zeflex 4 Napisano Maj 13, 2014 U prolazu, 33 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSXR 1000 k5 Prijavi odgovor kao problematičan E pa ovako ljudi treba mi savet oko kupovine motora za pocetak... Razmisljam se izmedju TDM 850, Transalp ili ako vi imate neki predlog za pocetak. Vozio sam motore, ali nisam bas nesto iskusan. Ne bi nista ispod 600ccm, ali ni preko 1000ccm... Cena do 3000 eura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2552 Napisano Maj 13, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2627 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam gde imaš nameru da se sve voziš ali moj glas ide za TDM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Maj 13, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, nebih da budem nepristojan, ali mogao si bar prvo da se predstavis pre nego pocnes sa pitanjima. Ima deo forma gde se clanovi prvo pretstave. Znas ono tipa: Ja sa Zekoslav Šargarepica, volim cros/ turing motore , zivim u polju sargarepe Kod Novog Zemuna... A onda odvojis pola sata i prelistas malo forum jer ima dosta teme sa slicnim pitanjima (znam bar 5 tema sa nazivom Motor za pocetnika). Isto tako ima dosta tema i o dva modela koja si pomenuo TDM i Transalp. Sigurno ces naci neke korisne odgovore. A onda ako jos imas pitanja postavis i to malo konkretnije, prvenstveno za koju namenu ti treba motor? Turing, ofroad, grad (od kafane do kafane) Staza? Recimo ovako: Prvenstveno mi treba motor za duze ture sa mogucnoscu povremenog silaska sa asfalta blazi off do nekog kamp mesta. A ako bas zelis ovako moj glas ide za: Transalp Zasto? Lepsi je 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Maj 13, 2014 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi bilo loše da proučiš sledeće teme: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/48062-yamaha-tdm-900-i-850/ i http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21087-honda-xl600-v-transalp/ Kod nas ih ima na oglasima koliko hoćeš, a za koji god se odlučio nećeš pogrešiti... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohawk 1 Napisano Maj 13, 2014 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da je bolje ovde da pitam, nego da otvaram novu temu. Pošto sam apsolutni početnik sa mojih 30 godina i 100 kila, a planiram da kupim motor koji bi koristio za po gradu i šire (i dosta šire), razmišljao sam o nekoliko mašina za sličnu cenu. Interesuje me mišljenje iskusnijih članova šta valja, a šta ne i da li da gledam nešto drugo. U uži izbor su ušli: Honda CX500E Yamaha XV250S Virago Honda Deauille NT650V (mada je razlika u registraciji bezobrazna za 150ccm više) Eventulno neki GPZ Mišljenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Maj 14, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan E pa ovako ljudi treba mi savet oko kupovine motora za pocetak... Razmisljam se izmedju TDM 850, Transalp ili ako vi imate neki predlog za pocetak. Vozio sam motore, ali nisam bas nesto iskusan. Ne bi nista ispod 600ccm, ali ni preko 1000ccm... Cena do 3000 eura... Zemo, lepo ti kazu ljudi kako se ulazi u kucu . A sto se motora tice, kako znas da neces nista ispod 600 i ne preko 1000, to em je los rezon em vrlo siroko polje. Reci svoje gabarite, godine, godine iskustva, zelje, namenu motora, sta ti se vizuelno svidja... Da bi mogli da ti predlozimo nesto. Moj ti je glas da se barem prve sezone svakako ne zaleces sa snagom i kubicima @mohawk - nemoj nikada da dovodis u pitanje razumnost razlike u kubikazi, samo ce ti se kasti tokom voznje. Da je skuplje, skuplje je, dzukacka nam drzava jbg, ali ako imas, registruj i ne pitaj, ako ne, onda ekonomisi, mada je to 2-3 000 dinara na godisnjem nivou. Preskocis voznju jedan dan i eto ti tih 150 kubika. Honda CX500E dobar paket za pocetnika, ali veoma matoro za moj ukus. Yamaha XV250S Virago ovo je fantasticno za pocetak, ako imas od koga da pozajmis mesec dana pa da predjes na nesto malo vece . Salim se, ortak od 100+ kila se slatko navozao sa slicnim pakovanjem, samo u kineskoj izvedbi. Tek je ove godine presao na TDM, tako da moze da zavrsi posao Honda Deauille NT650V (mada je razlika u registraciji bezobrazna za 150ccm više) mislim da je dobar turer sa odlicnim agregatom, ali je probelm sto su bocni koferi fiksni Eventulno neki GPZ ne volem, sto ne znaci da ne valja Inace, procackaj malo po ovoj temi, verujem da ces naci dosta odgovora za sebe http://forum.bjbikers.com/index.php?