Jump to content

Moto Zajednica

Utisati otvoreni auspuh

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Daklem, problem su mi topovi koji su otvoreni i prebucni.

Imam DB ubice u njima, ali i kad ih izvadim, nema neke bitinije razlike, tj. pomjeraju bubrege i ovako i onako.

Mislim, izdrzao bih ja nekako, ali mi nekako bezveze za komsije, a i svabe bi mogle da mi prave problem.

Ima neka caka, bez da se zacepi skroz?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Pokusaj sa perforiranim limom, moze bubanj od ves masine on je od prohrona. Savijes ga da mu precnik bude malo siri od grane koja ulazi u top da ne bi davio motor. Izmedju te resetke i lonca nabijes staklenu vunu, naravno sve to fiksiras pop-nitnom,srafom,nekim privarkom, ili kako vec. Trebalo bi da bude dobro. Nije resenje za 20000 km,ali lako se doda vuna. Pozz

Nisam siguran da sam te skapirao... Top vec ima cijev od perforiranog lima (istog precnika kao i cijev koja ulazi u top) i sve je puno nekog "punjenja" koje nije staklena vuna, vec nesto drugo, ali slicno.

Top dakle nije prazan, ali je malo skracen. Evo ovdje slika situacije.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Ove DB Kilere perforiraj burgijom 3mm sto vise, ako mozes kao sto je i cijev koja prolazi kroz lonac i sa ulazen strane od grane zatvori plocicom, tako da gasovi prolaze kroz perforaciju i izlaze napolje. Bice mnogo ugodnije za uho,a nece gusiti motor. ;)

foto550-uqvtahy3.jpg

@Branko

Sad si me podsjetio da imam dva (original Leo) kruga od lima, kao novcici precnika grane, koji su izbuseni skroz i koji su bili u topovima na spojevima sa granama (na ulazu grane u top).

Ja nisam mogao da provalim cemu sluze i ne rade, pa sam ih izvadio. :) Mozda da njih prvo vratim, minut posla....

@mohik

Pa sad da je "bezveze"... ako si vec upratio da su skraceni, tamo je pisala i veza, kao i uvijek prisutna brigica o trenutnom problemu.

A i zaboravio si sugestiju da napises. ;)

Nisam siguran ni da li bi mi drugi / duzi (otvoreni) auspusi pomogli. Ovo cudo tandrce za sve pare.

@kepo

Ovakve limove imam, samo sto moji imaju vise rupa.... vise je rupa nego materijala .... da tako kazem.

Moju ne mogu da slikam do sutra navece. :)

7365A921-5AAA-48FE-9E7A-C1F3EE718F4E-5462-000008860FA162E5.jpg

@Biker

Ima mreza gusta.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Izduv kod japanskog motora je veoma bitna stvar, da nije ne bi pravi Akrapovic kostao 1000 E. Sobzirom na to da je srednja brzina izduvnog gasa oko 80 m/s, tu nema zezanja, pogotovo pri prepravkama V motora,njihove grane i fabricki imaju dosta ostrih uglova. Svaka nestrucna prepravka moze izazvati pored smanjenja performansi i povecanje potrosnje i sto je jos gore pregrevanja motora,pa neka entuzijasti razmisle. Najbolje je naci polovne fabricke topove, ako vec improvizacije nisu urodile plodom. Pozdrav

• Podržavam 2

Sta ako je svabo (prethodni) nastelao sve ponovo prema ovim otvorenim, pa otkud da znam da se upravo sa fabrickim nece pregrijati / udaviti?

Ja sam ga kupio sa ovim topovima i sve sto sam uradio je izvadio one izbusene plocice i skratio top za 10-15 cm jer je bio skenjan.

Razmisljao sam da to nece imati nekog znacajnog uticaja, ali moguce je da grijesim naravno.

Mozda nove ili dobre polovne otvorene? :/

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Radio sam ovo sto je Branko predlozio, i razlabavila mi se karbonska spoljna obloga na nitnama. Jednostavno napravio je preveliki pritisak u topu.

Jedan majstor mi rece da probam sa ovom plocicom sto je Mile predlozio. Probacemo i to, pa cemo videti.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Radio sam ovo sto je Branko predlozio, i razlabavila mi se karbonska spoljna obloga na nitnama. Jednostavno napravio je preveliki pritisak u topu.

Jedan majstor mi rece da probam sa ovom plocicom sto je Mile predlozio. Probacemo i to, pa cemo videti.

Bio kvalitetan top...Moj drugara je na pucanje ( otvoren protocni top ) razvalio nov karbonski top, rascvao se k`o majska ruza. :D

Definitivno tishi, pogotovo na leru... ali i sa ovim plocicama zaplaka drugar od sina (4) dok su se igrali u kuci (na spratu iznad).

Prepalo se dijete da se kuca rushi... :D

Ja sam za sad zadovoljan.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja