Jump to content

Moto Zajednica

SHOEI Hornet DS

Recommended Posts

• Drug član, 2245 postova

Svima kojima je dosadila Arai Tour X

R820O_tourx20motard20silverfh3.jpg

Shoei od pre mesec dana nudi alternativu, novu verziju kacige namenjene soft endurasima i vlasnicima putnih endura:

nhhkh_2008shoeihornetdshelmetwr1.jpg

qO7SU_2008shoeihornetdshelmetnd8.jpg

jogdi_2008shoeihornetdshelmetlf0.jpg

Evo nekih karakteristika:

Designed for the adventure touring and dual sport market, the Shoei Hornet DS can be used in three configurations: with visor and shield, with just shield, or with just visor. • A wide, 3-dimensionally curved shield completely seals against the eyeport beading • Lightweight, Advanced Integrated Matrix Plus (AIM+) shell • Visor includes a front air intake to channel air into top of helmet • Shutter behind nose cover directs air flow to clear shield fogging • Fully removable 3-D interior, with 5-layer cheekpads that are channeled for eyeglasses • Breath guard and chin curtain included

Cena je nesto ispod 500EUR i ja mislim da je totalnu must have za svakog metrosexualca na sivom GS-u sa sada vec zastarelom Arai tour kacagi  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

nikad nijesam nosio ovakvu kacigu pa me bas interesuje smijes li podici pogled pri recimo 100km/h a da ti glava ne odleti iza?

Ja sam vozio KTM 450EXC koji ne da nema neki oblik zastite od vetra, nego nema ni retrovizore  ;D  160kmh sa takvom kacigom:

ZToEX_ddk177ty6hw1.jpg

i...nista :)

Mikka znam da je vozio GS preko 200 i glava mu je i dalje na mestu. Ovo definitivno nije kaciga za nakede, Rove i sl, ali je za maxi endure bogom data

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Cijena je u rangu Arai-a. Jedva cekam uporedni test. Ali mislim da ce u kupovini izmedju ova dva modela odlucivati kalupi. Arai tu nudi jedinstvenu paletu, a Shoei je do sada bio skloniji okruglom kalupu... Svakako jedva cekam test :D

Ali mislim da ce u kupovini izmedju ova dva modela odlucivati kalupi. Arai tu nudi jedinstvenu paletu, a Shoei je do sada bio skloniji okruglom kalupu...

ja sam tako i kupio kacigu...usao u radnju, probao Arai, probao XR1000 i kupio ovu drugu. Shoei mi je legao kao kapa. Onda mi Franc rece da ili imas Arai glavu ili imas Shoei glavu. Navodno, malo kome odgovara i jedna i druga. Eto, moja glava je Shoei  ;D

• Zainteresovan, 541 postova

Ono kaj ti imaš na glavi je Airoh!  ;D

A EXC ide 160 samo sa zgrade!  ;D

A kao treće samo Hobitu koji se može sakriti ispod vizira na Maxi Enduru takva kaciga može biti dobra na većim brzinama!  :P

A kao treće samo Hobitu koji se može sakriti ispod vizira na Maxi Enduru takva kaciga može biti dobra na većim brzinama!  :P

nisam ni rekao da je Arai (vidis da imam i naocare na njoj), nego da je koncepcija ista.

Jel se secas kako tvoje govance od renaulta nije moglo da me prati?  ;D

Jebes ga....vidis, o ovom trecem nisam razmisljao...mada ima jedan kod mene u Majdanu koji vozi ovo:

404.jpg

a to sigurno ide 160, i ima Arai Tour X i lici na sve osim na Hobita...u stvari lici na tebe, kad bolje razmislim. Nisam ga cuo da se zali  ;D

• Drug član, 1777 postova

Hahaha, paceru, pa ti nemas pojma. Shoei ovu kacigu ima odaaaaavnooooooooooooooooo, pogledaj temu od 2002 godine npr. http://www.advrider.com/forums/showthread.php?p=93853 i http://www.ops.dti.ne.jp/~skynavi/contents/impre/bike/hornet.html . Uporednih testova ima, takodje na Advrideru, tako da Lazo nema potrebe da cekas...

Ima i daleko zanimljivijih printova od ovih smarackih.

Ova kaciga je ranije bila namenjena iskljucivo za japansko trziste, ciji su kalupi, pak, malko drugojaciji...

Ova kaciga je ranije bila namenjena iskljucivo za japansko trziste, ciji su kalupi, pak, malko drugojaciji...

Vidi glistu al' se razgoropadio  ;D ;D ;D!!! A jel ti zivis u Aziji ili u Evropi?

Za ostatak planete, ova kaciga je pocela da se prodaje u decembru 2007.god (znaci pre 2 meseca). Kalup i velicine su prilagodjene zapadnom svetu.

Ako na www.shoei.com pise da je available from december 2007 sta se ti koji moj pravis tu pametan?!

Jeb'o te advrider!