/forum/52-vozili-smo/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Maj 14, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan @mohawk ako nemas potrebe za velikm putnim brzinama Virago ce sasvim lepo da te sluzi i veoma je pouzdana masina. Mada meni licno iz navedenog Honda Deauille NT650V je naj naj i sam je gledam vec neko vreme, veliki + je kardan umesto lanca relativno mali potrosac odlicna zastita od vetra.... meni ekstra, jedino nisam siguran kakva je za provlacenje po gradu, sve cekam priliku da sednem na jednu da je oprobam u gradskoj guzvi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeflex 4 Napisano Maj 14, 2014 U prolazu, 33 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSXR 1000 k5 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, nebih da budem nepristojan, ali mogao si bar prvo da se predstavis pre nego pocnes sa pitanjima. Ima deo forma gde se clanovi prvo pretstave. Znas ono tipa: Ja sa Zekoslav Šargarepica, volim cros/ turing motore , zivim u polju sargarepe Kod Novog Zemuna... A onda odvojis pola sata i prelistas malo forum jer ima dosta teme sa slicnim pitanjima (znam bar 5 tema sa nazivom Motor za pocetnika). Isto tako ima dosta tema i o dva modela koja si pomenuo TDM i Transalp. Sigurno ces naci neke korisne odgovore. A onda ako jos imas pitanja postavis i to malo konkretnije, prvenstveno za koju namenu ti treba motor? Turing, ofroad, grad (od kafane do kafane) Staza? Recimo ovako: Prvenstveno mi treba motor za duze ture sa mogucnoscu povremenog silaska sa asfalta blazi off do nekog kamp mesta. A ako bas zelis ovako moj glas ide za: Transalp Zasto? Lepsi je Evo poslusao sam svet predstavio sam se valjda tako treba... Nisam imao vremena i nemam nesto vremena da citam sve redom teme a citao sam o tdm i transalpu ove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohawk 1 Napisano Maj 14, 2014 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan @kosooki @CrashSm - Hvala na odgovorima. Izgleda da ću uzeti Virago - lako je preći na više kubika kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Maj 14, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, vrlo razumna odluka. Sigurno ce ti relativno brzo biti slab, ali bolje izguli jednu ili dve sezone na tom mootoru, bices odlicno spreman za vecu kubikazu kasnije, umesto da sad poprecis ali da rizikujes sebi glupost usled nespremnosti za upravljanjem jacim motorom. Ne kazem da ni sad ne bi ti to lepo radio, ali ako imas strpljenja, idi postepeno, bices zahvalan samom sebi na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohawk 1 Napisano Maj 15, 2014 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa popričao sam sa još dvojicom drugara koji aktivno voze, i neko njihovo mišljenje je da je Virago sasvim dobar početnički motor - nisko težište, nije komplikovan i sasvim dosta kubika za početak. Kontam da ću se sa njim lepo navozati dok ne kupim nešto jače. Jedino ako u međuvremenu ne kupim brod kako je krenulo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 16, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko si visok ali Virago vazi za dosta mali motor. Obavezno bar sedni na njega, ako ne mozes da ga probas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Maj 16, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Kolega @zeflex, nemoj se nadjes uvredjenim. Hajde jos nam kazi za koju namenu ti treba motor pa da prodiskutujemo i razmenimo misljenja, Uglavnom Grad? Duze ture? Malo ili punoo offa ili nikako itd... Iz ova dva sto si naveo mozemo da zakljucimo koji tip motora ti se svidja... al ne i gde i kako nameravas da vozis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohawk 1 Napisano Maj 16, 2014 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan OK, ajd da vidimo - visok sam 180cm, imam skoro 100kila. Motor mi treba prvenstveno za švrljanje po Novom Sadu i široj okolini - povremene odlaske do Beograda, Zrenjanina itd. Ideja je da se eventualno iduće godinu upustim u odlazak na more... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeflex 4 Napisano Maj 21, 2014 U prolazu, 33 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSXR 1000 k5 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega @zeflex, nemoj se nadjes uvredjenim. Hajde jos nam kazi za koju namenu ti treba motor pa da prodiskutujemo i razmenimo misljenja, Uglavnom Grad? Duze ture? Malo ili punoo offa ili nikako itd... Iz ova dva sto si naveo mozemo da zakljucimo koji tip motora ti se svidja... al ne i gde i kako nameravas da vozis Malo po gradu, malo offroad, najvise za duze ture... Predlozite i vi neki koji mislite da je dobar.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohawk 1 Napisano Maj 26, 2014 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, pomoć prijatelja - nesrećnom igrom sudbine Virago koji sam hteo da kupim više nije na prodaju... Za nešto manje para mogu da kupim Virago 125ccm (što mi iskreno deluje kao kupovina kosilice za travu). Od alternativa razmatram Suzuki GZ 250 Marauder, Kawasaki Eliminator ili Yamaha dragstar 250 xvs. Šta dalje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Maj 27, 2014 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kupi ipak Transalp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ton 12 Napisano Maj 27, 2014 U prolazu, 27 postova Lokacija: Slovenija, Notranjska Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Ma kupi ipak Transalp Ako bude kupio Transalp može njim preči ceo svet. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...