Jump to content

Moto Zajednica

Odnos lancanika

Recommended Posts

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

Danas su mi stigli did xring lanac i lancanici za moju Yamahu TT600s.Ovi stari koje skidam su mi bili prednji 14zuba a zadnji 49zuba zato sam imao veliko ubrzanje.Ovi novi su mi prednji 15 zadnji 44 zuba.Sad se razmisljam dali da ih skidam ili samo da zamenim lanac,neznam koliko cu izgubiti na ubrzanju ako ih zamenim.Ima li neko iskustva sa tim?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 577 postova

'si lood?! da menjas samo lanac a ne i lancanike?! jeres!!! ts, ts, ts,  gde ide ovaj svet...  ;D

a sad ozbiljno, sa kombinacijom ta cetiri lancanika pokrivas lep dijapazon, pa kreni redom, svaki(a) sa svakim  :D

nemoj se stiskas, menjaza traje 5 minuta. pa onda probas.

vidi gde i zasta ti najbolje lezi, na kojim je obrtajima masina.

bolje za otvoren put da imas spid, ALI mozes da je preseces da u petoj nikad ne izadje.

ZATO, s obzirom na to koja je masina u pitanju, uvek bih ostao na strani ubrzanja, a takodje, cuvas menjac, ne das joj da kida/kuje...

• Drug član, 1854 postova

nov lanac na starim lančanicima će brzo da ti ode, ako hoćeš da se igraš sa prenosom moj savet ti je da kupiš još jedan par novih lančanika i da kombinuješ.

Znam da cu mnogo izgubiti na ubrzanju ako stavim nove lancanike.Probacu sutra da stavim samo zadnji nov a da prednji ostavim stari pa da vidim kako ce se ponasati ako ne vraticu i zadnj stari.Ipak meni netreba vise od 110-120km/h a ubrzanje mi je veoma bitno.

• Zainteresovan, 577 postova

Znam da cu mnogo izgubiti na ubrzanju ako stavim nove lancanike.Probacu sutra da stavim samo zadnji nov a da prednji ostavim stari pa da vidim kako ce se ponasati ako ne vraticu i zadnj stari.Ipak meni netreba vise od 110-120km/h a ubrzanje mi je veoma bitno.

i ne samo veoma bitno - NAJ bitno

;)

pa da, okolo 110 je brzina na otvorenom za te masine, preko toga samaranje

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Gledaj samo da ne ispadne da putnu brzinu dostize u visokim obrtajima!

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

nemam obrtomer tako da neznam kad su visoki obrtaji,mada nebi trebalo

Nismo se razumeli, htedoh da kazem da ne bi valjalo da tih 110-120 dostize sa preko 3/4 gasa...

Po fabrickom prenosu mi je i stiglo 15 napred 44 nazad.Tako pise i na kutiji.Stavicu sutra standard pa cu videti kako ce se ponasati.Ali ima vise standarda z pise da je od 83 do 86 god.stadard 14 napred 48-51 nazad.Od 96 do 04 standard od 15 napred do 44 nazad a za 94 god.nemogu da nadjem.

Danas sam zamenio oba lancanika i motor ide super gotovo da nema razlike samo je jos bolje.Pre sam morao sa 80km/h da ubacim u petu sad ladno ide sa cetvrtom.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

pa da malo si izgubio na snazi ali ti je putna brzina sada na manjim obrtajima i brzi je....ako nisi mnogo izgubio na snazi ne diraj nista ,ostavi tako i trebalo bi malo i potrosnja da se smanji posto si smanjio obrtaje

pre se motor mucio vec sa 80 na sat jako se cuo a i potrosnja je bila dosta velika to me je cudilo.Danas nisam primetio neku razliku u ubrzanju cak mi se cini da brze dodje do 80 nego pre a i motor se ne dere ko pre

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja