GhostMile 4614 Napisano April 14, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Daklem, problem su mi topovi koji su otvoreni i prebucni. Imam DB ubice u njima, ali i kad ih izvadim, nema neke bitinije razlike, tj. pomjeraju bubrege i ovako i onako. Mislim, izdrzao bih ja nekako, ali mi nekako bezveze za komsije, a i svabe bi mogle da mi prave problem. Ima neka caka, bez da se zacepi skroz? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano April 14, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Pokusaj sa perforiranim limom, moze bubanj od ves masine on je od prohrona. Savijes ga da mu precnik bude malo siri od grane koja ulazi u top da ne bi davio motor. Izmedju te resetke i lonca nabijes staklenu vunu, naravno sve to fiksiras pop-nitnom,srafom,nekim privarkom, ili kako vec. Trebalo bi da bude dobro. Nije resenje za 20000 km,ali lako se doda vuna. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 14, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da sam te skapirao... Top vec ima cijev od perforiranog lima (istog precnika kao i cijev koja ulazi u top) i sve je puno nekog "punjenja" koje nije staklena vuna, vec nesto drugo, ali slicno. Top dakle nije prazan, ali je malo skracen. Evo ovdje slika situacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 14, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ove DB Kilere perforiraj burgijom 3mm sto vise, ako mozes kao sto je i cijev koja prolazi kroz lonac i sa ulazen strane od grane zatvori plocicom, tako da gasovi prolaze kroz perforaciju i izlaze napolje. Bice mnogo ugodnije za uho,a nece gusiti motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 15, 2014 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Zasto si skracivao lonce bezveze....normalno je da ce ti sad motor bucniji.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 15, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Branko Sad si me podsjetio da imam dva (original Leo) kruga od lima, kao novcici precnika grane, koji su izbuseni skroz i koji su bili u topovima na spojevima sa granama (na ulazu grane u top). Ja nisam mogao da provalim cemu sluze i ne rade, pa sam ih izvadio. Mozda da njih prvo vratim, minut posla.... @mohik Pa sad da je "bezveze"... ako si vec upratio da su skraceni, tamo je pisala i veza, kao i uvijek prisutna brigica o trenutnom problemu. A i zaboravio si sugestiju da napises. Nisam siguran ni da li bi mi drugi / duzi (otvoreni) auspusi pomogli. Ovo cudo tandrce za sve pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 15, 2014 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mile, aj slikaj tu plocicu da vidimo kako je perforirana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano April 15, 2014 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mora gustom metalnom mrezom da se obavije izbusena cev inace vuna ode zacas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 15, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @kepo Ovakve limove imam, samo sto moji imaju vise rupa.... vise je rupa nego materijala .... da tako kazem. Moju ne mogu da slikam do sutra navece. @Biker Ima mreza gusta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano April 15, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Izduv kod japanskog motora je veoma bitna stvar, da nije ne bi pravi Akrapovic kostao 1000 E. Sobzirom na to da je srednja brzina izduvnog gasa oko 80 m/s, tu nema zezanja, pogotovo pri prepravkama V motora,njihove grane i fabricki imaju dosta ostrih uglova. Svaka nestrucna prepravka moze izazvati pored smanjenja performansi i povecanje potrosnje i sto je jos gore pregrevanja motora,pa neka entuzijasti razmisle. Najbolje je naci polovne fabricke topove, ako vec improvizacije nisu urodile plodom. Pozdrav 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 15, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta ako je svabo (prethodni) nastelao sve ponovo prema ovim otvorenim, pa otkud da znam da se upravo sa fabrickim nece pregrijati / udaviti? Ja sam ga kupio sa ovim topovima i sve sto sam uradio je izvadio one izbusene plocice i skratio top za 10-15 cm jer je bio skenjan. Razmisljao sam da to nece imati nekog znacajnog uticaja, ali moguce je da grijesim naravno. Mozda nove ili dobre polovne otvorene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 16, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne daji novac dzaba za druge topove,vec samo uradi sto sam ti ja rekao ( iskustveno ) i bices zadovoljan. Ako ne pomogne, ne moze da skodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 16, 2014 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam ovo sto je Branko predlozio, i razlabavila mi se karbonska spoljna obloga na nitnama. Jednostavno napravio je preveliki pritisak u topu. Jedan majstor mi rece da probam sa ovom plocicom sto je Mile predlozio. Probacemo i to, pa cemo videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 16, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo ih moje (malo izbusenije): Sutra probam, pa javljam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 17, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam ovo sto je Branko predlozio, i razlabavila mi se karbonska spoljna obloga na nitnama. Jednostavno napravio je preveliki pritisak u topu. Jedan majstor mi rece da probam sa ovom plocicom sto je Mile predlozio. Probacemo i to, pa cemo videti. Bio kvalitetan top...Moj drugara je na pucanje ( otvoren protocni top ) razvalio nov karbonski top, rascvao se k`o majska ruza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 18, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stavio plocice. Tja... palio sam motor samo u garazi i djeluje tisi (ako nije placebo). E sad mora jos test ride... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 23, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno tishi, pogotovo na leru... ali i sa ovim plocicama zaplaka drugar od sina (4) dok su se igrali u kuci (na spratu iznad). Prepalo se dijete da se kuca rushi... Ja sam za sad zadovoljan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 23, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto: Srecu cine male stvari! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 23, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto: Srecu cine male stvari! Obrni okreni, ti si najzasluzniji sto sam se sjetio tih plocica. Tenks. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 24, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu i drugi put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...