Vidi glistu al' se razgoropadio  ;D ;D ;D!!! A jel ti zivis u Aziji ili u Evropi?

Telo mi u Evropi, a dusa u Aziji ;D

Strpi se jos koji sat pa cemo svi mi da budemo u Aziji ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 554 postova

nikad nijesam nosio ovakvu kacigu pa me bas interesuje smijes li podici pogled pri recimo 100km/h a da ti glava ne odleti iza?

Sa Arai kacigom na Afrika Twin sa standarnim vetrobranom bez ikakvih problema na 160 km/h, shild je tako dizajniran da je malo odmaknut od "tela" kacice i najveci deo vazdusne struje propusta tuda, jednu celu sezonu sam vozio isti motor sa AGV AX-7 (motokros kaciga koja vrlo lici na ove dve koje Djura pominje) takodje bez problema. Shild jako lepo stiti od sunca a i kacige izgledaju prelepo!

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Kako stoji stvar sa aerodinamikom u slucaju okretanja glave levo-desno?

Mozes okretati glavu tamo-ovamo nikakav problem.

Znam da mogu, ali da li ce ostati tamo gde treba da bude? :)

onaj gore motor (450EXC), primecujes da nema retrovizore, tako da sam se okretao kao zuce da sam igrao. Nema posledica. Vrat na mestu...apsolutno nema razlike izmedju ove i klasicne integralne kacige.

Opet lazes narod ;D . Naravno da ima razlike. Kada ides brzo, npr oko 140 i vise, glava ti se mnogo brze rotira nego sto ti hoces ;D ali nije proplem, sve je stvar navike.

Stit na ovim kacigama je nezamenljiva stvar. Za enduro motor nikad ne bi uzeo obicnu kacigu, tj bez stita. Pored zastite od sunca, stiti i vizir kada skines kacigu, sto je skoro uvek, jako korisno...

Koma se pred put razmisljao da li da ponese stari Nolan sa stitnikom, ili novu FM bez stitnika. Krenuo je sa FMom i psovao sebe 3 meseca sto nema stit ;D

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Sa araiem 220 na GS-u nikakvih problema  i oko 250 na Hitmanovoj cebeerk,i malo zanosi kad bacis pogled u stranu !  ;D

verujem da je shoei fenomenalna.

evo jos jedne zanimljive kacige BMW Enduro.

m5SPG_endurodunkelgraumattiv5.jpg

zUXEr_endurovoltzi9.jpg

D2Jpz_enduroweissmetallicrf0.jpg

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

pa vozim endruo pa me bas interesuju ove kacige,ali kako ih nikad nijesam progao djeluju mi neprakticno. zato pitam za savjet

• Zainteresovan, 554 postova

pa vozim endruo pa me bas interesuju ove kacige,ali kako ih nikad nijesam progao djeluju mi neprakticno. zato pitam za savjet

Pa eto sad nekoliko misljenja iz prve ruke!

onaj gore motor (450EXC), primecujes da nema retrovizore, tako da sam se okretao kao zuce da sam igrao. Nema posledica. Vrat na mestu...apsolutno nema razlike izmedju ove i klasicne integralne kacige.

A fakat si jurio taj dan.Ajd sam stavi fotku izbacivanja noge pri kontrolisanom proklizavanju zadnjeg točka,da ne moram ja!  ;D

nisam ni rekao da je Arai (vidis da imam i naocare na njoj), nego da je koncepcija ista.

Jel se secas kako tvoje govance od renaulta nije moglo da me prati?  ;D

Jebes ga....vidis, o ovom trecem nisam razmisljao...mada ima jedan kod mene u Majdanu koji vozi ovo:

404.jpg

a to sigurno ide 160, i ima Arai Tour X i lici na sve osim na Hobita...u stvari lici na tebe, kad bolje razmislim. Nisam ga cuo da se zali  ;D

Tko se s tim odvratnim Austrijskim smećem vozi toliko brzo s tom odvratnom Japanskom kacigom taj nije normalan!  ::)

Sa araiem 220 na GS-u nikakvih problema  i oko 250 na Hitmanovoj cebeerk,i malo zanosi kad bacis pogled u stranu !  ;D

verujem da je shoei fenomenalna.

evo jos jedne zanimljive kacige BMW Enduro.

GUYCz_endurodunkelgraumattiv5.jpg

COHLB_endurovoltzi9.jpg

xI6xw_enduroweissmetallicrf0.jpg

Ajd sad kad si kupio Zumo idi opet juriti s GS-om 220,ali ovaj puta gledaj u Zumo!  ;D

A fakat si jurio taj dan.Ajd sam stavi fotku izbacivanja noge pri kontrolisanom proklizavanju zadnjeg točka,da ne moram ja!  ;D

a ne, pri kontrolisanom proklizavanju nisam izbacio nista, a ono sa desnom nogom umesto copave je verovatno jedna od najsmesnijih slika od postanka sveta...priznajem

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja