Mina 545 Napisano April 3, 2006 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Svratih juche do NBG-a da mali provozam moje motorche, chisto da me mine zelja... Chak me ni loshe vreme- kisha nije moglo omesti u mojoj zamisli da obrnem par krugova... Sva happy, pochnem sa pripremam za voznju, jakna, kaciga, bez rukavica :? ... upalim motorche i krenem u voznju... Na semaforu kod Maxi diskonta na NBG uhvati me crveno svetlo, stanem regularno, iza mene par automobila... Pali se zeleno i kretjem, dodushe sa malo jachim gasom :? [priznajem], ulazim u krivinu i zadnji tochak proklizava na mokrom asfaltu, i padam na levu stranu.Udaram ramenom i glavom o asfalt i klizam par metara dok se konachno nisam zaustavila.Odmah se ispravljam i gasim motor.Dechko iz kola iza mene mi pritrchava i pomaze mi...Zovem Neshu i Tonija u pomotj [poshto se sve to desilo na 5 min od Igorove garaze] i zajedno se vratjamo do garaze... Ogulila sam lakat, ugruvala se poshteno...na motoru sam s*ebala neke sitnice koje je NeshaTL posle odmah sredio [hvala mu]. Poenta cele priche je da stvarno nikad ne treba voziti bez opreme...ja sam htela samo da obrnem jedan mali krug i eto shta se desilo...Da nisam imala kacigu ufff netju ni da razmishljam o tome, protektori su me mozda spasili loma kljuchne kosti ili ruke... Zato ljudi uvek budite u opremi, chak i kad idete do prodavnice koja je na sledetjem tjoshku, nikad ne znate shta moze da se desi... Ja sam neshto nauchila iz svega ovoga...a nadam se da tje i drugima ovo pomotji da shvate da je oprema STVARNO bitna! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 3, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uh Mina.....ma super si prosla! Sledeci put obavezno i rukavice! Aj' pa neka ti ovo bude jedino takvo iskustvo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano April 3, 2006 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Minche, dobro zborish, i hvala sto si ovo podelila sa nama, a znajuci pritom da se neko blizak tebi opekao kolenom o iznenada otvorena vrata bass pre neki dan!!! Sto je najgore, ovakve situacije se dessavaju cesto od kuce do prodavnice, ispred kuce, kad motor stoji ili ide lagano, a najccescce de dessavaju (ovo su Caletove reci koje je on meni uputio svojevremeno) - kada pomislite da ste "SKUVALI" motor......ali on je uvek jacci od nas :roll: OPREMA je majka! A sto se pada tice , iskustvo je nezamenljivo, na srecu na maloj brzini. Bila si pametna, imala si kacigu, opremu, ja bih samo preporucio, a uzecu sigurno, protektore za kolena i podkolenicu. Odmah se ispravljam i gasim motor. Ja bih samo preporuccio da se posle ovakvih incidenata, polako pregledate, preispitate pa tek onda "odmah" dizzete... Ogulila sam lakat, ugruvala se poshteno Jel si imala onu tvoju plavu IXON jashu,,,,..zar nema neke protektore u laktu.... Ja koliko se secam, tebi zadnja guma uopste nije lossa, nije mi jasno kako si proklizala osim ako nisi "divljala" kao sto umesh..... [-X ....i na kraju, kako kazzu: postoje 2 vrste bajkera, oni koji su pali, i oni koji ce tek pasti. Dakle cool:) Dobro si prossla. Zelim extra brz oporavak i da to oguljeno zaraste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano April 3, 2006 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Vozi Dalje... Sve se dobro zavrshilo i sreca da si bila savestna i imala jaknu i kacigu...Ipak...PAMET U GLAVU. Ovo Posmatraj kao DOBRO iskustvo PS. Sto neko reche...Bajkeri se dele na dve grupe, Oni koji su pali i Oni koji tek treba da pa'nu. Majku mu, ima istine u tome!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 3, 2006 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jel si imala onu tvoju plavu IXON jashu' date=',,,..zar nema neke protektore u laktu.... [/quote'] Da u toj jakni sam bila, ali i pored protektora na laktu...ogulila sam se...najvetji pritisak mi je bio na laktu, pa na ramenu...Tako da je "probilo" protektor...ali nishta strashno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano April 3, 2006 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Cuti, dobro si prosla. Za svakog motoristu, pad je vrlo traumaticno iskustvo, pogotovo sto dogadjaj iznova vrtis u glavi. Take your time, pa kad budes spremna - nazad u sedlo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1712 Napisano April 3, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan A 'lepo' smo ti svi rekli da manje zavrces gas Ma dobro si prosla, sad polako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zverka 4 Napisano April 3, 2006 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: bg :) Prijavi odgovor kao problematičan Vozi Dalje...Sve se dobro zavrshilo i sreca da si bila savestna i imala jaknu i kacigu...Ipak...PAMET U GLAVU. Ovo Posmatraj kao DOBRO iskustvo PS. Sto neko reche...Bajkeri se dele na dve grupe' date=' Oni koji su pali i Oni koji tek treba da pa'nu. Majku mu, ima istine u tome!!!![/quote'] mozda ja ??? heheh fak al si ok prosla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano April 3, 2006 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja sam to rekao....a meni si ti rekla...a oboje smo procitali na netu na milion mesta.. A Minche ima laku ruku, voli brate da ga odvrne do dzadza :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 3, 2006 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan A Minche ima laku ruku' date=' voli brate da ga odvrne do dzadza :twisted:[/quote'] e al sad vishe ne! Sad pazim shta radim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano April 3, 2006 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan EXTRA iskustvo za male pare ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano April 3, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Mina super si prosla. Posto je probilo protektor, mozes misliti sta bi bilo sa golim laktom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano April 3, 2006 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Sretne ti rane junaèe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano April 3, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Komentari: 1. Uvek se vozi u opremi, bez obzira na spoljasnju temperaturu. Ovo se posebno odnosi na leto, kada smo manje vise svi skloni da se "skinemo". 2. Voznja po kisi: IZBEGAVAJ JE dok ne steknes malo iskustva. Ja mogu da ti kazem da primecujem drasticnu razliku izmedju proslogodisnjih voznji po kisi i ovogodisnjih - sada tacno osecam "setanje" zadnje gume, mestimicno klizanje po podlozi itd... mogu misliti koliko ce mi osecaj biti drugaciji kroz recimo 20K kilometara... dakle batali kisu ove godine. 3. Svi su pali, ili ce pasti. OK ima izuzetaka, ali jako malo. Ne brini za to - mnogo je bitno sto se to desilo SADA, na pocetku "karijere", da te prodrma i probudi... mislim da ces mnogo ozbiljnije pristupati buducim voznjama. Motor nije igracka, a jos manje bezbedno prevozno sredstvo. 4. Ne brini za oderotinu - da nije bilo protektora bilo bi barem dvaput gore. 5. Zelim ti sto brzi oporavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano April 3, 2006 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je dobro sto je Andrejp rekao, bolje sad, na poccetku, jer neke stvari odmah utuvish u glavu...ako je josh bez nekih tezih posledica - onda je, kao sto rekoh, extra iskustvo za male pare. Moje prvo iskustvo za male pare je bilo kada sam gledao u km sat pa u retrovizor na skuteru sa jedno 60km/h na sred M Tita i onda video Taxistu kako je posle naglog kocenja sada vec u stanju mirovanja i ubacuje stranke, sve bez migavaca itd....tada sam prvi put napravio STOPPIE u zivotu hahaha Dakkle prvo iskustvo -gledaj ispred sebe Drugo iskustvo...nositi cizme sa protektorom za skocni zglob ako divljash po travi i off roadu...ja sam ih tad imao i sreccan sam zbog toga . itd itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 3, 2006 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Tnx svima na komentarima i lepim zeljama za oporavak :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano April 3, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1) Dobro si prosla! Zamalo da sama sebi popravis onu ruku 2) Dobro je sto ti je motorce vaskrslo 3) Reci mi kad ides u voznju da se ja ne setam po kraju :baeh: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano April 3, 2006 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Srecne ti rane i da sto pre stanes na dva tocka. Ne srecu se cesto zene vozaci tako da si nam veoma dragocena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano April 3, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan No, vazno je da rane zarastu ali jos vaznije sto motor ne zaraste . Sato sledeci put, nedaj da padne na zemlju, bacaj noge pod rezervuar. No kako si uspela protektor da sjebesh. Tu meni nesto smrdi. Video sam druga koji je brze klizao po betonu pa je samo platno pokidao. Ja ne znam kako vi, ali ja bi menjo firmu. p.s.-sta je sledece, prevrtanje na rep? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano April 3, 2006 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan vidim ja cim si ti vec na net i sve fino otkucala bez greske, zafalila svima na komentarima i zeljama... nisi ti dobro klepila lakat dobro si prosla, i srecne ti ranice pa da ti zadnje budu (ovako zaradjene ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano April 3, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Odrljotine mazi kantarionovim uljem da ti nebi ostali oziljci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkk 16 Napisano April 3, 2006 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Beograd Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Sretne ti rane i da brzo zarastu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano April 4, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak zelim! Kad vec Cale pomenu mazanje, toplo ti preporucuje Saljicev melem, mene je on spasio! Imam na sebi preko 20 savova i sada mi se slabo sta vidi, a nisam bas bio dosljedan mackanju. Da sam jos malo mazao ne bi mi se nista vidjelo :oops: I interesantna mi je stvar da se to desilo preko protektora :?: Mislim da cu odustati od kupovine Ixon jakne :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano April 4, 2006 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan ... I interesantna mi je stvar da se to desilo preko protektora :?: Mislim da cu odustati od kupovine Ixon jakne :mrgreen: "Do bijesa" a ja se oštrim da pazarim novu Ixon Cosmic jaknu :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 4, 2006 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jao ljudi pa nisam se ja neshto strashno ogulila...rekoh vam vetj da je samo malo oguljen lakat - onako mizerno...imam sad jabuku na njemu fine teget boje Ma ja sam svojom jaknicom zadovoljna, da je nije bilo ne bi bilo ni mog lakta sad ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...