Svaler 1990 Napisano Maj 28, 2014 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Значи интересују ме предности и мане мотора са отвореним (афтермаркет) ауспухом. Значи променом ауспуха, шта мотор добија а шта губи? (Да изузмемо бољи, дубљи, лепши, гласнији звук. ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Maj 28, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan loud pipes save lives! - glasne cevi spashavaju zhivote! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Maj 28, 2014 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan што се мене тиче зато сам га и ставио да се чује на километар!!! Е сад коико су мени причали,да би добио нешто у снази,мора да се стави и КН филтер и да се дораде мапе на директим убризгавањима ... и онда има разлике ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 29, 2014 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Robert iz Ade mi je pravio otvorene topove na Transalpu 1 a na Caponordu 2 komada. Prednosti su da se čuješ i u gradu i na putu, kad kreneš u preticanje obavezno " trzanje " vozača automobila u desno. Mane - počinje da smara na dužem putovanju. Otprilike udara između malog i srednjeg mozga. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
orlovi 594 Napisano Maj 29, 2014 Stara Garda, 274 postova Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI Prijavi odgovor kao problematičan Za dalje ture,bez buke..Ubi...Otekne ti uvo a o komunikaciji,ako imas suvozaca ili veza sa navigacijom i telefonom,zaboravi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Maj 29, 2014 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek može da stavi prigušivač . Uostalom koliko USA ljudi vozi copere koji se čuju 2x više nego taj otvoren izduv, a prolaze pola USA pa se ne žale . Dakle prednosti mogu da budu itekako tehničke prirode ako se još odradi KN + dyno jet ili remaping i naravno zvuk motora koji bar po meni svakoi motor treba da ima . Iskreno sere mi se kada čujem motor koji zviždi dok ide tj ne čuje se. Neko to voli ali meni je taj zvuk kao da voziš elektro skuter ili tako nesto. Ocaj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Maj 29, 2014 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da te stavim ja kod mene na motor sa gradskim auspuhom 200 km pa da se useres gluv. Otvoren iskljucivo za grad.Standard na putovanju.Kad ne promenim za neku voznju smetam ostalima u grupi ako voze blize od 150 metara iza mene. Mane veca potrosnja i dere se.Prednosti uocen si. Te price da se nesto dobije auspuhom u snazi su u domenu bajki,samo ako se ulozi toliko para da mozzes jos jedan motor kupiti onda sa tim mozes dobiti nekog konja.Svi auspusi iz kojekakvih prirucnih radionica i garaza koji nisu proracunati za odredjen motor i propraceni filterima diznama i stelovanjem daju samo jednog konja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8577 Napisano Maj 29, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Prednosti su navedene. Jedna mana: Kad god ujutru palim motor, moram da ga odguram stotinak metara, pa da ga palim. Tako mi rekla žena, da ne probudim decu i nju. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Maj 29, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto gore pomenu kolega, meni je bilo super sa otvorenim izduvom, dok nije doslo da se predje 200 i kusur km, obzirom da je 250cc u pitanju malo se oteglo, posle skoro 4 sata voznje kad se dodaju i ogromne vibracije, sisao sam blesav sa motora i vikao naredna dva dana dok pricam sad sam napravio prigusivace, koje mogu po potrebi da skidam i da vracam, mada je i sa njima dovoljno glasno. Sto se performansi tice za nijansu bolje vuce nabija obrtaje, ja ne video ni manjeg motora ni vise nekih cevcica, katalizatora, kurcica palcica (kinezi) al' jeste se cuo pre toga k'o na baterije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Maj 29, 2014 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Po meni nema nista LEPSE na svetu, kada se motor jako cuje (Kawasaki), i kada se uopste ne cuje ( HONDA ) Sve ostalo neko zujanje i lupkanje, Yamaha pisti, ali bukvalno pisti na velikim obrtajima a Suzuki ko da pijan peva, niti lep niti ruzan zvuk, ima potencijala, ali se napio, pa ne mozes provaliti sta je.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Maj 29, 2014 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je uvek samo varijanta kako je rekla fabrika tako da bude. Znaju valjda svi ti uceni ljudi bolje od mene sve to. Jeste da je dobro da te cuju ljudi za grad. Ali ja grad ne volim tako da... Za mene sto tise to bolje! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bug1 235 Napisano Maj 29, 2014 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da se većinom slažemo oko "izbora" buke , po gradu dranje na otvorenom predenje . Dok se nisam "iživeo" vozio bez prigušivača i nije da sam baš primetio neku razliku u ponašanju motora . Sad ponekad skinem prigušivač kad se uželim zvuka . S obzirom da krećem na posao u 5:30 malo mi žao komšiluka da ga palim bez prigušivača Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Maj 29, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2643 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Meni vala otvoren ne smeta ni na dužim vožnjama, sad sam mu stavio DB kiler pa je malo tiši. Uživam kad mu dam gas i čujem kako zaurla na auspuhu. Fabrički stoji u garaži i čeka neke bolje dane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4771 Napisano Maj 29, 2014 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam motor kao moj sa otvorenim izduvom i BMC filterom (nije morao da se remapira), konkretnije, energicnije povlaci. Ali na daljim turama ne prija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 29, 2014 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Видите, ово да ме чују и то, о томе нисам ни размишљао. Добра ствар. Мада мене највише интересовало са техничке стране, да ли и колико се потрошња повећава са принципом само скини стари и стави нови, без неког подешавања? И то на мотору са карбураторима, без убризгавања, тако да "remaping" не пије воду. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 29, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Srdjane, moj auspuh si čuo.... Ne bi ga menjao na fabrički nikad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Maj 29, 2014 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Jeste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...