sale82 0 Napisano Maj 3, 2014 U prolazu, 53 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Derbi rabasa Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav imam jedfan prilicno velik problem pa molim za pomoc,naime treba da rastavim motor da mu zamenim lezajeve na radilici,i krenem ja da ga rastavljam dodjem do dela kada treba da razdvojim blok motora,jedva ja odvrnem srafove sve sem dva komada koja su mi bila toliko izlizana da ih nisam mogao odvrniti a da problem bude veci upustena su u bloku,tako da im je glava poravnata sa povrsinom bloka,i sada neznam kako da ih izvadim,poslusao sam savet jednog prijatelja pa sam pokusao da im oglodjem glave burgijom,uspeo sam jedan deo ali ono pri kraju nikako nece,dali mozda sada ima neko neku ideju.HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2691 Napisano Maj 3, 2014 Drug član, 1228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ti bravar a ne znas sta dalje. stavi u busilicu malo glodalo (po mogucnosti kukuruzar, to ti je za grublju obradu metala) i razjebi glavu vijka, a sledeci put kad nesto odvces prvo zagrej femom za plastiku i videces koliko ide lakse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 3, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ево овако: 1. Напрскаш штаф са овим спрејем и оставиш га да одстоји 5-6 мин. и то поновиш неколико пута. 2. Затим узмеш ово и врло одмереним ударцима чекићем га мало удариш да би се навоји отпустили. 3. Према величини шрафа узмеш бургију и избушиш га тачно у средину једно 2мм. Пре тога обавезно кирнером обележиш тачку у средини да ти бургија не побегне. 4. Све су то припреме да би могао да користиш овај алат. Ставиш га у бушилицу (а можеш и ручно) и одвијеш проблематичан шраф. Ово су кораци које сам користио када ми се пре 10 дана при промени гума откинуо брезон. Два пута сам то радио (први пут пре 7 год.) и одвио шрафове релативно лако. Срећно! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Maj 3, 2014 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Ponekad pomogne da se na staru glavu srafa navari matica (kroz rupu), ali mislim da je kod tebe vec prekasno za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1068 Napisano Maj 3, 2014 Drug član, 1087 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam koristio metodu kao kolega @sr3ck0 i nema da omane. Samo pazi kad abusis rupu u srafu da bude u centru. Najbolje prvo nekom malom buggijom tima 2mm pa onda prosiriti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ceperko 192 Napisano Maj 3, 2014 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Draganici, Raška Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan Moras bas pooolaaako strpljivo...neophodne su kvalitetne burgije, kirner bas u centar. Mirna ruka da ne dodje do...zalomi se burgija, ostane parce, ma bruka posle. Dane deda, predlaze sigurnije. Malo glodalo i polako ostruzi mu celu glavu. Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Maj 3, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Jedino odvrtač ili da probaš da mu oglođeš još malo glavu ali pazi da ne preteraš sa brušenjem ostatka glave i ne obrusiš i ono što ne bi trebalo tj deo dekla koji drži taj šraf, ako je to mesto u pitanj. Gledaj da odvrtači budu kvalitetni a ne neki kineski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Maj 4, 2014 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Nadji zabusivac za strug i razbusi glavu zavrtnja.To je burgija sa 2 prelaza od stirije i sigurno ce da razbusi tu glavu.Ja to tako radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale82 0 Napisano Maj 4, 2014 U prolazu, 53 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Derbi rabasa Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala na predlozima,sada kada smo to resili kako da najsigurnije razdvojim blokove a da ih neostetrm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 4, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala na predlozima,sada kada smo to resili kako da najsigurnije razdvojim blokove a da ih neostetrm? Пре свега провериш да ли си одвио све шрафове. Има ту и оних мало мање видљивих. Кад утврдиш да си све одвио онда полако куцкаш доњи део блока пластичним чекићем осећајно и полагано да га не оштетиш. При томе се можеш послужити и шрафцигером или пајсером за на то предвиђеном месту које је обично напред (са предње стране агрегата). Ако би којим случајем имао и прави алат за то било би тако најбоље. Мада пластични чекић и полако и раздвојиће се: bilder upload Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...