Takodje, ako znate da mi kazete da li ima razlike u motorima za trziste Amerike i kakve su one Volusia verzije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 241 Napisano Jun 6, 2014 Zainteresovan, 500 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan kolega bulevard na prodaju, u ful opremi vrlo malo presao, ako te interesuje da pitam cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukmarko 37 Napisano Jun 6, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Kojekude Motocikl: VT750RS Prijavi odgovor kao problematičan Ajde molim te. Ako upadne i neka slicica, bilo bi odlicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 241 Napisano Jun 7, 2014 Zainteresovan, 500 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ajde molim te. Ako upadne i neka slicica, bilo bi odlicno. Ovo su slike sa skorsnjeg putovanja, ako ti bude zanimljivo slikacu ga u detalje. Inace motor je 2008 god, presao oko 3-4000 milja za americko trziste je. Isto mi je rekao da ne bih ga prodavao pre 20-og zbog moto zurke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WhaleBoy 2 Napisano Jun 10, 2014 U prolazu, 2 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Vstar 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Nadam se da ce moj "review" biti od kakve-takve pomoci. Iz NS-a sam, pa sam par puta navracao do Master Car-a, a od momaka iz Arilja sam na kraju i kupio motor. Sto se tice legaliteta, mislim da tu ne bi trebao da brines, kad su obe firme u pitanju. Svi papiri su vrlo uredno sredjeni, pripremljeni, ima cak i viska dokumentacije, koja nije striktno neophodna za registraciju, sto se tice ljudi iz Arilja. Koliko znam, Master Car je poprilicno "renomirana" firma u NS, pa ni sa njima ne bi trebalo da bude problema na tom polju. Koliko vidim, i drugi ljudi su mahom bili zadovoljni trgovinom sa Arilje Coperima, po pitanju kvaliteta. Svaki motor je razlicit, i svakako je najbolje da sam vidis, provozas, pre nego sto kupis, niko tu ne moze garantovati. Momci su toliko samopouzdani u kvalitet svojih motora, da ako si dovoljno ozbiljan kupac, spremni su cak uz naknadu troskova benzina i da ti ga dovezu samo da vidis motor, tj. da ga vrate nazad ukoliko utvrdis da nije identican parametrima iz oglasa. S obzirom na trenutne trzisne cene, njihove cene su stvarno OK (racunaj par stotina manje nego sto je cena u oglasima). Taj 2006. Vstar bi spustili do cene od 4100 eura, uz nove gume (tip je doneo 15 guma iz USA, ja sam uz svoj motor dobio jednu novu, pride). Pouzano znam, jer sam se i sam dvoumio izmedju dva Vstara koja su bila kod njih. Mozda bi cena isla i malo nize, jer taj veliki crash bar sa slike nije vise na motoru (ja sam ga kupio, nemoj me mrzeti ), ali je mini crash bar koji je prvobitno bio na Vstaru koji sam ja uzeo, verovatno premesten na taj drugi. Koliko znam, jedino je gospodin Grubin iz NS, imao nize cene Vstar-ova te opremljenosti i godista, i to u februaru. U pravu si, poredeci sa cenama iz USA (odakle ih uvoze) jesu precenjeni 20-30 %, ali u odnosu na formiranu trzisnu cenu, dosta su korektni. Na zalost, takva je sudbina nas obicnih smrtnika koji se ne bavimo spedicijom, nema druge nego da se prilagodimo. Da ne shvatis pogresno, nije da ih nesto posebno hvalim i preporucujem, ali su u mom slucaju ispali vrlo korektni. Za mene to nisu male pare, a ja nisam mehanicki potkovan, pa nepoverljiv po prirodi kakav jesam, zamolio sam ih da odemo najpre do agencije da pregledaju papire, tj. kod mehanicara da ga pogleda, prodje tehnicki i sl.. Naravno, ljudi nisu imali nista protiv,ispostavilo se da je sve OK. Cak su me i zvali sledeceg dana da provere kako je protekla registracija, i da pitaju da li je sve OK, da li nesto fali. S druge strane, u Master Car sam otisao dva puta. Drugi put sam bukvalno kreuno s lovom, ne da razgledam, nego odlucan da kupim motor. Naravno, poveo sam prijatelja koji je mehanicar, i bajker s dugim stazom. Ukljucio motor, provozao ga. Covek koji je dosao sa mnom je ukazao na zamerku po pitanju karburatora, plus jedan cilindar na pocetku nije sljakao (oni kazu da motor nije bio paljen citavu zimu). OK, falinka mozda i nije bila neka velika, ali je bio red da pogledaju i da otklonimo sumnju, pre nego sto kupim motor, da ga ne kupujem neispravnog. Forme radi su mi uzeli broj telefona, da "nazovu kad pogledaju". Naravno da nikada nisu nazvali, nisu mi dali nikakvu prednost kao kupcu, motor je prodat neposredno po mom odlasku, nisu me nazvali ni da mi to jave... Oni naprosto drze monopol na NS trzistu, i imaju kome da prodaju motore. Nije im nesto narocito stalo da po svaku cenu prodaju motor, znaju da ce kad tad naici neko s "krizom srednjih godina" i lovom, ko ce tresnuti novac na sto. Ukoliko dugo pratis oglase, verovatno si primetio da tu ima "proslogodisnjih" motora, kojima cena nije korigovana od tada. Opet, ne kudim ih, ja verujem da je vecina motora kod njih korektna, spediterski i registracioni protokol bez upita, ali naprosto - oni su ti koji drze monopol i formiraju cenu kao jedan od vecih uvoznika polovnih motora. Zaradjuju prevashodno od automobila, i neku dodatnu uslugu i paznju, verovatno ne treba ocekivati. Cim prodaju toliku kolicinu motora, verovatno znaci da je vecina njih skroz OK, ali opreznost nije na odmet. Svaki motor, druga prica, treba biti oprezan... Samo delim svoje iskustvo. Nadam se da je bilo od pomoci, i da nisam previse ugnjavio... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WhaleBoy 2 Napisano Jun 10, 2014 U prolazu, 2 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Vstar 650 Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Imas moj motoric u ovoj temi: http://forum.bjbiker...ker-u-pokusaju/ Pa, ako si pratio oglase mozes uporediti sa stanjem datim tamo. Likovi iz Arilja su slikali motore iz malo "cudnih" uglova, tesko je ne biti skeptican da nije neki scam. Al' se ispostavilo da nije... Jedina dodatna stvar koju skoro svi u oglasima promuvaju, je da ta navedena "kilometraza" nije kilometraza - vec "miljaza", kad su USA motori u pitanju. Obicno samo stave jedinicu "km" iza brojke s brojcanika. Cast iskrenim izuzecima, koji to naglase... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukmarko 37 Napisano Jun 11, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Kojekude Motocikl: VT750RS Prijavi odgovor kao problematičan Nisi me ni najmanje ugnjavio, bas mi znaci ovo sto si napisao. Jako sam skeptican prema svima koji se ovih dana "profesionalno" bave preprodajom motora, pa mi je drago da ima barem neka kuca u koju se moze uci bez bojazni (sem zdravog opreza).... Hvala puno! Bas sam se cuo sa ovim covekom sto mi je Stendovac preporucio, boga mi ako se malo jos dogovorimo oko cene eto mene u tvojoj familiji samo sa Suzukijem. Bas danas gledam par komada po Bg, nadam se da ce uskoro biti nekih lepih vesti. Hvala jos jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukac 1295 Napisano Jun 12, 2014 onaj koji oblikuje, 346 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Samo menjam ko ciga konja Prijavi odgovor kao problematičan Moj dobar prijatelj prodaje (moj bivsi) V star 650 2008, uvoz iz USA, registrovan,ja ga odrzavao za oko 4000e , mozda i nize.On je kupio od mene VN900 pa mu je ovo visak.Mislim da motor nije na oglasima ako te zanima posalji PP pozz iz Moto servisa Lukac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miinja 1567 Napisano Jun 13, 2014 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Raška Motocikl: shadow 750 aero Prijavi odgovor kao problematičan neznam zašto ne honda a i nemoram ja swe ni da znam - ovo je moj kruzer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...