Jump to content

Moto Zajednica

svecice NGK

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

Vozim ja pre neki dan moju lepu hondicu,kad primetim da trokira. Cas vuce kako treba,cas gubi snagu.Stanem pipam izduvne grane,primetim,da druga grana je hladnija nego ostali.Nekako stignem kuci,bio sam udaljen od kuce 70 km.Sutradan izvadim svecicu drugog cilindra,imao sam sta da vidim.Svecica je bukvalno rastopila.Kako je imao varnicu,pojma nemam.Fali taj deo na sredini na koju treba da udari varnica.Kakvu stetu je napravio unutra,samo bog zna.Stavio sam drugu svecicu,sad je izgleda sve ok.Nadam se da su delovi svecice,izasli kroz ventil,da nisu ostetili cilindar i klip.Sva cetiri svecice sam kupio kod cubike,nisam hteo da kupim na buvljaku,jer sam cuo da NGK svecice kopiraju kinezi.Izgleda da i u prodavnici ima falseva.Sledece godine,uzimam denso.Ngk nikad vise.0ljut2.gif

post-167-0-00342300-1401626100_thumb.jpg

post-167-0-98809000-1401626123_thumb.jpg

post-167-0-94152700-1401626138_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65

Moze biti vise razloga zasto ti se to dogodilo.Za pocetak predji na iridijumske svecice,Denso ili NGK,razlika u kvalitetu u odnosu na obicne svecice je velika( i po ceni,naravno),vredi,veruj mi.U MASS-u prodaju originale.

• Svrati ponekad, 198 postova

Po cemu su to iridijumsk toliko bolje da ih platim 3 ili 4 puta (po komadu) skuplje narocito ako su za motor koji je 10+ godina star

Po cemu su to iridijumsk toliko bolje da ih platim 3 ili 4 puta (po komadu) skuplje narocito ako su za motor koji je 10+ godina star

Dobijes visoko koncetrisanu varnicu,bolje sagoreva,samim tim i manje trosi.Ima tu moc da sagoreva talog u rascepu prstena svecice.Motor pali mnogo bolje.To je moje iskustvo,ne secam se kad sam menjao zadnji put svecicu,a dok sam koristio obicne,malo pa malo crknu.Ogromna razlika.Jedini pravi problem je njihova cena,ali se isplati,ako je samo do njih.Nas milon ovde vozi motore starije od 10 godina,tako da ne treba samo to gledati kao razlog ne kupovine.

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ja nesto nisam ubedjen u te novije varnice u kombinaciji sa starijim motorima. Sve sto ona treba da uradi moze i ta obicna svecica sa kojom je dizajniran tada. A to je da baci varnicu u pravom trenutku i tako zapali smesu, i ako je i ostalo sve kako treba ima dobro da sagoreva. Ali mislim da ne moze bolje da sagoreva zbog same svecice.

Ne znam ni za tu posebnu moc da sagoreva talog..mislim da je vise cinjenica da se ne hvata 'talog' za nju.

Ali to je samo moje skromno misljenje, ima pravih strucnjaka koji to mogu mozda i demantovati :D

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

ORIGINAL VS KOPIJA.

photo7.jpg

....

IRIDIJUMSKE SVIJEČICE

Kako znamo več do sada, što jača iskra-to bolje izgaranje...

Ako pogledamo gromobrane, vidjet ćemo da su mahom špičastog oblika!!!

Zašto? (bez velike matematike i filozofiranja:)

Zato što špičasti oblik naj bolje formira, privlači i stvara iskru!

E, pa onda ako bi htjeli svječicu koja radi kak se spada s jakom iskrom, onda bi morali staviti vrh svječice da bude špičast poput igle.

No, tada i taj vrh vrlo brzo izgorio, i sviječica bi trajala jako kratko...

Zato je vrh ipak deblji, pa je iskra maaalo lošija ali zato sviječice i traju...

svecicems-3.jpg

svecicems-4.jpg

Ali, kako je tehnologija napredovala, tata je naučio novi trik... Pa je ovladao metodom obrade iridijuma...

Iridium je VRLO VRLO TVRD metal, ali je jako rijedak i skup!!!

Pa on kao takav dopušta izradu špičaste elektrode, koja je zbog dobrih svojstava iridijuma i dugotrajna, a kako je špičasta, iskra je bolja...

• Podržavam 2

Ja nesto nisam ubedjen u te novije varnice u kombinaciji sa starijim motorima. Sve sto ona treba da uradi moze i ta obicna svecica sa kojom je dizajniran tada. A to je da baci varnicu u pravom trenutku i tako zapali smesu, i ako je i ostalo sve kako treba ima dobro da sagoreva. Ali mislim da ne moze bolje da sagoreva zbog same svecice.

Ne znam ni za tu posebnu moc da sagoreva talog..mislim da je vise cinjenica da se ne hvata 'talog' za nju.

Ali to je samo moje skromno misljenje, ima pravih strucnjaka koji to mogu mozda i demantovati :D

Ja se drzim onog sto sam iskusio,palile su dobro i obicne svecice kada su bile nove,ali na zadugo,ali sa iridijumskom je neuporediva razlika...Pa nista,svako neka vozi sa svojim ubedjenjima i iskustvima,ja sam izneo svoje,hteo sam da pomognem na neki nacin,ali sto ljudi sto cudi,sto iskustava.

• Podržavam 1

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

zato smo tu, da svih 100 nas razmenimo cudi i iskustva, ne bi li tako postali malo mudriji.

u dugotrajnosti mogu da se nadjem. tu izbor materijala ima logike.

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

Mene zanima gde si nabavljao NGK?

U prodavnici CUBI novi sad.Kod njih kupujem vec godinama.Nikad nije bilo problema do sad.

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: sve o nozevima

Dali su fals ili ne, ali ocigledno da nesto ne stima. Drugar kupio NGK kod gore pomenutog,presao 1000km ipocela da trokira kad se zagreje. Stavili staru i sve ok.

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: cbr 500 f

Otprilike, mozda jos i gore sam i ja prosao. Naime pre izvesnog vremena sam pocastio moju staru baba Suzanu sa novim NGK svecicama i prva je pocela da pravi probleme na putu za Bjeljinu vec po prelasku granice kod etnosela Stanisic i do povraka kuci nije izdrzala ni jedna. Usput su menjane sa starim Bosna svecicama koje sam kupio sa motorom. E sada motor je doooosta star i trosio je dosta ulja, moze biti da je to bio problem za NGK ali Bosna je to stojicki izdrzavala jos 15k km do zamene karika.

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Mnogo ina fusha, sad gledam da kupim ulje, i od dve radnje jedna je zatvorena, i to ona gde sam kupovao ulje i filtere, u ovoj drugoj mi se ne kupuje jer baja otkuca racun i onda ga stornira, i kad pogledas racun na njemu pored kupovine dole pise da je stornirano, u jednoj od te dve radnje su mi uvalili fus motul ulje e sad u kojoj ne znam, ali to je bilo odavno, tako da nista danas nije sigurno

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja