Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBX 1000 1978 - 1983

Recommended Posts

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ako neko poseduje a hteo bi da je proda, moze da mi se javi putem mail-a. Ili ako znas nekoga ko bi prodao..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Hvala druze,

Dodao sam ga na fejs pa ćemo videti. Inace letos sam svakako u KV pa mogu i uživo da se vidim sa čovekom. Ako neko zna čuje za još neku..

Ovde u NL ih ima od 2k pa nadalje. Ali nije svaki cbx isti.

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Mnogo veći izbor je preko. Nemačka,Svica,Italija...USA... U Srbiji ima par komada i teško da će ih se bilo ko odreći za male pare,ako ti je to bila ideja. Meni su pre dve godine bili neki naši iz Austrije da kupe BMW-a. Došli su sa idejom da smo mi (u Srbiji) siroti i da će se lako pazariti za neku sitnu lovu. Naravno,moj ćale im je pokazao vrata. Ne kažem da ti želiš da uzmeš ovde motor za budzašto,,ali z900,z1000,r90/s,cbx1000 i ovde ako valjaju koštaju kao i preko. A opet,mislim da je preko veći izbor. Pozzz

I još nešto. To je predivan motor. Želim ti da kupiš. Ja se uvek radujem kada vidim da neko ima takvo blago od motora. Javljaj kako napreduje potraga...

Tek sam sad lepo procitao sta si napisao. Naravno da se ne zanosim mislju da ce neko da mi ga pokloni. Ali zasigurno necu ga ni kupiti ako bude bio skuplji (isto stanje, km predjeni itd itd).

Ali kako sam skuzio situaciju tesko da ce biti sta od kupovine cbx kod nas jer je kao sto i sam kazes puno je manja ponuda a isto je cenjen od strane motorista, ako ne i vise nego ovde u NL.

Ovaj primerak ispod stoji na prodaju za 4,5k Odmah bi mu poskidao ove oklope! I stavio ih negde na stranu za neki drugi put. :)

post-32893-0-19482700-1399133513_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: BMW R 850 R

Raus ima 4 Honde CBX1000, od ove na ovoj fotografiji, izgledaju jos i bolje. Sredjene, ocuvane maximalno. Kad je prodao BMW-a jednog od dva ... ovih dana je BMW presao u Pirot ako se ne varam. Kontaktiraj ga preko foruma, ima i njegovog telefona, lako ces ga naci.

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Hoces da od pro linka napravis federusu, po izgledu? Moraces i da menjas instrument tablu, far i da se juris sa zicama.

@ceperko

Sacekacu Juli-Avgust kad budem bio u KV pa cu otici licno da pogledam masine i popricam sa covekom. Glupo mi ovako kad ga i ne poznajem odmah da pitam da mi proda nesto sto nisam ni video.

@misa pei

Nisam imao pojma da je to originalna maska :neznam: Ni u ludilu ne bi skrnavio original da bi napravio nesto od necega sto nije :D

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Izvini što ti se mešam, ali, koliko ti znaš o samoj CBX mašini? Koje su joj fabričke mane? Koliko samo lanaca ima u mašini? To je bio Hondin najsloženiji motor (i ne samo Hondin). Više je časovničarski proizvod nego "mehaničarski". CBX je za života postao legenda, koja se slabo prodavala, pošto je bila previše skupa za izradu i previše složena za održavanje. Napravljen je da bi Honda pokazala šta ume da napravi.

Isto tako, to je motor koji bih najviše na svetu voleo da imam, ali se ne usuđujem da ga kupim. Ako budem dobio sedmicu na lotou, kupiću ih bar pet, da imam s čim da se igram. Ko ti kaže da je to običan motor za održavanje, verovatno ga nije ni video, a kamo li otvorio ili održavao. Ko god je taj motor otvorio, slabo se navozao.

Zato dobro promisli pre nego što se uvališ u tu rupu bez dna. Uz nju moraš da imaš i motor koji ćeš da voziš, a ovaj da sređuješ i ponekad provozaš. A kilometar će te skupo koštati, u živcima i parama podjednako.

Nadam se da se ne ljutiš što ti ukazujem na probleme koji mogu da te snađu. Ako i pored svega ipak pazariš (i moj) san, srećno ti bilo.

• Podržavam 2

Ma ne, taman posla da se ljutim. Čak šta više veoma mi je drago što mi ukazujes na činjenice koje meni najiskrenije nisu poznate. Cbx kao pojavu znam tek od pre par dana kad sam išao da kupim moj gsx. I kad sam video cbx hteo sam njega ali nije bio na prodaju. Potrefilo se da je to lični motor od vlasnika pa me je on prvi prosvetlio o tome da je 6 cilindara da je redak između ostalog što je tako kratko proizvodjen, da je auspuh jedna od tačaka na šta treba da se gleda itd itd.

Ako bih ga nekad pazario bio bi mi to treći motor i verovatno bi se vozikao sa njim samo iz 'ceifa' ponekad. Možda čak i četvrti ako pazarim neki etz 250 u medjuvremenu.

Stoga nije mi nimalo do žurbe niti moram po bilo koju cenu da ga imam što pre.

Stavio sam ga na listu želja pa kad se naleti neki solidan primerak za neke solidne pare..

Poz, Sava.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja